Понеже забелязвам в други дневници хората споделят мотивиращите ги цитати, ще открадна идеята и ще го направя и аз.
Но малко бърза предистория преди това - преди време бях от типа хора дето понякога си мислят - аз това не мога, аз онова не мога, виж този/тази какво прави, а аз дали ще се справя със същото ... докато един ден гледайки за N-на брой път един мой любим филм чух следното
“I find your lack of faith disturbing”
И ми светна от веднъж, и от тогава в момента в който се прокрадне сянката на съмнението, това започва да ми кънти в главата.
Айде стига толкова, нещо днес съм в много странно настроение и си го “изкарвам” на дневника ми. :D
казано от Axi на 01.10.10, 08:29:
Замислила съм да си купя лост за вратата и да започна да се уча да се набирам. Е то ще е малко гърчене като червейче в началото, ама айде ;)
Ооооо, горещо препоръчвам :) набиранията саааа невероятно нещо - малко по малко ще се научиш. Ще започнеш с негативни...иии лека по лека ще успееш :) Чувството при първото цяло истинско набиране е невероятно, а като направих 3 щяяяях да литна :)
Препоръчвам ти лост не за врата, а нещо такова (ще приложа снимка долу). Това е моят лост. Страхотно е :)
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 01.10.10 12:04.
01.10.10
12:06
Karfichke, това е много яко :)
И аз така искам да си направя стая за тренировки, ама да видим кога ще ми се усмихне щастието :P
Някой скоро беше пуснал тема как да закачи същия лост за стената си :D Да не е твоя майстор :P
казано от Madboy на 01.10.10, 12:13:
Някой скоро беше пуснал тема как да закачи същия лост за стената си :D Да не е твоя майстор :P
Опасявам се, че е същият :) :) :)
казано от dance_girl на 01.10.10, 12:06:
Karfichke, това е много яко :)
И аз така искам да си направя стая за тренировки, ама да видим кога ще ми се усмихне щастието :P
е, за мое най-голямо съжаление, като тренираме се налага да вдигаме леглото, а така ми се ще да е цялата стая само за фитнес :) :) :) някой ден...
пс: извинявам се за спама :)
Мерси коментарите и съветите относно плановете ми за лост. Моето слънчице, понеже е паметлив и си ме разбира от половин дума, вчера взе, че се прибра с лост вкъщи, днес ще ми го монтира :) Няма да е на врата, а в коридора, захванат в двете стени. И ръкавички ми купил даже :D Та днес ще започвам да се уча да се набирам, и ще се хваля довечера.
А сега набързо за изминалите дни - събота и неделя се храних горе-долу нормално - месо, яйца, зеленчуци. Не тренирах заради гаден зъбобол - пробвах ама не става. Еййй от това нещо неможеш да се концентрираш дори да клекнеш веднъж (dull)
Вчера - 04,10 Понеделник
7,15 - филия хляб, домашен “пастет”, чаша зален чай Лонджин
10,50 - 3 сурови ореха - пресни
13,30 - 1 домашно кюфте на скара /около 120 гр сурово/, салата от 1 шепа червени чери домати и 1 шепа жълти чери домати, филийка хляб
18,00 - 30 гр Бри, с препечена филийка хляб - новото ми творение - пълнозърнесто-ръжен с магданоз, лук и чесън - много ароматен стана
21,00 - 1 чиния пилешка супа /силна пилешка супа - 1 пиле, малко масло, морков, целина, червена, зелена чушки, лук, магданоз и застройка от 450 гр кисело мляко “смес” и 6 цели яйца/ - ама много ми е вкусна супата :D
Тренировка - 50 клека, 40 лицеви опори, 20 бърпита - без лицева и туй то.
Приятен ден.
казано от Axi на 05.10.10, 06:36:
Мерси коментарите и съветите относно плановете ми за лост. Моето слънчице, понеже е паметлив и си ме разбира от половин дума, вчера взе, че се прибра с лост вкъщи, днес ще ми го монтира :) Няма да е на врата, а в коридора, захванат в двете стени. И ръкавички ми купил даже :D Та днес ще започвам да се уча да се набирам, и ще се хваля довечера.
Честит ти лост :) Успех с набиранията :) Аз, както казах, започнах с негативни и все още правя негативни де, не съм достатъчно силна за цели серии позитивни. Виж негативните и те съветвам да започнеш така :)
Ден - вторник, 05.10.2010
Яденето -
7,10 - филийка хляб, масло, свинско филе 50 гр, 1 варено яйце
12,00 - 150 гр прясно зеле със свинско, салата - 1 домат и половин краставица
20,00 - Тренировка
21,00 - бъркани яйца - 2 яйца, бекон, бяло сирене, стък лук, половин чушка поръсени с 20 гр козе сирене
за яденето от обяд до края на деня знам, че хич го няма, ама се наложи, че и на зъбар успях да отида ;)
Тренировката - лоста е вече монтиран и нямах търпение, послушах съветите и почнах с негативни набирания с подхват - пътя нагоре - с подбутване от приятеля ми, но и до там ще стигна
А сега както си беше - загрявка около 3-4 минути - подскоци, ротации
къси коремни преси - общо 55 бр. - 10 повторения, 10 сек почивка, 9 повторения, 9 сек почивка .... 2 повторения, 2 сек почивка, 1 повторение - почивката е в “свито” положение
клекове - общо 55 бр. по същата схема - почивките в Т образна, почти клекнала позиция
Ииииии набиранията - негативни - 3 броя за героя :D Естествено пробвах и да се набера сама ... е знаете как е пъвия път
Е това беше за вчера, днес - по-късно или утре.
