30.10.10
21:11
Ам тренирам от горе-долу 3 седмици 1 приятел ми я направи :ПЪРВИ
ден лежанка 4 по 8 повдигане на дъмбели от полулег 4 по 10 флайс 4 по 12 кросоувър 4 по 12, бицепсово сгъване на щанга от стоеж 3 по 8 ,концентрирано сгъване 3 по 12,бицепсово сг. на скрипец 3 по 12 , коремни преси 4 по 30 , кардио 30 мин
ВТОРИ : гребане с дъмбел 4 по 8 , повдигане на хоризнонтален скрипец , повдигане на вертикален скрипец 4 по 12 ( и двете) , хиперекстензии 3 по 20 ,лег тесен захват 4 по 8 , кик-бек с машина 3 по 12 ,разгъване на скрипец 3 по 12 , кардио 30 мин
Трети : раменна преса пред врат 4 по 8 , раменно разтваряне встрани 3 по 12,повдигане на дъмбел пред гърди 3 по 12 , бедрено сгъване и разгъване 3 по 15 сгъване на дуктори на машина, 3 по 15 коремни преси 30 мин,кардио 30 мин
....Та въпроса ми е дали може да ми предложите някаква по-добра програма или да коригирам нещо от сегашната :)
30.10.10
21:21
Според мен тази програма има твърде много упражнения за начинаещ като теб... все пак тренираш от 3 седмици и програма в която има 4 упражнения за гърди например е много..
Нима? Аз пък мисля, че без подходящи тренировки, ще видиш отслабване през крив макарон. Не, че е невъзможно, но диетата не е най-фаталното, стига да има тренировки, които да компенсират положителния калориен баланс и от време на време джънк фууда. Но е друга тема това.
казано от Neizvestno на 30.10.10, 21:11:
....Та въпроса ми е дали може да ми предложите някаква по-добра програма или да коригирам нещо от сегашната :)
Да, можем. Програмата ти е твърде тежка за трениращ от само три седмици. Не, че ще са ти трудни тренировките, напротив, ще са като детска игра, просто мускула не е свикнал на такова натоварване, защото досега във фитнес зала не си стъпвал предполагам? Тъй че ще имаш проблеми с възстановяването и без дори да се усещаш, резултатите няма да са оптимални, колкото и да не ти се вярва.
За напълно начинаещи, ако ти си такъв със спорта като цяло, се препоръчват кръгови тренировки, или тренировки за цялото тяло в един ден, което ще рече, че всяка мускулна група я тренираш в един ден само с по едно упражнение за мускул, 2-4 пъти в седмицата. Горе, дясно - има търсачка. Ако понятието “кръгова тренировка” не ти е познато, потърси там. Не само, че ще помогне на тялото ти да се въведе лека полека в тежкото физическо натоварване, ами ще придобиеш двигателна култура, която занапред ще ти се отплади доста, освен ако нямаш намерение да продължаваш да тренираш след като влезнеш във форма.
От сега кажи, каква точно е целта ти - само отслабване и чао на фитнеса, или искаш да промениш изцяло начина си на живот? Тогава чак можем да навлезнем в повече подробности.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 30.10.10 21:38.
30.10.10
21:54
Ами аз попринцип плувам от 1 година и първата седмица малко не можах да свикна ама като,че ли свикнах след това (сори за повторението)... А диети прсто никъв шанс искам кажа аз са старая само сутрин да ям тесто и през целия ден да не ям хляб след това(а ако ям то е пълнозърнест),но за диети прсто не ставам опитах ги с некви чайчета и доматчета и некви такива :Д
А и да целта ми е да отслабна само :)
Мнението беше редактирано от Neizvestno на 30.10.10 21:56.
Ами в такъв случай ако не искаш да си кривиш душата, ние не можем да те накараме. Поне протеина гледай да е достатъчно, т.е. на всяко хранене по 30-тина грама. Това ще рече 4-5 хранения с по 150гр. пилешко, или 200гр. свинско. Става и с други меса, яйца, сирене, млечни продукти и т.н.
