16.04.05
01:22
Здравейте.От доста време не съм писал но преди няколко дни ми направи впечатление едно нещо.Пътувах си с градския транспорт и ми праи впечатление един мъж на около 21-23 години.Имаше меко казано огромни ръце.НО само ръцете!Бицепсите и трицепсите :shock: огромни,само че на този фон ремене,гръб,гърди....плосък като дъска.И се зачудих това неможе да е истина.Според мен е супер неестетично.Вярно че в повечето случеи се набляга на някоя мускулна група за постигане на по добри резултати,а останалите са изоставащи но този случей беше парадоксален.
Бих искал да чуя вашите мнения.
ами пича дето си видял,хм...,какво а кажа,едва ли тренира само ръцете ако въобще тренира,просто ням начин - ако ги тренира всек иден - ще ги претренира,иначе едва ли а прави ръце един път седмично и само това да му е.може би става въпрос за нещо генечино заложено,но нищо не може да се каже със сигурност,може да си е вкарал и парафин :wink:
Ако тренираш само ръце, не е проблем да ги тренираш 3 - 4 пъти седмично. Няма да ги претренираш. Но не мисля, че може да се мине само с едни ръце.
То по принцип не може само ръце да тренираш ако искаш да мязаш на човек, ама какво пречи все пак да тренираш само тях....ако е някой фен на огромните ръце що да не си ги развие човека...въпрос на избор :wink:
16.04.05
17:40
много често съм го виждал същия случаи.изглежда има много хора, които се стремят единствено към големи ръце..а това, което наи много ме разочарова е, че като видим с приятелите някои такъв и всички “аа,скии го тоя,яко блъска”, а никои не разбира колко зле е всъщност, защото само един трениращт ще заблежи че му липсват гърдите,гърба и т.н.
не е така...когато съм се размотавал с компания от която само аз тренирам и сме виждали 1-2 пъти такива хора....реакцията на всички е била “ебати отвратителния...само ръце”
Ето защо трябва да си имаме сичко, ако ще и да е по-малко...
За пропорциите
“Нищо не разваля така доброто впечатление от една физика,както лошите пропорции.”
Арнолд Шварценегер
[quote author=“Rafael”]За пропорциите
“Нищо не разваля така доброто впечатление от една физика,както лошите пропорции.”
Арнолд Шварценегер
Абсолютно. Но е факт, че доста бичат яко ръце ръце. А, още по груб е факта, как мадами/все кухи лейки де :P / се захласват по това. Както когато някой иска да те “види колко струваш” и вика: “Я покажи бицепс”...
А иначе има хора с леко странна генетика. Примерно виждал съм с огромни бутове, само мускул, обаче хърбички и гръдни кошове и рамене като на... жени. И всякакви случай има.
Но не мисля, че това е важно и трябва човек да му дреме за такива глупости. Тренирайте си с постоянство и за здраве, пък останалото...
В крайна сметка- “Здрав дух в задраво тяло” не бива да се изпуска нито едно от двете. :)
Поздрави
21.04.05
23:36
Най-добре според мен е една умерена по размери релефна мускулатура.Всичко да си е в рамките на нормалното що се отнася до пропорциите.Мога да ви кажа че жените се впечатляват от релефната мускулатура много повече от колкото ако имаш ограмни мускули.
Имам едни колежки с които като отидем в дискотека по време на танц много обичат да ме галят 8) макар че аз нямам огромни мускули,но имам някакъв релеф.Споделиха ми че така е много по готино със стегнато тяло, твърди мускули....
и аз съм привърженик на релефа,много по-красиво е отколкото грубата маса,мисля че идеалното тяло трябва да е масивно и същевременно релефно.имам приятел с на батман релефа,ама за да го покаже трябва да си купува детски потничета,аз засега си се движа на едно ниво-нямам кой знае колко изоставащи мускулни групи,само гърдите са ми доста напред,ама това е + :wink:
Момчета, аз имам едно питане, което е сварзано с пропорциите. Много живо се интересувам от нещо като таблица или не6то подобно, където да е показан ръста и различните мерки на гръден кош, ръце, талия, прасец..и т.н. вече сигурно сте ме разбрали ;)) Според мене за непрофесионалния билдър това е най-важното, поне за мен е - хармония, така че като се погледнеш в огледалото да се харесваш! Мерси предварително!
аз имах едно време една програмка дето си въведждаш ръста и ти показва кое колко трябва да ти е,ама аз нещо хич не и вярвам на тая простотйка,ако искаш все пак мога да ти го издиря
Ще съм ти благодарен, пич, ако я намериш и ми я постнеш или ако ме насочиш към нещо подобно. Мерси !
Kons,ти сам си отговори на въпроса. :D
Няма такова нещо като идеални пропорции според ръста и килограмите.
Единственият ми критерии е в главата ми, таблицата с идеалните пропорции съм я заместил с огледалото :D .Само то ми е ориентир.
kons,ето ти програмата
http://85.217.196.83/BODY.exe
Rafael,напълно подкрепям мнението ти
Тая програма е пълна глупост според мен! Някой е искал да се пробва дали може да програмира на Паскал и си е измислил някви данни, които могат да създадат комплекси на доста хора, да не казвам на всички, които на са културисти :oops:
Програмата не отчита костната структура и теглото. Само по един ръст не може да се изкарат пропорциите.
Мен ме изкара 67 кг и 36 см ръка ;) :)
24.04.05
02:55
Напълно съм съгласен с тево че пропорциите се определят не по разни схеми а по това като се огледаш в огледалото да установиш че добре изглеждаш!
26.04.05
12:21
Замислете се малко , че мускули не само от тренировки се развиват, може човека работата му да е такава, кой знае как се натоварва по време на работа, аз знам някакви чи4ковци със шкембета строители, дето имат ръце като на културисти
[quote author=“DJ MADMAN”]Замислете се малко , че мускули не само от тренировки се развиват, може човека работата му да е такава, кой знае как се натоварва по време на работа, аз знам някакви чи4ковци със шкембета строители, дето имат ръце като на културисти
Еми той баща ми е така. Има си шкембенце, ама ръката му не е никак зле :lol: А не е влизал във фитнес през живота си :D
[quote author=“uktc”][quote author=“DJ MADMAN”]Замислете се малко , че мускули не само от тренировки се развиват, може човека работата му да е такава, кой знае как се натоварва по време на работа, аз знам някакви чи4ковци със шкембета строители, дето имат ръце като на културисти
Еми той баща ми е така. Има си шкембенце, ама ръката му не е никак зле :lol: А не е влизал във фитнес през живота си :D
И моя, вади ръка супер здрава 50-тачка без сланини. НА канадска направо ме троши като кашкавал, въпреки, че е вече дърт, пуши... абе изобщо зле. :D А и той не е стъпвал във фитнес, малко с мотиката само... :P
ем заебете тия щанги и фащаите мотиките хаха
Здравейте, искам да попитам всички четящи тук. Преди много години, имаше едно списание - “Мускули”. В него прочетох една статия за пропорциите между височината на бицепса и височината на главата на мъжа. Т.е. ставаше дума , че при определено съотношение ръцете изглеждат масивни. Беше някаква американска (май) система. Май се споменаваше и Арнолд Шварценегер. Ако някой знае нещо повече ще съм благодарен ако сподели.
Успех на всички!