Добър ден,
Айде да си направя една малка почивка и да се изкажа за вчера - 06.10.2010.
Храната
7,10 - 1 филия хляб, масло, свинско филе, 1 варено яйце, чаша зален чай Лонджин
10,00 - 300 мл сок от ябълки и моркови - домашен, направен сутринта. Доминираха ябълките
12,00 - 100 гр нюрнбергски наденички, 200 л таратор
22,30 - 3 яйчно-зеленчукови тарталетки по ей тази рецепта http://everydaypaleo.com/2010/03/24/egg-cupcakes/ За което да благодаря на Атом, че сподели този сайт - не съм на Палео, но определено има рецепти, които ми допадат. Но бих казала, че тези тарталетки доста добре биха понесли малко бяло сиренце в сместа. Аааа и да кажа - направих рецептата с количества намалени на половина и ги пекох на два пъти - формата ми е за 12 стандартни мъфина /средните/, продуктите не ги смлях а ги нарязах на мнооого ситно, а тиквичката настъгах - просто ако някой реши да я прави да си има едно на ум. :)
Тренировка 20,30-21,30 - CKM
Вода - 3 литра
Добавки - Кверцетин 500 мг, Л карнитин 1000 мг.
Ей сега като си записах храната забелязах, че от обяд до вечерта след тренировки не съм яла...хмм... днес ще го оправя това. Аз нещо си развалих дисциплината със следобедното яйце, а си ми беше толкова хубаво - да се поправя.
Айде за сега толкова. Лек и успешен ден
Привет банда :) ,
я аз да не се размотавам вече, а да се запиша с вчерашния ден. Вчера имаше само ядене - тренировски нямаше е три негативни набирания ама това е все едно не е имало. Мнооого съм станала несериозна - трябва да се взема в ръце. По-точно вземам се в ръце от сега.
07,10,2010
Яденето
7,00 - чаша зелен май Лонджин,
7,30 - варено яйце, филия хляб с масло и свинско филе със прясно изстискан сок от 1 потрокал и половин лимон
12,30 - 4 яйчено-зеленчукови тарталетки от забърканите предишния ден и 1 бр. /40 гр./ нюрнбергска наденичка
17,30 - 100тина гр. картофи - задушени. Хм, от колко дълго време не бях яла картофи... няколко месеца станаха
21,30 - 200 мл доматена супа с портокал и 2 печени пилешки крилца с 1 краставица с оцет и зехтин
Вода - 2,5 литра
Добавки - кверцетин 500 мг, Л карнитин 1000 мг
Лек ден от мен
Добър вечер,
Сега ще си запиша два дни на куп та да наваксам размотаването.
Петък
7,10 - чаша зелен чай Лонджин и 1 варено яйце
10,30 - сандвич от филия хляб с маслини, масло, бекон, кашкавал
12,30 - 300 мл доматена супа, 50 гр сирене, 50 гр пуешко филе
18,30 - 200 мл доматена супа,1 резен козе сирене около 50 гр
20,00 - 21,30 Тренировка
23,00 - 2 сл извара, 1 сл цедено кисело мляко, 1 варено яйце - настъргано, стрък пресен лук - вкусно се получи :)
Вода - 3 литра
Тренировката - CKM - доста стабилна загрявка и после граплинг техники
Събота
9,00 - чаша зелен чай, филия хляб със свинско филе, 1 банан
Тренировка - лекичка
11,00 - 300 мл прясно изстискан сок от 1 грейпфрут, 2 портокала и 1 лимон
13,00 - 2 филийки хляб - препечени, 20 гр Бри, 50гр свинско филе, 50 гр цедено кисело мляко
20,30 - 2 бр. яйчено-зеленчукови тарталети /станаха хит вкъщи - свършват за секунди :D /
23,00 - 2 варени яйца - настъргани, 3 сл извара, 1 сл цедено кисело мляко, стрък лук, магданоз
Тренировката - общо 55 клека, 55 къси коремни преси, 4х10 лицеви опори, предна опора - 2 х 30сек., Супермен - 3 х 7 бр.
вода - 2 л.
Утре сутринта планирам една по-сериозна тренировка и малко набирания.
Лека вечер
Добро понеделнишко утро!
Айде като за старт на седмицата да се разпиша за неделя
10,10,2010
9,30 - 1 филия хляб, масло, свинско филе, 1 варено яйце, чаша зелен чай Лонджин
13,00 - винер вурст, 3 яйчено-зеленчукови тарталети, 1 ябълка
17,30 - 1 филия хляб с бекон
20,30 - 300 мл ечемичена супа с диви гъби и бекон, 1 резен /2 пръста дебел/ маслен сладкиш с бадемово тесто и праскови... изкушението беше голямо - само аз го правя вкъщи, а да не ям :D
Тренировката
загрявка около 4-5 минути - ротации на стави и подсткоци/Jumping jack/
2 х 20 клекове
2 х 20 клекове с ритник с редуване на ляв и десен крак
2 х 5 клекове с подскок /с коленете високо - горките ми комшии отдолу, на последните бях грациозна като пияна мечка :D /
2 х 10 напади само с лостовете на дъмбелите - редуване ляв и десен крак
къси коремни преси със свити кръстосани крака - 50 бр динамични, 50 сек статични /10 коремни преси, 10 секунди “почивка” в свито положение и така 5 пъти/
2 х 20 сек предна опора
2 х 20 сек странична опора - ляво, дясно
4-6-8 пъти Кобра /йога/
4 х 10 лицеви опори
4 х 8 лицеви опори с крака на опора /тялото ми не беше равно, а с наклон към ръцете/
1 х 3 негативни набирания с подхват
20 минути комбинирани удари /ръце, крака, лакти/ по Тай бокс лапа
и за десерт 20 повторения /10 лява ръка, 10 дясна ръка/ на едно упражнение с комбиниране на клек и удар - замах с лапата към главата - клек, изправяш се и нанасяш удар с ръка
малко стречинг и това беше
вода - 3 литра
Добавки - Кверцетин 500 мг, Л карнитин 1000 мг
Май направих грешка с позиционирането на набиранията в тренировката, ако бяха преди лицевите опори май щеше да е доста по-добре.