Колкото до самата програма - плуването не е особено въвеждащо в тежестите. Моя съвет е да започнеш с кръгова тренировка, не знам дали изобщо си проверил какво е това в търсачката, но те съветвам да го правиш. И колкото и да не ти се иска да обидиш твоя приятел разбирач, ще трябва да захвърлиш неговата програма засега и да започнеш по кръгова. Също така започни да тичаш - ако нямаш хранителен режим, можеш да отслабнеш, но това няма да бъде възможно без кросфит комплекси с тежести, спринтове, кросове и редовно ходене на плуване (понеже спомена, че плуваш).
Примерно два пъти в седмицата тренировки в залата, тичане с редуване на спринтове и кросове (всяка седмица ги редувай - да речем тази седмица тичането ти е крос, следващата седмица тичането ти е спринтове, по-следващата кросове и т.н.), отделно плуването и би трябвало да има резултати, но потърси и чуждо мнение, събери становища от повече хора и сам прецени какво да правиш. Най-малкото, поне си на правилното място.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 30.10.10 22:36.
30.10.10
23:03
Хмм аз мислех спирам плуването щот студеничко почва става и мислех ходя на кикбокс или джудо още не съм решил + фитнес докато стане по-приятно времето , а с бягането бяга ми са обаче то прсто нз освен събота и неделя бягам но особенно втора смяна такова нещо е невъзможно звучи ми по-осъществимо лятото когато не съм толкоз зает с даскало,щот аз съм и в Математическа и дрбр :Д
Ако ти е студено, спри плуването. От една страна, за да стоплиш тялото, гориш повече калории, но от друга страна тялото си мисли “студено е, я да натрупам малко мазнина, за да топли”. Особено ако водата не е с подходяща температура, плуването е нож с две остриета.
Да, наистина диетата е най-важна за отслабването. Разгледай в сайта има съвети за РБД и въобще много има изписано за храненето, като диета тук НЕ означава ябълки и чай.
Колко кг долу-горе имаш да отслабваш?
Не е задължително да е тичане. Интервалните тренировки могат да бъдат комплекси с тежести, ХИИТ на велоргометър и пътечка, скачане на въже, jumping jacks, табата и т.н. Това е най-доброто от към тренировки, което можеш да направиш за отслабване, заедно с тежките базови упражнения. А кросовете ти ги сложих като един вид deload на интервалното кардио, за та няма претренирали.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 31.10.10 08:47.
казано от Thrash на 30.10.10, 21:38:
Нима? Аз пък мисля, че без подходящи тренировки, ще видиш отслабване през крив макарон. Не, че е невъзможно, но диетата не е най-фаталното..................
Е на това изказване се смях 1 час без да се спра хааххахахахахаа , ти наистина ли си вярваш че диетата е най-фаталното???
И че без подходяща тернировка а с добра диета ще отслабнеш през крив макарон???? не че нещо, но си е объркал тотално, и тука виждам голяма липса на култура на храненето.
Искам да ти кажа, че каквито и тренировки да врътнеш (сплитове, двуразови и т.н.) набивай си сладкото и хляба и тогава през крив макарон ще чакаш отслабване.
Към автора - запомнете де, не мога да разбера на какъв език да ви го кажат - с ДИЕТА се отслабва (тренировите са само допълнение към диетата) почетете малко бре хора, не мое всяка 2-ра тема да с такъв въпрос.
Засрамете се!
казано от Blahzay на 31.10.10, 08:55:
казано от Thrash на 30.10.10, 21:38:
Нима? Аз пък мисля, че без подходящи тренировки, ще видиш отслабване през крив макарон. Не, че е невъзможно, но диетата не е най-фаталното..................
Е на това изказване се смях 1 час без да се спра хааххахахахахаа , ти наистина ли си вярваш че диетата е най-фаталното???
И че без подходяща тернировка а с добра диета ще отслабнеш през крив макарон???? не че нещо, но си е объркал тотално, и тука виждам голяма липса на култура на храненето.Искам да ти кажа, че каквито и тренировки да врътнеш (сплитове, двуразови и т.н.) набивай си сладкото и хляба и тогава през крив макарон ще чакаш отслабване.
Към автора - запомнете де, не мога да разбера на какъв език да ви го кажат - с ДИЕТА се отслабва (тренировите са само допълнение към диетата) почетете малко бре хора, не мое всяка 2-ра тема да с такъв въпрос.
