Пропорции

AR

16.04.05
01:22

Здравейте.От доста време не съм писал но преди няколко дни ми направи впечатление едно нещо.Пътувах си с градския транспорт и ми праи впечатление един мъж на около 21-23 години.Имаше меко казано огромни ръце.НО само ръцете!Бицепсите и трицепсите  :shock:  огромни,само че на този фон ремене,гръб,гърди....плосък като дъска.И се зачудих това неможе да е истина.Според мен е супер неестетично.Вярно че в повечето случеи се набляга на някоя мускулна група за постигане на по добри резултати,а останалите са изоставащи но този случей беше парадоксален.
Бих искал да чуя вашите мнения.

16.04.05
01:28

ами пича дето си видял,хм...,какво а кажа,едва ли тренира само ръцете ако въобще тренира,просто ням начин - ако ги тренира всек иден - ще ги претренира,иначе едва ли а прави ръце един път седмично и само това да му е.може би става въпрос за нещо генечино заложено,но нищо не може да се каже със сигурност,може да си е вкарал и парафин :wink:

16.04.05
03:20

Ако тренираш само ръце, не е проблем да ги тренираш 3 - 4 пъти седмично. Няма да ги претренираш. Но не мисля, че може да се мине само с едни ръце.

16.04.05
16:15

То по принцип не може само ръце да тренираш ако искаш да мязаш на човек, ама какво пречи все пак да тренираш само тях....ако е някой фен на огромните ръце що да не си ги развие човека...въпрос на избор :wink:

много често съм го виждал същия случаи.изглежда има много хора, които се стремят единствено към големи ръце..а това, което наи много ме разочарова е, че като видим с приятелите някои такъв и всички “аа,скии го тоя,яко блъска”, а никои не разбира колко зле е всъщност, защото само един трениращт ще заблежи че му липсват гърдите,гърба и т.н.

16.04.05
18:37

не е така...когато съм се размотавал с компания от която само аз тренирам и сме виждали 1-2 пъти такива хора....реакцията на всички е била “ебати отвратителния...само ръце”
Ето защо трябва да си имаме сичко, ако ще и да е по-малко...

17.04.05
10:11

За пропорциите
“Нищо не разваля така доброто впечатление от една физика,както лошите пропорции.” 
                                  Арнолд Шварценегер

17.04.05
21:28

[quote author=“Rafael”]За пропорциите
“Нищо не разваля така доброто впечатление от една физика,както лошите пропорции.” 
                                  Арнолд Шварценегер

Абсолютно. Но е факт, че доста бичат яко ръце ръце. А, още по груб е факта, как мадами/все кухи лейки де :P / се захласват по това. Както когато някой иска да те “види колко струваш” и вика: “Я покажи бицепс”...

А иначе има хора с леко странна генетика. Примерно виждал съм с огромни бутове, само мускул, обаче хърбички и гръдни кошове и рамене като на... жени. И всякакви случай има.

Но не мисля, че това е важно и трябва човек да му дреме за такива глупости. Тренирайте си с постоянство и за здраве, пък останалото...

В крайна сметка- “Здрав дух в задраво тяло” не бива да се изпуска нито едно от двете. :)

Поздрави

AR

21.04.05
23:36

Най-добре според мен е една умерена по размери релефна мускулатура.Всичко да си е в рамките на нормалното що се отнася до пропорциите.Мога да ви кажа че жените се впечатляват от релефната мускулатура много повече от колкото ако имаш ограмни мускули.
Имам едни колежки с които като отидем в дискотека по време на танц много обичат да ме галят 8)  макар че аз нямам огромни мускули,но имам някакъв релеф.Споделиха ми че така е много по готино със стегнато тяло, твърди мускули....