Айде стига ви толкова за сега.
Успешна и усмихната седмица (sun)
казано от Axi на 11.10.10, 07:49:
Май направих грешка с позиционирането на набиранията в тренировката, ако бяха преди лицевите опори май щеше да е доста по-добре.
Да ти кажа, не знам как е правилно, обаче, аз ги слагам като първо упражнение (разбира се аз тренирам по различен начин, но..), след хиляди проби къде да ги сложа, установих, че така съм най-силна за тях. Ако ги сложа по-към средата, а в края пък съвсем, съм страшно уморена и общо взето правя половината на товам което правя, ако са първо упражнение. Това е от моя опит. Те ме изцеждат, обаче не достатъчно, за да не мога да си правя останалите упражнения, а ако ги сложа на друго място другите упражнения ме изцеждат и съответнооо набирания...йок :)
Добре е упражненията, в които търсим развитие, да са напред в тренировката. И при мен, когато ги има набиранията, са първи.
Мнението беше редактирано от Инис на 11.10.10 08:22.
Благодаря ви за съветите мили дами :) Определено ще преместя набиранията в началото за да съм с по-свежи сили.
А сега е време за яденето през деня
7,00 - 1 чаша зелен чай Лонджин
7,20 - 2 зеленчуково-яйчени тарталети, 1 винервурст
11,00 - сандвич - 1 филия хляб със сушени домати и мслини, бекон, резен кашкавал, айсберг
15,00 - 300 мл доматена супа
18,30 - 1 препечена филия хляб, 30 гр Бри, домашен “пастет”
21,00 - 10-тина маслини
вода - 2 литра
Добавки - Кверцетин 500мг, Л карнитин 1000 мг.
Тренировка - нямаше, до преди малко бях на приливи и отливи - а да тренирам, стана... откажа се и реших, че е по-добре да направя 10 лицеви опори и да мирясам.
Има дни, като днешния например, в които съм много разсеяна и нерешителна - все едно двама различни човека се карат какво да правят /то и без това в главата ми сме няколко :D/. Хич не ги обичам тези дни, винаги ми се случва да искам няколко различни неща едновременно - то добре, но лошото е, че в повечето случаи са и противоположни. Ето до преди малко е обличах за тренировки и събличах 4 пъти, може ли такова нещо? Мислех че съм ги надраснала тия моменти, не съм на 13 все пак, и направо ме е срам от себе си, трябва да измисля как да се мобилизирам и да не се поддавам на мързеливото ми аз.
Айде стига съм ви занимавала със себе си :D .
Трябва да се мобилизирам. Точка по въпроса.
Лека вечер и усмихнат вторник.
я се стегни! ;)
нали знаеш, че това състояние на раздвоение, си има и диагноза ;) :)
казано от FRANKO1 на 12.10.10, 06:05:
нали знаеш, че това състояние на раздвоение, си има и диагноза ;) :)
Да, да и в напреднала фаза подаряват едни ризки с дълги ръкави дето стигат до гърба чак :D
айде сега да видя какви ги върших днес
7,10 - 1 чаша зелен чай Лонджин - хич не ми се ядеше тази сутрин
към 9,30-10,00 ч 150 гр бананово кисело мляко с 1 сл овесени ядки
13,30 - 200 мл ечемичена супа с бекон и гъби, 2 яйчно-зеленчукови тарталети, 1 филия хляб
18,00 - 1 филия хляб с пастет и 30 гр Бри
Тренировка
22,00 - 150-200 гр пилешко филе със зеленчуци, кълнове и китайски гъби
вода около 2,5 литра
Тренировката
Загрявка - подскоци и ротации на стави - около 3-4 минути
2 х 10 напади само с лостовете на дъмбелите - редуване ляв и десен крак
2 х 10 напади само с дъмбели по 5 кг - редуване ляв и десен крак - със зор накрая
1 х 10 клек със собствено тегло
3 х 10 клек с два дъмбела по 5 кг - хммм, усещането при добавяне на тежест е съвсем различно
3 х 10 клек тип Плие с дъмбел 7,5 кг /другия път с 10 може би/
3 х 10 раменни преси с дъмбели по 5 кг
3 х 10 повдигане на дъмбели от лег с обратен наклон с по 5 кг
3 х 10 Флайс с дъмбели от полу лег с по 5 кг
4 х 10 Трицепсово разгъване с дъмбел над главата - с 3 кг /2 лява, 2 дясна ръка/
2 х 10 Гребане с дъмбел /наклонена опора/с 7,5 кг /1 ляво, 1 дясна/
6 х 10 Гребане с дъмбел /наклонена опора/с 10 кг /2 ляво, 2 дясно/
2 х 20 коремни преси /с наклон/ - хич не ми е ясно защо ни в клин, ни в ръкав ги правих тия коремни преси, ама айде
и за финал малко разтягане
Това беше за днес, включвам си филма и си лягам :) .
