Вярно ли е ,че...

15.04.05
23:00

Чух ,че когато лицевите опори се правят с цяла длан се напрягат гърдите, а когото със свита на юмрук длан - бицепсите...
Вярно ли е това и ако е , има ли ефект?
(Бих пробвал сам но ми е счупена ръката ся :) )

15.04.05
23:05

Не мисля че е вярно... 8 години съм правил лицеви на юмруци и не мога да кажа че натоварват бицепса. Натоварва се трицепса и гърдите при лицевите с нормален хват.
По-Здрав

16.04.05
00:26

бицепс с лицеви опори няма начин да натовариш. По-скро разликата е как товариш китките...от лактите нагоре ще си е същото по мое мнение

16.04.05
00:29

Нещо бъркаш да нямаш предвид трицепсите .Това се получава при по тесния хват но и гърдите участват малкоhttp://smileys.smileycentral.com/cat/36/36_1_35.gif

16.04.05
00:36

вече дали ще изместиш натоварването към трицепса или към гърдите зависи от ширината и посоката на захвата (посока - дали пръстите са навътре към тялото или сочат в посоката на главата)
ако ви ес пита кой хват как товари - пишете ми....
пък дали ще е юмрук или на длан разлика при еднаква ширина и посока няма освен при китката и кокалчетата на пръстите...

16.04.05
00:44

Да при юмруци китката не се товари толкова колко при нормалните. Пък и така поставен въпроса китка или юмрук няма значение зависи какво е положението на ръцете. Една алтернатива правете ги на пръсти :) Супер брутален метод :D

16.04.05
00:57

а я опитай на палци само ако мислиш че на пръсти е брутално :twisted:
а дали юмруци или длани - при юмруци товариш китката по-малко, но кокалчетата на пръстите го отнасят лошо...така че е въпрос на избор, навик и удобство

18.04.05
09:34

Видове лицеви опори според опорна част на ръката:
- глани
- юмруци
-пръсти/2,3,4,5/
- китки/обръщате китките с дланите нагоре/- само за закалени

п.п. Брус Лий е демонстрирал лицеви опори на 2 пръста на 1 ръка. 8) Но ако не се тренира по добра методика подобни експерименти ще доведат до трайни/хронични/ ставно-костно-мускулни травми.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1