Засрамете се!
Защо пък НИЕ да се засрамиме ? Когато почнах да тренирам бях с 7 кила по-тежък от сега, набивах коли, кроасани, вафли, хамбургери, тостери, дюнери и какво ли още не, но тренирах. Е, свалих над 12 кила само с тренировки, без ограничаване в храната, и то са 3 месеца. Помисли, че един начинаещ ще сваля мазнини без да прави почти нищо, достатъчно е да обиколи уредите в залата и да си тръгне.
Овцо, някога да си пробвал нещо по-различно от сплитове и диети с абревиатури вместо имена?!
Не мисля дори да ти обяснявам, отворко. Мога да ти дам пример с професионални културисти, ако желаеш? Мога да ти дам и пример със себе си. Някои хора не са затворени в кутииката на всеобщото и реално си играят с телата за да докажат хилядите глупави и не чак толкова глупави твърдения и проучвания по списанията и в интернет. Ти, обаче, за разлика от МЕН, очевидно не си от тях. Невеж, ПЪРВО почети малко по-различно от това, което ти е лесно и удобно и ВТОРО, вземи експериментирай с нещо от това, което четеш. Иначе кел файда. Така като теб съм говорел и аз... Ама преди две години. И се научи да четеш. Не съм казвал, че храната никаква не трябва да я има. Казах, че тренировките могат да компенсират липсата на режим. Обратното също важи - ако няма тренировки, а се има за цел отслабване, това би могло да се компенсира от добре сметната и добре изпълнена диета. Двете МОГАТ да вървят ръка за ръка, но могат и по отделно да бъдат също толкова ефективни.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 31.10.10 09:33.
Овцо-мовцо...
Нещо много се вживяваш. Наистина, това което си написал, граничи с глупостта.
Ако разчиташ, само тренировките да ти направят ОКБ, а ядеш каквото ти падне, вероятността да качваш мазно, губиш мускул и да се контузиш нараства.
Това, че и при недобро и дори лошо хранене, можем да постигаме резултати, не означава че храненето не е от първостепенна важност.
Ако след години тренировки и експерименти с различни видове хранене и тренировки, стигаш до извода че храненето не е от особено значение, то нищо не си научил за тези години. Съмнявам се да е така, по-скоро залагаш на някакъв вид бунтарство, което е малко неуместно.
Нищо против, клишетата да бъдат поставяни под съмнение, но ти отричаш фундаментални истини по особено груб и необмислен начин и без грам аргументация. Не отричаш ефективността на определен хранителен режим, а отричаш важността на храненето.
За какво точно ще даваш за пример професионални културисти? Какъв пример и какво би доказал той?
Какъв метаболизъм има 130 килограмов човек, който е предимно мускули? Какъв енергоразход предизвиква с тренировките си, какви суплементи и др. използва, какво количество и като какво качество е храната, която изяжда?
Има нещо вярно в твърденията ти и то е, че е възможно да свалиш килограми, при непроменени други условия и започване на тренировки или корекция в тях. Това е вярно, ти си го изпитал на свой гръб, аз също. Сигурен съм, че и други са натрупали подобен опит. Но това съвсем не е достатъчно за подобни категорични изводи, като твоите.
Двете МОГАТ да вървят ръка за ръка, но могат и по отделно да бъдат също толкова ефективни.
Не. Не могат да са също толкова ефективни по отделно. Без значение, каква е целта на “гимнастиката”.
Мнението беше редактирано от 6th на 31.10.10 10:16.
казано от Thrash на 31.10.10, 09:30:
Овцо, някога да си пробвал нещо по-различно от сплитове и диети с абревиатури вместо имена?!
