Моята програмка

29.10.10
11:02

Здр на 16 г съм 68 кила и 1.70 см.
Чудя се по коя програма да почна и ми хрумна 2 решения
1..
Първи ден - гръб, бицепс
Втори ден - гърди, трицепс
Трети ден - рамо, крака
Четвърти ден - почивка

2.. По принципа за пълното възстановяване в една табличка си правех чертички коя мускулна група през колко време да тренирам:

Първи ден - гръб, ръце
Втори ден - рамо, крака
Трети ден - гърди, ръце
Четвърти ден - почивка

Първи ден - гръб
Втори ден - рамо, крака
Трети ден - гърди, ръце
пак почивка и така продължавам с чертичките. Веднъж през 2 / 3 сплита идва само 1 тежка тренировка рамо, ръце, крака

Вие какво ще кажете. Да почна по първия вариант или да изпробвам втория

и трите програми биха били успешни при добро възстановяване : ))

29.10.10
11:38

Не можа да разбереш май. Второто е една програма, която я направих така, че 1 мускулна група да се тренира през 2 дена с изключение на ръцете (веднуж през 2, веднъж през 1) и като правя почивка идват 3 дена почивка, само ръцете се разменят и някои път се тренират по-често, което мисля че е идеално, защото се възстановяват по често.. Но както казах веднъж на 2 сплита се пада да се правят ръце рамо и крака на 1 ден

ДА...  не загрях идеята ти.. прекалено е странна.. от къде на къде ръцете се възстановяват по-често (това какво ще рече )  ?!? айде хората са го измислили преди тебе недей да си правиш опити

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 29.10.10 11:43.

Ти не си дал никаква програма, а разпределението на мускулите по дни. Без конкретните упражнения, серии и повторения можем само да гадаем. Като сложим и липсата на инфо кой ще тренира така...
Нека ти дам пример. Вземаме първата ‘програма’.
1..
Първи ден - гръб, бицепс
Втори ден - гърди, трицепс
Трети ден - рамо, крака
Четвърти ден - почивка

Ако при гърба имаш набиране в подхват и мечка с тесен успореден хват, то бицепсът ще е досста поизтощен. Ако пък мечката е в раменен подхват, имаш пулоувер и пулдаун, то гърдите ще отнесат натоварване и за втория ден ще са уморени.
Ако при гърдите имаш бутане от горен лег на щанга, бутане от хоризонтален лег на щанга и помпички, то раменете (най-вече предното) ще са уморени за третия ден. Също умора в тях ще донесе и тренировка на трицепса с повече движения тип преса.
Отделно ако си с къси ръце не ти трябва кой знае каква работа за трицепс и може да не го тренираш изолирано, т.е. той да се покрие от тренировката за гърди. За рамото зависи къде слагаш трапеца, дали задното ще е в деня с гърба или при предното и средното и т.н.
Надявам се разбра, че нещата са много по-сложни от това да видиш кое упражнение основно кой мускул натоварва.

29.10.10
11:49

еми големите мускулни гръпи се вазстановяват за 72 часа а малките (като ръцете) за 46 и се опитвам да уцеля точния момент на максимално възстановяване и максимално натоварване :)  и наистина е експеримент :D

29.10.10
11:55

май си прав... Тогава каква програма да си избера. Искам да наблегна на гърба и раменете. Ракъта ми е 34 и просто ще се тренира, а гърдите са ми в перфектно състояние.. даже закриват гърба. А краката са ми достатачно масивни. По този критерии можете ли да ми дадете малка насока защото ще почвам от утре

29.10.10
11:57

За колко се възстановяват точно, никой не може да ти каже.
От една страна, не е нужно да чакаш даден мускул да се възстанови, преди да го тренираш пак, а от друга дори да се е възстановил, не е задължително да го тренираш веднага пак ;)
П.П. С тези данни не ти трябват такива сложни програми. Хвани си нещо просто, с повечко базови упражнения и тренировки до 4 пъти седмично.

Мнението беше редактирано от Петко К на 29.10.10 11:58.