Лека вечер и на вас
Дзак :D ей ме пак.
Мнооого лудница беше днес в офиса и нямах кога да си направя 10 минутната допълнителна почивка за да си напиша отчета за вчера
Както и да е, ще пиша сега.
Сряда - 13,10,2010
7,00 - 1 чаша зален чай Лонджин, 2 яйчено-зеленчукови тарталети
10,30 - 7-8 сурови бадема
13,30 - 200 мл пилешка супа, салата домати, краставици, чушки + 1 филия препечен хляб и 1 сл мусака /подяждам колегите, какво да се прави :D /
18,30 - 20 гр ориз и 150 гр пилешко филе със зеленчуци и китайски гъби. 300 мл смути от 1 авокадо, 1 банан, 1 портокал + сока от 1 портокал - вкусничко беше
20,30-21,30 Тренировка - CKM
22,30 - 3 сл извара, малко масло, 30 гр бяло сирене, чубрица
Вода - около 2,5 литра
Е това беше за вчера.
Привет, привет,
Айде бързо за един петък да си кажа
7,00 - чаша зелен чай Лонджин
7,30 - 1 варено яйце, свински врат 60 гр. филия хляб
12,30 - 350 мл млечна супа с броколи
18,00 - бъркани яйца от 2 яйца
20,00 - 21,30 Тренировка - СКМ
23,00 - 3 сл извара, 1 сл кисело мляко, 1 варено яйце, настъргано, стрък пресен лук
Вода - около 2 литра
толкова за петъка
А днес се отдадох на пълна почивка и спане до късно
Яденето
11,40 - 2 яйца на очи, 2 нюрнбергски наденички, 1 чушка, 1 филийка хляб
15,30 - 1 шепа сурови бадеми /10-тина броя/
20,00 - 2 яйца на очи, 100 гр бекон, ряпа с оцет и зехтин, задушен в масло зелен фасул
Тренировка нямаше, но за сметка на това се поглезих с един 60 минутен масаж на цялото тяло - то си трябва от време на време човек да си прави такива подаръчета ;) .
Вода около 3 литра
Е това беше, ако има още хапване ще допълвам
Лека вечер от мен
Ей как мразя бавен интернет - от тоя дето го има само за да не можеш да се обадиш на доставчика и да кажеш, че нямаш :)
Нищо де, вече има и е време да си попиша в дневника.
Неделята не беше нищо интересно - почивка, обикаляне из София и нормално ядене /вкъщи/
Понеделник
7,00 - 1 чаша чай Лонджин
7,30 - 1 филия хляб, масло, яйце на око, 50 гр бекон
10,30 - 2 сушени кайсии
13,30 - 70 гр зрял боб, салата от зеле
21,30 - 1 филийка хляб, 2 сл домашна лютеница, сирене, бекон, 2 яйца на очи, 1 печена чушка
Тренировка - нямаше, имаше зъболекар, бррррр, и изобщо не бях в кондиция за каквото и да било - днес ще се наваксва.
Лек ден и успешна седмица (sun)
Добро утро,
Нещо последните няколко дни ме е обзеля някаква каръшка вълна ... вчера след тренировки - 4 пъти писах, 4 пъти спира тока - бива ли такова нещо :D
Както и да е айде да си напиша поне един от дните, които изтървах
Вторник 19,10
7,20 - 50 гр бекон, 1 варено яйце
11,00 - 1 банан
13,30 - 1 пилешко филе на тиган, 70 гр задушени картофи със сметана, 1 краставица с копър и магданоз, оцет, зехтин и сол
19,00 - бъркани яйца /2 яйца, чушка, бекон, сирене, малко кашкавал за поръсване/
Вода - 3 л
Тренировка - хммм, незнам дали да пиша, че е имало - то малко странно стана.
реших, че ще се пробвам с интервално кардио по стълбите - да ама не. Вече мога да тичам сравнително дълго време /става въпрос в сравнение с преди година/, но тези стълби направо ме убиват... направо незнам откъде се сдобих с тази астма миналата година, но по стълбите не прощава :( . та така безславно завърши моята тренировка, а това трябваше да е само началото...
Но малко по-късно като овладях положението, все пак направих нещо - малко набирания - 3 серии по 3 негативни, 50 къси коремни преси и 50 лицеви опори / в серии от по 10/
... иииии около час преди да си легна, енергията която имах и психическата нагласа, че ще тренирам все пак надделяха и направих първата си табата с клекове. Останах доволна :) след това бърз душ и топъл ментов чай.
Нещо в последно време имам проблеми със заспиването и след няколко експеримента открих най-добрия за мен начин - топъл ментов чай, веднага след баня. Ммммм - започна да ми се доспива само при мисълта ... :D
Айде стига толкова за сега - вчерашния ден ще го пиша като намеря време за малко почивка.
Лек и усмихнат ден (sun)
Добра вечер
дойде привечер и е време да си запиша и вчерашния ден - днешния тъй като не е свършил още - по нататък.
