лицеви опори

29.10.10
08:22

трябва да правя  70 лицеви опори  но  правя 34. От един месец  немога да  мръдна  да  направия повече.Какво да правия за да стигна  70?

29.10.10
09:21

Измисли някакви тежести,аз например правих с малкия ми брат,който тежи 25кгx30 :D

29.10.10
10:19

казано от LIFEGUARD на 29.10.10, 09:21:

Измисли някакви тежести,аз например правих с малкия ми брат,който тежи 25кгx30 :D

и какво да правия с тия  тежести, да  ги сложа на  гърб си  и така ли да правя

АЧ

29.10.10
10:49

Мой приятел тренира така, слага си раницата с тежести на гърба и прави лицеви, набирания, кофи...

Човекът прави 34 лицеви и целта му е да стигне до 70 броя. То можем да го посъветваме да иде на йога (полезно е), да пие кръв от костенурки и т.н., но все пак въпросът му е как да си увеличи бройката лицеви.
За целта може да използваш и натоварване с раница и т.н., но като част от тренировката, а не като основата й. 80-90% от тренировката ти трябва да е от лицеви, като може да опитваш различни варианти на стълбици със и без слизане обратно, кросфитското Death by push ups (като караш през 2,3 или 4 бройки), или просто да си разделиш лицевите на серии от бройки близки до максимума и веднъж седмично да тестваш новия си макс. И съответно да промениш схемата с бройките. По-високият брой повторения не товари толкова ЦНС като единичните бройки със субмаксимални тежести, така че с добро възстановяване може да тренираш и повече от веднъж дневно.
Също така е добре да преразгледаш техниката си, оттам може да ‘извадиш’ поне 10 бройки.
Успех!

29.10.10
11:33

значи да слагам раници и  да правя  1 - 2 серии  до изтощение.Аз  съм  75 кила колко  тежес да сложа,и още  едно  въпросче  как да си  подобрия  скок от място ( ето  тъкъв скок http://vbox7.com/play:065c94b7 )

АЧ

29.10.10
15:56

казано от the-game на 29.10.10, 11:33:

значи да слагам раници и  да правя  1 - 2 серии  до изтощение.Аз  съм  75 кила колко  тежес да сложа,и още  едно  въпросче  как да си  подобрия  скок от място ( ето  тъкъв скок http://vbox7.com/play:065c94b7 )

Сложи тежест с колкото смяташ, че ще ти е добре с нея. Гледай с тая тежест да правиш поне 15 лицеви.

29.10.10
16:42

Преди година и половина неможех да направа 3 правилни лицеви опори.. ГОЛЯМА МАКА БРАТ и викам трябва да започна нещо и от там започна всичко.Разтърсих се в нета и попаднах на този сайт http://hundredpushups.com/ Мисля ,че би ти помогнал :)

30.10.10
14:40

Здравей,

Един познат се беше захванал с прогамата опсиана в този сайт: http://www.hundredpushups.com/

Когато говорих с него по темата беше минал средата на програмата и каза, че всичко върви както трябва.

Сайтът е на английски, има програма която трае 6 седмици като в табличен вид е описано какво трябва да правиш всеки ден през този период, както и колко да почиваш между сериите.

Успех!

Аз междувременно ще се свържа с приятеля си за да видя дали е започнал да прави по 100 лицеви опори на ден - и ще пиша

30.10.10
16:22

Тая програма само ми загуби времето, правех я през ден. Така и не повиших броя на лицевите. След това почнах да ги правя с тежест и от 24 стигнах до 40, вмомента не знам колко ще направя.

АЧ

30.10.10
20:32

Слагай раница с някакви тежести и почвай. Аз днес така правих кофи и ми се напомпаха яко. Така ще правя и лицевите вече и набиранията. ;)

31.10.10
00:01

Аз се научих да правя 100 единствено с постоянство, като се опитвах всеки път да правя повече от предишния. Представиси че 70 са нещо лесно постижимо, всичко е в настройката на психиката ти. Гледай да ги правиш колкото се може по-бързо, пак се зачитат ако е пълно движението, но се мориш по-малко.

Мнението беше редактирано от NRG на 31.10.10 00:02.

