27.10.10
06:55
Не е ли нормално при клек да се вдигат по-големи килограми,поне аз така съдя според състезателите по трибой.При мен е точно обратното,мога да правя 1-2 повторения на 1.5 лично тегло,но при клека не съм пробвал,а лично да си призная ме е страх.
Възможно ли е всичко да е на психическа основа,или е нормално.
Нормално е тягата да е повече. Зависи от структурата на човека и от това кой колко тренира клека и тягата, но като цяло е нормално тягата да е повече.
Трибойците не ги гледай, при тях екипировката им помага много при клека, докато при тягата не чак толкова.
Мнението беше редактирано от Петко К на 27.10.10 06:57.
Индивидуално е и зависи от структурата на тялото, но по принцип тягата трябва да е по-силна.
При мене засега са на едно равнище горе-долу, клека ми е малко-по слаб. Малко малко, 10-15 кг :) Но говорим за серия 6-8 повторения, а не 1.
27.10.10
14:05
клек - 5х5 @75
тяга 5х5 @100 ... ;) от днес съм с тези резултати (5х5)
Мнението беше редактирано от johny_trevata на 27.10.10 14:05.
Джонка браво за резултатите ,НО ако тягичката я правеше по правилния начин би било по добре http://www.youtube.com/watch?v=ztd3uaNTCwY&feature=fvst
27.10.10
18:53
съжалявам ако съм провокирал някого на каквато и да е била основа, но не мисля, че си заслужава да бера срама за 5х5 @105 следващия пъ да правя клипче... ;) Повярвай ми, ако усетя, че има шанс да си прееба кръста, веднага спирам и клекове и млекове и тяга и квото го застрашава, защото баща ми, горкия, знам колко го боли и как се буди нощем по 15 пъти за да се обърне от едната страна на другата!
И все пак ти няма как да знаеш как правя тягата!
Утре ще добавя няколко нови снимки в профила, главно на краката.. не съм нещо изключително, но имам напредък. Тях ги тренирам едва от месец ;) само ми трябва хубаво апаратче, да видите здравия релеф :D:D
Мнението беше редактирано от johny_trevata на 27.10.10 19:05.
Е Джони нали те гледах в Перла :) ,не го приемай като обида :) просто мое мнение както и да е просто ти давам съвет : ВНИМАВАЙ С КРЪСТА! :)
28.10.10
12:43
А, значи наистина.., брех, извинявам се тогава. Последния път наистина имах няколко лоши серии и то главно заради по-тесния хват.., но като цяло е добре, щом си усещам кръста, че е заключен. Иначе ти някой от батките във фитнеса ли си, или .. ?
Мнението беше редактирано от johny_trevata на 28.10.10 12:47.
28.10.10
14:34
Не се е**вайте с тягата.Иска се доста гледане в огледалото дори без тежест трябва да правиш движението докато го научиш,защото лошо става,при големите килца ;)
Мнението беше редактирано от Denis22 на 28.10.10 14:34.
28.10.10
14:40
С гледане в огледалото няма как да си оправиш техниката. Трябва човек да те гледа или да се снима клип.
Забравих къде го видях, но това много помага - като застанете в стартова позиция на тягата, си представяте че ще правите задно салто - така няма начина да стане “котешки гръб”.
28.10.10
15:03
пичове, аз просто усещам, че кръста ми е “заключен”, т.е най-важното е на лице, другото идва с времето ;) иначе техниката без тежка щанга ми е перфектна, но уви само без ;) (добре де, не ми е толкова лоша тягата, само някои серии, когато не ми издържат предмишниците, най-вече последната)
;) кръста ти е заключен Да :) Няма да се плашиш просто обръщай голямо внимание особено към тези упражнения ;)
Мнението беше редактирано от Nachev на 28.10.10 15:27.
казано от Denis22 на 28.10.10, 14:34:
Не се е**вайте с тягата.Иска се доста гледане в огледалото дори без тежест трябва да правиш движението докато го научиш,защото лошо става,при големите килца ;)
бъркаш! лошо става и при смешни килца ;)
един приятел ходи прегърбен месец и нагоре от навеждане да вдигне 1лв ;)
Абе, точно когато тяга дърпам, надали ще искам да си въртя главата и да кривя гръбнака, че да се видя в огледалото колко съм чаровен. Пък и на ниски килограми никога няма да усетиш и усвоиш движението така, както би го изпълнявал с работните си килограми. И още нещо - това как го усещаш кръста няма нищо общо с това как трябва да изглежда. На мен лично ми е по-удобно, че и по-лесно, да се прегърбя като делфин, но дали е правилно това, което усещам? :)
Колкото до поста със задно салто - никога не са сработвали за мен тия техники, от сорта да се опитваш да разтвориш земята с крака, да не дърпаш щангата, а да избутваш земята (като Чък Норис) и т.н., само ме объркват и ме карат да мисля.
Най-важното при тягата е да нацелиш правилната техника - я ч/з клип, треньор, съвети от интернет, все тая - и с времето да се превърне в естествено движение. Като втора природа. Те затова са кръговите тренировки (главно) - за добиване на двигателна култура. Едно новородено прохожда на една година г/д. Не можеш да го накараш да проходи по-рано.
28.10.10
19:05
Мисълта ми беше,че трябва да се научи тягата преди да се прави.Аз лично така я научих гледах се на огледалото вкъщи без никаква тежест и няколко седмици след това,като отидох в залата да правя тяга инструктора ме гледаше и ми вика,че добре я правя и ме подканваше да слагам килограми,но естествено още не бях готов за това :) сега да чукна на дърво дърпам си тежка тяга и проблеми с кръста нямам.Важното е да се усети самото движение :)
Мнението беше редактирано от Denis22 на 28.10.10 19:06.