22.10.10
01:47
Искам да вкарам тези уптажения в тренировките си.
Може ли някой да даде някакви насоки откъде да започна с какви движения, тежест итн .
Хората, които ги изпълняват (сещам се за Траш и Вик) ако могат да подскажат, как са започвали, какво да се следи итн.
Благодаря предварително!
Темата беше редактирана от HeartCore на 22.10.10 02:05.
Трябва да се наема с треньора да направим един guide. Тия движения много трудно се обясняват през интернет.
Трудно става тая работа. Година и половина ги учих от филмчета и статии и нищо не стана (е, вярно че на периоди ми идваше вдъхновението, но все пак). После за 2 седмици под квалифициран надзор и още 2 месеца самостоятелна практика ги схванах доста прилично. Трябва си на живо да ти покаже някой, иначе е трудно да ги усети човек.
За насоки - започни от лоста. И доста време остани на него, въпреки липсата на натоварване. Смислени тежести на тези движения можеш да слагаш едва след доста практика на чисто техническия аспект. До тогава - яко хай пул и преден клек за сила и обръщане с лоста (и постепенно до към 50-60 кила можеш да стигнеш, забелязвам че там най-хубаво се чисти техника; но първоначално само лоста).
Мнението беше редактирано от G33K на 22.10.10 09:21.
Искам да вкарам тези уптажения в тренировките си.
Може ли някой да даде някакви насоки откъде да започна с какви движения, тежест итн .
Хората, които ги изпълняват (сещам се за Траш и Вик) ако могат да подскажат, как са започвали, какво да се следи итн.Благодаря предварително!
Здрасти, HeartCore!
Препоръчвам да заучиш техниката с треньор. Не, че не е възможно и без, но наистина е по-добре да ти покажат тънкостите, отколкото само да гледаш клипчета.
Аз ги правех преди още да знам, че така се казват, с техника, каквато ми идваше отвътре и прекалено силово. Оттогава нещата се подобриха, но все още имам детайли за изчистване.
Мога да ти давам съвети, но първо трябва да видя някакво клипче с твои изпълнения, за да съм конкретен. Като четиво ти препоръчвам Starting Strength на Rippetoe. Там има обяснения за техниката на Power Clean.
Благодаря за отговорите!
Ще се оглеждам за треньор в такъв случай.
Да, на Рипто вече съм гледал няколко клипчета, но не и цялото ДВД - ако някой има линк, ще съм му благодарен. Клека и тягата ги поправих от неговите клипове.
При мен е малко сложно с треньорите, но за сега съм намерил 2 клуба не далеч от нас, а и на 30-ти има някакво състезание по олимпийско вдигане, мисля да намина :)
За сега съм попрекъснал с тренировките от 2 седмици, че съм се затрупал с работа и изпити, но като ги възстановя ще заснема някой клип с основните упражнения и ще ги кача.