АЧ

31.10.10
07:21

казано от NRG на 31.10.10, 00:01:

Аз се научих да правя 100 единствено с постоянство, като се опитвах всеки път да правя повече от предишния. Представиси че 70 са нещо лесно постижимо, всичко е в настройката на психиката ти. Гледай да ги правиш колкото се може по-бързо, пак се зачитат ако е пълно движението, но се мориш по-малко.

Точно така. Имаше един филм с ръгби, но му забравих името и треньора кара един от ръгбистите да лази 200 метра с 75 кг. човек върху него и с черна лента на очите, за да не вижда. Той мина 200 метра, но нали не вижда и треньора му каза, че му остават още 20 метра. И ги мина. После самия ръгбист се учуди. Всичко е до психика, както казваш ти.

31.10.10
07:47

Нямаш ли силица, и психолог да си от 40 до 70 с вълшебната кърпа на очите трудно ще стане :D

мда на филма тоя американски футболист е като бик и има сила и за още и за още... той има базова сила над която да надгражда още ... точно в тоя случай психиката ще отспъпи пред земното притегляне :D:D много лицеви упори се правят с упражнения за гърди раменен.. не само с лицеви... и аз така правех по 20 лицеви всеки ден ама преди да почна да ходя на фитнес си останах 20 лицеви сега правя лицеви един път в годината и то ако някой иска да се състезаваме и то се побеждавам

АЧ

31.10.10
08:12

казано от kristiancho на 31.10.10, 08:03:

мда на филма тоя американски футболист е като бик и има сила и за още и за още... той има базова сила над която да надгражда още ... точно в тоя случай психиката ще отспъпи пред земното притегляне :D:D много лицеви упори се правят с упражнения за гърди раменен.. не само с лицеви... и аз така правех по 20 лицеви всеки ден ама преди да почна да ходя на фитнес си останах 20 лицеви сега правя лицеви един път в годината и то ако някой иска да се състезаваме и то се побеждавам

Незнам, но според мен лицевите опори е най-важната тренировка, както за начинаещи, така и за напреднали. ;)

ти си с 15-16см по-висок от мене и с 1-2кг по-лек.. според теб има ли истина в това което казваш ( че лицевите са най-важната тренировка ) ако беше така никой нямаше да се зори на лежанки и флайсове и т.н. ;)

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 31.10.10 08:16.

АЧ

31.10.10
08:23

Казах, че лицевите са едни от най-важните тренировки. Питай всеки по тоя въпрос и ще ти каже. Имам предвид, че си тренираш каквото имаш по програма за гърди и в края лицевите отделно дето ще те изцедят гърдите, отделно и че правят гърдите по-стегнати, хубави.

казано от achkos на 31.10.10, 08:12:

Незнам, но според мен лицевите опори е най-важната тренировка, както за начинаещи, така и за напреднали. ;)

каза че са най-важната.... а всъщност дори не са и една от най-важните...

АЧ

31.10.10
08:31

Ок. Няма да споря с теб. Ние и не спорим де. :) Всеки си има различно мнение.

31.10.10
10:09

Аз като не правя лицеви опори, сигурно имам слаби гърди? ;)
Ако НЕ ходиш в зала и не тренираш с тежести - тогава лицевите опори са важно упражнение. Ако тренираш с тежести, може да се мине и без лицеви опори.

Мнението беше редактирано от Петко К на 31.10.10 10:10.

31.10.10
10:11

Лицевите са като коремните преси - само за кеф стават, файда няма от тях....

31.10.10
10:16

Лицевите опрои са хубаво упражнение ако не ходиш на зала, но при положение, че има 3 вида лежанки, уред за гърди, и успоредка, за какво са ти тея лицеви опори? Да не говорим, че ако почнеш да ги правиш с раница на гърба, почват да те болят китките зверски (при мене е така, с 10кг раница).

АЧ

31.10.10
10:24

Просто казвам, че е хубаво след тренировката за гърди да се напправят няколко серий да се изцеди мускула. За мен те са много добро упражнение - едно от най-основните.

04.11.10
20:18

Карат мускула да се движи по различен начин, не е вярно твърдението, че са безполезни.

АВ

04.11.10
22:01

Правиш два, три пъти на ден по пет, шест серии до отказ лицеви опори, за една седмица ще постигнеш това което желаеш, не мисля че е необходимо да добавяш допълнителна тежест или да правиш нещо особено специално за да постигнеш това което целиш.
Единствения начин да станеш добър в нещо е да правиш именно нещото.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1