сряда -
7,10 - чаша зелен чай Лонджин
9,00 - сандвич от 1 филия хляб, масло, бекон, резен кашкавал, 1 корнишон
11,00 - 1 банан
14,30 - 1 пилешко филе на тиган, салата от червено, бяло, китайско зеле и морков с лимон и зехтин, 1/2 филия хляб
18,00 - 2 яйца на очи, 50-тина гр. бекон, краставица, горчица ... ииии филия с мед и масло
20,30-21,30 Тренировка
23,00 - 2 сл извара, 1 сл кисело мляко, 20 гр натрошено сирене, 1 настъргано яйце и чубрица
Вода - 2 литра
Тренировката - СКМ
И стоях си аз и си мислех ... да, случва ми се чат-пат :D ... този месец много странен ще дойде. Първо 5 петъка, 5 съботи, 5 недели - оказа се, че се случило преди 823 години, после 10,10,2010 - три десетки, и за финал 20.10.2010 - сряда ... та както казах странен ще дойде този месец. И за капак в сряда /на 2010.2010 ;) / беше толкова ясна и свежа вечерта в София, каквато дори и не помня да съм виждала, пък още повече скоро
Айде да не задълбавам повече, че ще се отнеса към места, които трудно описвам с думи ...
Айде аз приключвам, че и мача почва :)
Добра вечер.
айде да наваксам изпуснатото в дневника.
Петък
09,30 - сандвич от 1 филия хляб, бекон, кишкавал, краставица, горчица и масло
13,00 - 300 мл млечна супа с броколи, 1 пълнена чушка с кълцано месо, 1 филия хляб
18,30 - 1 филия хляб, 30 гр Бри, 1/2 пилешко филе на тиган, салата от домат и краставица, пресен лук и зехтин
20,00-21,30 Тренировка
23 - 2 сл извара, 1 сл кисело мляко, стрък пресен лук
Вода - 1,5 л - хич не ми се пиеше вода... знам ли защо, но пък изпих 1л натурален сок портокал
Тренировката беше много приятна - по-лека от колкото е по принцип, но пък беше по разнообразна
Това беше за петък, а ето я и съботата
8,00 - чаша зелен чай Лонджин
10,30 - 400 мл супа ... сега как да я опиша тази супа... ами като пилешка супа /лук, целина корен, моркови, чушки червена и зелена, целина стръкове, малко фиде, магданоз/ ама със свински джолан, и застройка от 6 яйца и 400 гр кисело мляко, абе по-хард вариация на пилешката супа... вкусничко... и 1 филия препечен хляб
15,00 - 1 банан, 300 мл портокалов сок
20,00 - 150 гр телешки стек, 150 гр задушена кладница с лук, магданоз и чесново масло
21,00 - 1 резен тиква /към 70-80 гр/ на пара с канела и 1 чл мед
Добавки 500 мл кверцетин
Вода - 2 л
Малко странно меню днес, но така се случи. Повода си заслужаваше да пропусна едното ядене. За утре ще си подготвя сандвичи :D
Тренировка нямаше, но я планирам за утре сутринта /дано си преборя мързела и се надигна маааалко по-рано от леглото/Това ми е “талант”, с който все още се боря, но ще надвия рано или късно ;)
Айде стига ви толкова от мен за сега.
23.10.10
22:18
казано от Axi на 21.10.10, 19:07:
Добра вечер
дойде привечер и е време да си запиша и вчерашния ден - днешния тъй като не е свършил още - по нататък.
сряда -
9,00 - сандвич от 1 филия хляб, масло, бекон, резен кашкавал, 1 корнишон
11,00 - 1 банан
14,30 - 1 пилешко филе на тиган, салата от червено, бяло, китайско зеле и морков с лимон и зехтин, 1/2 филия хляб
18,00 - 2 яйца на очи, 50-тина гр. бекон, краставица, горчица ... ииии филия с мед и масло
20,30-21,30 Тренировка
23,00 - 2 сл извара, 1 сл кисело мляко, 20 гр натрошено сирене, 1 настъргано яйце и чубрица
Вода - 2 литра
Тренировката - СКМ
И стоях си аз и си мислех ... да, случва ми се чат-пат :D ... този месец много странен ще дойде. Първо 5 петъка, 5 съботи, 5 недели - оказа се, че се случило преди 823 години, после 10,10,2010 - три десетки, и за финал 20.10.2010 - сряда ... та както казах странен ще дойде този месец. И за капак в сряда /на 2010.2010 ;) / беше толкова ясна и свежа вечерта в София, каквато дори и не помня да съм виждала, пък още повече скоро
Айде да не задълбавам повече, че ще се отнеса към места, които трудно описвам с думи ...
Айде аз приключвам, че и мача почва :)
Хм наистина интересно :) Не се бях замисляла :) Дали е имало някаква магийка из въздуха ? :) Ех , забравих да си пожелая желание :D Иначе и аз се връзвам на такива неща :)
Axi, страшно оригинални менюта, много ми допадат! Имаш ли някъде кулинарен блог или нещо от сорта - ще е много интересен :)
Айде ставай да тренираш :р
Добър ден в усмихнатия и слънчев понеделник (sun)
Много се радвам, че менюто ми се харесва на някой, ей сега ще се изпъча гордо :) А за блог - нямам, не съм се и замисляла дори, но е добро хрумване,ако се осъществи - ще черпя за идеята.
