16.04.05
10:17
Здравейте,
аз съм 115кг. висок съм 198см. и както повечето високи хора страдам от несъразмерен гръб с останалата част на тялото. Просто искам гърбът ми да стане достатъчно широк за да изглеждам пропорционално. Какви упражнения трябва да правя според вас?
В момента напредвам с лостовете (набиранки с тесен хват и кофи) тъй като съм много тежък тази тренировка ми влиза доста здраво, но в залата правя упражнения само на уреда за гръб, на който се тегли с широк хват зад врата (с тежест 75-80кг.).
Ами прави си набирания сменяй фатовете ;)
Препоръчвам ти гребане в по широк хват ;)
И вече ако искаш може да включиш малко скрепци макар аз да не ги правя!
Щом зад врат на скрипеца можеш да дърпаш 80 кг, не би трябвало да ти е проблем да се набираш пред гърди с надхват поне на раменете. Най-доброто за разширяване на гърба са 30ина набирания в тренировка: заемаш се с набираниеята, по колкото в серия - толкова...ако ще след 20тото по 1 да са - пак е полза...и колкото и време да ти отнеме си правиш 30 набирания...за 2 месеца ще има невероятен ефект....може дори да не правиш нищо друго в тренировката за гръб ако толкова те изморяват набиранията. Или една тренировка - само набирания, следващата - по машините (щото гледам че сега си правиш на тях).
П.С.: какво разбираш под кофи за гръб?
а бе не е така бе пичове, мъртва тяга! , чукчета, мечка е тва за масивност на гърба!
масивност не винаги е същото като разширяване, а той иска точно да разшири гърба...упражненията които си дал са по-скоро за плътност (е, не знам за тягата де, не съм правил)
За разширяване на гръдния кош може да правиш Pullover:
http://www.bb-team.org/exercise/000056.php
А иначе за масивност, т.е. ако искаш да направиш як гръб ( което пак ще ти увеличи гърба така че...) набиранията с широк хват зад врат са най-добри, според мен. Стига да ги правиш правилно, разбира се.
Поздрави!
какво разбираш под кофи за гръб?
Кофите ги правя като смъквам максимално надолу (малко под нивото на лоста) и така влиза яко напрежение в гърба. Иначе тези набиранки пред гърди ги правя и по 4-5 броя една серия и след всяка серия буквално се чувствам пораснал :) . Наистина са много добри особенно за човек тежко тяло!
набиранията с широк хват зад врат са най-добри, според мен.
Предпочитам скрипеца, защото той е изкривен от двете страни докато лоста е прав и се получава неудобен хват. Един приятел си извади рамото с такива набирания. Аз също имам неудобно чувство в раменете от тях. Виж ако лоста е закривен от двете страни няма проблем :!:
Аз пък за набиранията обичам лоста да е прав, ама ги правя пред гърди...като цяло упражнения зад врат не уважавам...някак не са естествени....гадни са ми подсъзнателно някак си..
аз написах:
За разширяване на гръдния кош ...
Ти си написал:
...и спомага за разширяването на гръдня кош
Убий ме, не мога да ти разбера поста, не мога да разбера какво съм объркал... Да не би нещо махмурлук да те гони? :)
Поздрави!
[quote author=“mortimer”]Предпочитам скрипеца, защото той е изкривен от двете страни докато лоста е прав и се получава неудобен хват. Един приятел си извади рамото с такива набирания. Аз също имам неудобно чувство в раменете от тях. Виж ако лоста е закривен от двете страни няма проблем :!:
пълна глупост ! мани ги тия уреди бе свободната тежест е за маса ! неудобно му било на рамото ми разгряваи го !? :evil:
Да, според мен също си е задължително да се правят я чукове я тяга, я набирания... Доколкото имам опит, скрипецът няма толкова готин резултат за маса колкото имат щангите и дъмбелите, особено пък набиранията. Но всичко е персонално, сигурно има хора, които наистина намират за неудобно да се набират, или пък не могат достатъчно набирания да правят (щото не се правят лесно 10ина набирания зад врат), и си предпочитат скрипец. Но пък на тях препоръчвам искрено гребане със щанга, тяга или чукове - няма да съжаляват ;)
Поздрави!
newguy.. извинявай пич... просто мн ми се спеше тогава... и се чудех с кой да се заям :oops: ще гледам да не се повтаря :)
[quote author=”^MaD^”]а бе не е така бе пичове, мъртва тяга! , чукчета, мечка е тва за масивност на гърба!
Т’ва е истината.Набиранията трябва да са допълнително,не основно.И пуловъра също е мноо важен.
Моя съвет- Повече гимнастически упр-По-добра фигура /набирания от всякакъв вид, може би с изключение на онова зад врат, което не го харесвам защото кълчи раменете и много набива гърба, но всеки си прееня.../