29.10.10
12:01

Предпочитам 3 или в краен случай 4 дневен сплит и после пак тренировка, но от както започнах тренировката за сила се чудя как да продължа и трябва да почна утре :(

казано от the_ace на 29.10.10, 11:55:

май си прав... Тогава каква програма да си избера. Искам да наблегна на гърба и раменете. Ракъта ми е 34 и просто ще се тренира, а гърдите са ми в перфектно състояние.. даже закриват гърба. А краката са ми достатачно масивни. По този критерии можете ли да ми дадете малка насока защото ще почвам от утре

Тъй като няма да си на седмичен режим - ето ти 2 идеи:
Гръб (хай-пул, набиране, гребане, тяга...)
Останалото (без рамо)
Почивка
Рамене (пуш-преса, военна преса, латерални разтваряния...)
Останалото (без гръб)
Почивка
Въртиш отначалото
———————
Дърпане (хай-пул, набиране, гребане, тяга...)
Почивка
Бутане (пуш-преса, военна преса, горна лежанка, помпички...)
Почивка
———————
Лично аз бих предпочел програма с 2-3 блока от по месец и превес на олимпийските лифтове. Идеална е за гръб и рамене. Но ти е нужен добър треньор за това.

29.10.10
12:13

а другите мускулни групи?

29.10.10
18:21

казано от Oranje на 29.10.10, 12:04:

казано от the_ace на 29.10.10, 11:55:

Тъй като няма да си на седмичен режим - ето ти 2 идеи:
Гръб (хай-пул, набиране, гребане, тяга...)
Останалото (без рамо)
Почивка
Рамене (пуш-преса, военна преса, латерални разтваряния...)
Останалото (без гръб)
Почивка
Въртиш отначалото
———————
Дърпане (хай-пул, набиране, гребане, тяга...)
Почивка
Бутане (пуш-преса, военна преса, горна лежанка, помпички...)
Почивка
———————
Лично аз бих предпочел програма с 2-3 блока от по месец и превес на олимпийските лифтове. Идеална е за гръб и рамене. Но ти е нужен добър треньор за това.

Какво ще рече пуш преса и военна преса?Не е ли това едно и също упражнение което се казва раменна преса?

Мнението беше редактирано от PULLUP на 29.10.10 18:22.

Не, не е едно и също упражнение.При пуш-пресата тръгваш експлозивно нагоре, избутвайки с бедрата прикляквайки. При военната преса не сгъваш в колената.

29.10.10
20:29

Аа

Авторе можеш ли да качиш некоя снимка да видим колко са ти масивни краката и гърдите,защото на тия килограми не ми се струва да си масивен...

30.10.10
16:49

не не никви снимки че напраих коремче че съм на основен период
ПС: циците ми са по големи от на гаджето ми ама и са стегнати :D

Мнението беше редактирано от Никола Д на 30.10.10 16:50.

30.10.10
17:18

Еми тогава мисля тази програмка да почна
Първи ден - Гръб, задно рамо
Втори ден - Гърди, трапец
Трети ден - Предно и странично рамо, бицепс, трицепс
Четвърти ден - Крака
Пети ден - почивка
И повтарям

Гръб, задно рамо:
1. Набиране широк хват 3х8-12
2. Долен скрипец - надхват 3х8-12
3. Гребане със щанга 3х12
4. Пул-доун тесен надхват 3х8-12
5. Задно рамо 3х10-15

Гърди, трапец:
1. Хоризонтална лежанка 3х8-10
2. Горна лежанка с дъмбели 3х8-10
3. Лежанка долна част 3х8-10
4. Флайс 3х10
5. Трапец с дъмбели 3х10

Рамо, ръце:
1. Раменни преси с щанга 4х8-10
2. Разтваряне на дъмбели в страни 3х10
3. Бицепсово сгъване с щанга 4х8-10
4. Чуково сгъване с дъмбели 3х8-10
5. Разгъване на скрипец 3х10-12
6. Френско с дъмбел над глава 4х10

Крака:
1. Разгъвач 3х12-15
2. Клекове 4х12-15
3. Згъвач 3х10
4. Калф седеж 3х20

Това си мисля да почна от утре, коригирайте я ако може :)

30.10.10
18:13

Истината е в пробите . :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1