казано от fire.is.my.nature на 23.10.10, 22:18:
Ех , забравих да си пожелая желание :D
Тюх, ква съм смотана - и аз забравих :D
Сега да се изкажа за неделя
8,00 - 1 чаша зелен чай Лонджин
Станах да тренирам ;)
10,45 - 400 мл джоланена супа, 1 филийка хлаб с магданоз, лук и чесън /много ароматен се получи и хич не мирише на чесън/, 1 банан
голяяяма пауза
18,30 - 70 гр кашкавал ... мх... Bratkäse /на сух тиган/ 200 гр пилешко шишче иии 10-тина пържени картофа /не ме беше срам/
21,00 - 80 гр маринован с подправки и зехтин телешки стек на скара, 1 кебапче, мое си, не купешко/70 гр/, ряпа Дайкон със зехтин и балсамико
Тренировката -
Загрявка - подскоци и ротации на ставите около 2-3 минути /хич не обичам да загрявам, не знам ‘що така/
2 х 15 клекове
2 х 10 клекове с ритници - ляв, десен крак
2 х 15 клекове с клек с два дъмбела по 5 кг
2 х 20 напади с редуване ляв, десен крак без тежести
2 х 10 напади с лостовете на дъмбелите пак с редуване ляв десен крак
2 х 10 глутеус мост
2 х 10 глутеус мост на 1 крак /10 ляв, 10 десен крак/ - зооорр накрая
4 х 10 лицеви опори - класически
4 х 5 лицеви опори за трицепс /ръцете при гърдите прибрани до тялото и при слизането вървят успоредно на тялото/ - доста труднички се оказаха
2 х 10 ренегатско гребане - без тежести, беше за пръв път та да видя как ще бъде
6 х 10 Гребане с дъмбел /наклонена опора/с 10 кг /2 ляво, 2 дясно/
И това беше - няма да прекаляваме я :)
Сетих се, че скоро не съм висяла на лоста - довечера, ще бъде поправена тази несправедливост.
И ей така между другото да си кажа защо така развалих режима в събота и неделя - бях на един много поучителен психологически семинар и се надявам наученото да мога да го приложа и на практика, сега или скоро. По-добре сега ;)
Айде стига ви толкова за четене за сега. Лек и успешен ден ... и седмица де
Добро утро
За пак почнах с нередовното писане - трябва най-накрая да се взема в ръце. Няма да се оправдавам - то е ясно, че ако си търси човек оправдание си намира.
Така, по същество
Понеделник
7,10 - чаша ментов чай
9,30 - сандвич - 1 филия хляб, масло, свински врат, горчица, краставичка, малко гауда
13,00 - 250 гр вегетарианска мусака ... амиии запечено-задушени зеленчуци според сезона - патладжани, тиквички, лук, моркови, чушки, малко домат - каквото има в хладилника ;)
15,00 - 1 ябълка
18,00 - 1 варено яйце
22,30- 3 сл извара, 1 сл цедено кисело мляко, 1 яйце настъргано, малко масло за вкус, 1 сл сирене котидж, стрък пресен лук
Вторник
7,10 - чаша мляко с какао /и аз като дечицата :D /
9,20 - сандвич - 1 филия хляб, масло, свински врат, горчица, краставичка, малко ементал
13,00 - 3 кебапчета /аз си ги правих/, салата от домат и краставица, 1 филийка хляб, 1 ябълка
19,30 - 3 цветчета суров карфиол, 50 гр свински врат
22,30 - бъркани яйца - 2 яйца, чушка, пресен лук, бекон, маалко чедър, моцарела и сирене котидж
Тренировки нямаше, но имаше мноого ходене пеша из центъра, срещи с разни хора, общо взето динамична работа.
Сега нещо друго да си споделя, може не всички да споделят моето решение, но от проба глава не боли. Та, започнах работа с психолог относно моя здравословен проблем и мисля че веднъж за винаги ще го реша.
Е това беше за сега от мен.
Лек и успешен ден на всички
Хилооуууу :D
Честит ви първи сняг. И така и така съм тук, то да си напиша вчерашната сряда.
Сряда 27,10
7,00 - чаша портокалов сок /2 портокала/
9,30 - сандвич със свински врат, масло, горчица и краставичка
13,00 - 3 кебапчета, 1 варен картоф с масло и сирене, салата от домат и краставица
15,30 - 1 ябълка
18,30 - 1 сл фъстъчено масло
19,20 - 1 сл хумус
20,30-21,30 Тренировка
23,00 - 150 мл козе прясно мляко ... ммммм...
Вода - 3,5 л
тренировката - CKM
Сега малко разни-разнообразни. Както ме беше хванала една мания по фъстъченото масло началото на годината, май сега манията ми ще е по хумуса. Загубих си сутрешния апетит, по-точно се измести малко по-късно и реших да пробвам как ще ми се отрази пиенето на чай, или сок, или мляко като стана и закуска в офиса. Лошото е, че не мога да преценя, защото... ми женски работи... както и да е - другата седмица ще пробва пак така, пък да видим. Четейки другите дневници ми се прияде овесена каша - в събота ще си направя, за пръв път ... и волейбол ми се доигра пак ... еххх спомени, спомени. И последно, след срещата ми с психолога нещата се развиват доста обещаващо, но все пак е още малко рано да се каже със сигурност.
Айде стига толкова писане за сега. Чао ви и до после
Здравейте,
Най-накрая стигнах до компютъра, а докато чакам хляба да се изпече да си попиша в дневничето.
Айде за вчера най-напред
7,00 - 1 чаша чай от лайка
9,30 - 1 филийка хляб, 1 резен свински врат, горчица, 1 корнишон
13,30 - 1 картоф, свински врат - пържолка около 200 гр, салата от домати, краставици, сирене, яйца /2 бр./
18,00 - 1 франкфуртер
21,30 - бъркани яйца - 3 броя, лук, чушка - червена, печена, свински врат, малко моцарела, чедар и сирене котидж
Добавки - Кверцетин 500 мг, Л карнитин - 1000 мг.