21.04.05
23:44

и аз съм привърженик на релефа,много по-красиво е отколкото грубата маса,мисля че идеалното тяло трябва да е масивно и същевременно релефно.имам приятел с на батман релефа,ама за да го покаже трябва да си купува детски потничета,аз засега си се движа на едно ниво-нямам кой знае колко изоставащи мускулни групи,само гърдите са ми доста напред,ама това е + :wink:

22.04.05
11:43

Момчета, аз имам едно питане, което е сварзано с пропорциите. Много живо се интересувам от нещо като таблица или не6то подобно, където да е показан ръста и различните мерки на гръден кош, ръце, талия, прасец..и т.н. вече сигурно сте ме разбрали ;)) Според мене за непрофесионалния билдър това е най-важното, поне за мен е - хармония, така че като се погледнеш в огледалото да се харесваш! Мерси предварително!

22.04.05
12:36

аз имах едно време една програмка дето си въведждаш ръста и ти показва кое колко трябва да ти е,ама аз нещо хич не и вярвам на тая простотйка,ако искаш все пак мога да ти го издиря

22.04.05
14:03

Ще съм ти благодарен, пич, ако я намериш и ми я постнеш или ако ме насочиш към нещо подобно. Мерси !

22.04.05
14:05

Kons,ти сам си отговори на въпроса. :D
Няма такова нещо като идеални пропорции според ръста и килограмите.
Единственият ми критерии е в главата ми, таблицата с идеалните пропорции съм я заместил с огледалото :D .Само то ми е ориентир.

22.04.05
14:30

kons,ето ти програмата
http://85.217.196.83/BODY.exe

Rafael,напълно подкрепям мнението ти

22.04.05
18:10

Тая програма е пълна глупост според мен! Някой е искал да се пробва дали може да програмира на Паскал и си е измислил някви данни, които могат да създадат комплекси на доста хора, да не казвам на всички, които на са културисти :oops:

22.04.05
19:05

Програмата не отчита костната структура и теглото. Само по един ръст не може да се изкарат пропорциите.
Мен ме изкара 67 кг и 36 см ръка ;) :)

AR

24.04.05
02:55

Напълно съм съгласен с тево че пропорциите се определят не по разни схеми а по това като се огледаш в огледалото да установиш че добре изглеждаш!

DM

26.04.05
12:21

Замислете се малко , че мускули не само от тренировки се развиват, може човека работата му да е такава, кой знае как се натоварва по време на работа, аз знам някакви чи4ковци със шкембета строители, дето имат ръце като на културисти

26.04.05
17:52

[quote author=“DJ MADMAN”]Замислете се малко , че мускули не само от тренировки се развиват, може човека работата му да е такава, кой знае как се натоварва по време на работа, аз знам някакви чи4ковци със шкембета строители, дето имат ръце като на културисти

Еми той баща ми е така. Има си шкембенце, ама ръката му не е никак зле  :lol: А не е влизал във фитнес през живота си  :D

26.04.05
22:27

[quote author=“uktc”][quote author=“DJ MADMAN”]Замислете се малко , че мускули не само от тренировки се развиват, може човека работата му да е такава, кой знае как се натоварва по време на работа, аз знам някакви чи4ковци със шкембета строители, дето имат ръце като на културисти

Еми той баща ми е така. Има си шкембенце, ама ръката му не е никак зле  :lol: А не е влизал във фитнес през живота си  :D

И моя, вади ръка супер здрава 50-тачка без сланини. НА канадска направо ме троши като кашкавал, въпреки, че е вече дърт, пуши... абе изобщо зле. :D А и той не е стъпвал във фитнес, малко с мотиката само... :P

29.04.05
00:35

:D И моя, вади ръка супер здрава 50-тачка без сланини. НА канадска направо ме троши като кашкавал, въпреки, че е вече дърт, пуши... абе изобщо зле. :D А и той не е стъпвал във фитнес, малко с мотиката само... :P

ем заебете тия щанги и фащаите мотиките хаха

25.01.13
20:18

Здравейте, искам да попитам всички четящи тук. Преди много години, имаше едно списание - “Мускули”. В него прочетох една статия за пропорциите между височината на бицепса и височината на главата на мъжа. Т.е. ставаше дума , че при определено съотношение ръцете изглеждат масивни. Беше някаква американска (май) система. Май се споменаваше и Арнолд Шварценегер. Ако някой знае нещо повече ще съм благодарен ако сподели.
Успех на всички!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1