Вода - 3 л
Ето и слънчевия петък
6,40 - сок от 1 потрокал, 1 грейпфрут + 1 банан /не в сока :D /
9,30 - 2 сл извара, 1 сл кисело мляко, 1 шепа горски плодчета /бяха замразени - поразмразих си ги/
10,30 - 250 мл кокосов сок
13,30 - 2 франкфуртера, салата от домати и краставици със сирене и 7-8 маслини, 1 филийка хляб
18,30 - 70 гр свински врат, 1/2 филийка хляб
20,00-21,30 Тренировка
22,50 - 300 мл джоланена супа, 1 банан -мнооого ми се ядеше - точно банан
И някъде през деня и 1 шоколадов бонбон - рождени дни какво да се прави :)
Вода около 3 л
Тренировката - CKM
Това беше от мен за сега. А утре за закуска - овесена каша, обещала съм си я :D
Добър ден сладури :)
На мен в последно време ми е стаашно натоварено и почти не ми остава време да си попиша в дневника. Айде сега малка почивка да си направя в офиса и вместо да пуша /като преди/ да си попиша.
За съботата, по-добре да не казвам, но трябва - дисциплина трябва да има ;)
така събота - много тичане напред-назад, чистене, готвене, мотаене и само веднъж ядене /2 варени яйца, 30тина гр сирене, свинска пържола 200 гр/- срам, срам
Неделя - 8,30 - 2 яйца на очи,свински врат 50 гр, 2 сл сирене котидж
10,30 - 1 банан
15,30 - 350 мл супа - крем супа от червена леща с нахут /15-тина бр/ и цедено кисело мляко /2 чл./ + мааалко стрита люта червена чушка и отделно 1 франкфуртер
19,30 - понеже обичам поводите да направя нещо странно използвах Хелоуин за да направя “Кървави спагети с очи” - за съжаление забравих да ги снимам, но бяха много симпатични - та 70 гр пълнозърнести спагети, пушен свински врат 2 резена, доматен сос с босилек, лук и чесън, малко гауда и за очите 2 чери домата /от по-големите/ разрязани на половина, напълнени с мини моцарела и малко маслина в средата /ммм от колко време не бях яла спагети/ и за десерт омагьосан портокалов сок с паяжини /снимка довечера/
Добавки - Кверцетин и Л карнитин
Вода - 4 литра
Тренировка - в общи линии имаше една тренировка преди банана
10, 9, 8, 7….. до 1 клекове, лицеви опори, къси коремни преси /в тази последователност -10 клека, 10лицеви, 10 къси коремни и така до 1/ с 1 почивка от 30 секунди някъде по средата, май на 6-то повторение беше. По принцип идеята беше да ги направя без почивка /като на загрявката за СКМ, но явно като съм сама нещо в мотивацията ми липсва/
Понеделник
7,00 - 2 яйца на очи, 50 гр свински врат - пушен, 1 филия хляб, чаша портокалов сок
11,00 - 150 гр /общо/ извара, кисело мляко, домашно сладко от вишни /1 чл беше/
15,30 - 1 парче пица - 120-тина гр /от вкъщи, с пълнозърнесто тесто, мнооого сирена, домати и босилек/
17-18,45 - зъболекар бррррр
20,30 - 2 парчета пица /като горната, но току що изпечена/, 200 мл айран + 2 овесени бисквити и 1 парче натурален шоколад
Вода - 3 литра
добавки - Кверцетин 500 мг
Тренировка - нямаше
Разни-разнообразни - приключих с експеримента да не ям сутринта към 7-7,30 а чак към 9-10 в работата. Дължи се главно на смяната на времето - просто се будя в 6 - гладна :D
Като си разгледах сега менюто за последните два дни установих, че нещо съм се разпуснала - спагети, пица, бисквити, шоколад при това вечерта... днес поне започнах чисто и така ще си остане.
Края на месеца ще се меря, пък да видиме ...
Айде да се връщам към работния процес - лек и успешен ден, седмица, месец ;)
Добър вечер
дойде време да си направя и дневния отчет и да кача снимката, която обещах по-рано днес.
Така - 6,30 - 2 яйца на очи в масълце, свински врат 70 гр, 1 филийка хляб, 250 мл сок от портокал и грейпфрут
10,30 - 3 сл извара, 1 сл кисело мляко, 1 праскова нарязана на парченца - всичко това разбъркано
13,00 - 1 пилешко филе на тиган, салата от домат и краставица
18,30 - 1/2 филия хляб с домашно сладко от диви къпини и боровинки - това беше малко излишно, но такъв глад за сладко ме е подгонил, че няма на къде
19,00 - опит за тренировка
21,00 - 250 гр боб с наденица :D ама не-точно. Всъщност е боб с наденица, но няма нищо общо с разбирането ни за това ястие - та с малко вдъхновение от един английски сайт се получи нещото на снимката - задушен праз, моркови, няколко домата, боб и 8 Rostbratwurst-а след това поръсени с малко хлебни трохи с градински чай и запечени във фурната
Вода - 2,5 литра
Добавки - Кверцетин 500 мг, Л карнитин - 1000 мг
Сега за тренировката - загрях около 5 минути и започах с 3 планка по 30 секунди и след тях - серии лицеви опори. На втората серия усетих мнооого остра болка в дясната китка - направо ми се сгъна ръката и се поду веднага точно в основата на китката. Ей така от нищо... е тренировката разбира се приключи точно в този момент. Болката отмина бързо, а подутината поспадна, но в момента в който се подпра на ръката си - наново, иначе като цяло, през останалото време, просто дискомфорт. Утре сутринта, ако продължава така - на лекар, снимчица и да видя какво е. И да не остана само с мрънкането - поне сега ще се науча да правя лицеви на юмруци :D - крайно време е
Айде стига ви толкова от мен за днес. Приятна вечер и лека нощ
Кой не си е писал в дневника одавна? Хайде бъди по постоянна.
Хмммммммммм голям кулинар си. Аз само като ти гледам менютата и ме хваща срам колко прости са моите. Да не говорим, че единственият човек, който би ги ял съм само аз. Ама кухнята ми е най омаразното място, гледам да стоя възможно най-кратко там.
Какви са ти целите?
Беше споменала че ходиш на психолог. Би ли казала какви са ти впечатленията и мислиш ли, че може да ти помогне с нещо?
Мнението беше редактирано от T-X на 09.11.10 20:52.
казано от karpi на 09.11.10, 19:44:
Кой не си е писал в дневника одавна? Хайде бъди по постоянна.
Виновна ... Това ми е един от големите кусури ...
Относно готвенето, първо благодаря за хубавите думи - аз мисля, че всеки има нещо което му се отдава - ти не обичаш да готвиш, но си невероятно постоянна в храненето и тренировките /определено ти се възхищавам за това/, аз пък там съм силна, но в други области изобщо не съм в стихията си ... и не че бих отказала грейпфрут и овесена питка за закуска ;)
За целите ... хммм, тук вече ще е трудно. В дългосрочен план е да изградя положителни хранителни навици и отново да се върна към движението и спорта като цяло. По конкретно когато започнах имах едни цели, които малко или много постигнах, но по стечение на обстоятелствата в някои области съм отново в началото - след поредната ударна доза кортикостероиди целия ми напредък по намаляването на обиколката на талията ми ... изчезнах и сега отново, но поне това, което постигнах за краката и дупето все още си е там, пък и ръцете ми изглеждат значително по-добре. Та в общи линии по-близичките цели са да понамаля обиколките на талия, ханш и бедра.
Относно консултациите ми с психолога. Да, мисля че ще ми помогне да преодолея астмата. И сега ще си кажа и защо - в общи линии тя може да се включи в групата на автоимунните заболявания, в които според мен хич няма логика ... нещо трябва да се е объркало за да се получат и мисля, че самите ние си ги докарваме. За да не се получи така че да ме разбере някой грешно - това е мнението ми специално за автоимунните заболявания, за другите си има логична причина от медицинска гледна точка, поне в повечето случаи. И определно съм на мнение, че чрез определени индивидуализирани “мисловни упражнения” /не знам как да ги нарека/ може да повлияем сами на себе си и да преодолеем причинителя. Пък и всяка алтернатива е по-добра от кортикостероиди до живот ;)
За резултати определено е рано още, защото съм имала само 2 консулатции до момента, пък и в последно време нещо се е изострила и не мога да преценя реално нещата.
Еййй аз пак се олях от писане, но ако някой има въпроси с удоволствие отговарям :)
ПП След малко и дневния отчет
Хайде мило дневниче,once again,
Както вече се разбра в предишния пост - потчти съсипах всичко постигато, но като съвършен инат продължавам.
Днес -
7,20 - овесена каша с масълце и сирене
10,30 - сандвич от 1 филия хляб, масло, резен печен свински врат, 1/2 краставица
13,30 - салата от 1 домат, краставица, зехтин + 80 гр печен свински врат, 1 картофено кюфте
18,00 - 50 гр кашкавал, 50 гр свински врат - печен
Тренировка
22,00 - 70 гр печен свински врат, 50 гр спаначено руло
Тренировката
2 х 10 клекове
2 х 10 клекове с ритници - ляв, десен крак
2 х 15 клекове с клек с два дъмбела по 5 кг
2 х 10 напади с редуване ляв, десен крак без тежести
2 х 10 напади с лостовете на дъмбелите пак с редуване ляв десен крак
2 х 10 глутеус мост
2 х 4 лицеви опори на юмруци - по-трудно е отколкото изглежда
4 х 10 лицеви опори - класически
4 х 20 къси коремни преси
Вода - 2 литра
Добавки -Л карнитин 1000 мг.
Кверцетина ми свърши и забравих да си купя ... к’ва съм заспа :D
Китката ми вече е значително по-добре, лееко ме наболява още, но е напълно търпимо, така че утре CKM (nmuchfun)
Айде стига ви толкова четиво за днес. Лека вечер.
Добър вечер,
Хайде сега едно отчетче за сряда
7,20 - овесена каша със сиренце
10,00 - 10 малка шепичка оризови ядки - мислех че ми е минало това да ми се дояжда нещо, което друг яде ...
12,30 - 250 мл Джоланена супа, 1 филийка хляб и салата домат и краставица, 1 яйце
18,30 - патладжан с доматен сос и моцарела, резен свински врат /около 50 гр./, 1/2 филияка хляб с масло и сладко от диви ягоди
20,30-21,30 Тренировка СКМ
22,00 - 250 мл кокосово мляко
Добавки - Л карнитин 1000 мг
Вода - 3 литра
Айде сега и днес
7,20 - филия хляб, пастет
12,30 - 100 гр миш-маш, 2 франкфуртера, 1филия хляб
20,00 - 2 филийки хляб с масло и черен хайвер
Вода и чай - 3,5 литра
Тренировка - няма
Е това беше от мен за сега, до утре