Не мисля дори да ти обяснявам, отворко. Мога да ти дам пример с професионални културисти, ако желаеш? Мога да ти дам и пример със себе си. Някои хора не са затворени в кутииката на всеобщото и реално си играят с телата за да докажат хилядите глупави и не чак толкова глупави твърдения и проучвания по списанията и в интернет. Ти, обаче, за разлика от МЕН, очевидно не си от тях. Невеж, ПЪРВО почети малко по-различно от това, което ти е лесно и удобно и ВТОРО, вземи експериментирай с нещо от това, което четеш. Иначе кел файда. Така като теб съм говорел и аз... Ама преди две години. И се научи да четеш. Не съм казвал, че храната никаква не трябва да я има. Казах, че тренировките могат да компенсират липсата на режим. Обратното също важи - ако няма тренировки, а се има за цел отслабване, това би могло да се компенсира от добре сметната и добре изпълнена диета. Двете МОГАТ да вървят ръка за ръка, но могат и по отделно да бъдат също толкова ефективни.
ОВЦАТА си ти в случая, че мислиш толкова ограничено. Нямам намерение да споря нито да обиждам, както ти направи.
Яжте си колите, кифлите и сваляйте аххахаах о боже колко си докачлив, каквъв преимер с културисти бе пич? Аз мога да ти дам пример с културисти и диетата им - но явно ти нямаш мозък да асимилираш тези факти и за това няма смисъл да споря със тебе. Желая успех с тренировките и свалянето хахах
Я успокойте страстите!
Наясно ли сте колко трябва да се тренира, за да се компенсира кофти хранене?
Говорим за професионални спортисти с 2-3 разови тренировки, 6-7 дни седмично.
Да, и без тренировки ще се сваля. Но и мускули.
Двете по отделно не вършат работа. Поне при мен.
31.10.10
10:41
казано от Петко К на 31.10.10, 10:32:
Наясно ли сте колко трябва да се тренира, за да се компенсира кофти хранене?
Говорим за професионални спортисти с 2-3 разови тренировки, 6-7 дни седмично.
И цяла поликлиника работеща само за тях :).
Яж пасти баклави и кифли с мармалад пък ходи си тренирай да видим дали няма да изглеждаш като това което ядеш.
31.10.10
11:13
казано от Neizvestno на 30.10.10, 23:03:
Хмм аз мислех спирам плуването щот студеничко почва става и мислех ходя на кикбокс или джудо още не съм решил + фитнес докато стане по-приятно времето , а с бягането бяга ми са обаче то прсто нз освен събота и неделя бягам но особенно втора смяна такова нещо е невъзможно звучи ми по-осъществимо лятото когато не съм толкоз зает с даскало,щот аз съм и в Математическа и дрбр :Д
10 max . Та само да попитам някъква програма за 3 дена можете ли ми предложите ??
Мнението беше редактирано от Neizvestno на 31.10.10 11:16.
Я да си изясним нещо - да няма хранителен режим не означава да ги няма най-елементарните основи, а да присъства и junk food от време на време, редом с тези основи. Не говоря за американска диета от 5к калории от бяло тесто и захар, а най-най-нормална, битова хранителна система от 3-4 хранения с достатъчно протеин. Просто са ненужни сметките от сорта на:
Днес 96 грама мазнини и 110гр. въглехидрати и 150гр. протеин, понеже е тренировъчен ден, а утре 50гр. въглехидрати, 120гр. мазнини и 170гр. протеин, понеже е почивен ден.
Едно е да останат само базовите принципи + народния начин на хранене (мусака, боб, леща, меса и млечни продукти и не знам си още какво), и съвсем не говоря да се натъпчеш със захар, равняваща се на калорииния баланс на Dorian Yates, а друго е с кифленска диета от един пакет солети и една ябълка на ден, или другата крайност - режима на Джо от закуска при Wendy’s, обяд при McDonald’s, следобедна закуска в Burger King и вечеря при Denny’s. При първия случай тренировките МОГАТ и ЩЕ те спасят (при положение, че са правилни), при втория - надали (всъщност не). Тъй че да нямаш хранителен режим за мен означава да се абстрахираш от сметките, фанатизма по честота и качество и пр., а не да набиваш пасти.
Аз си държа офанзивата, но СТАЛКЕР, не е бунтарство (чак се учудих леко като го прочетох) - пубертетската криза я пропусна миналата седмица, тази съм чист. Аз становището си го казах културно, без да съм драка. Не съм си показал първи зъбите. Просто на човека му стана смешно и аз понеже не се кефя да ми се смеят, отвръщам. Толкоз. Това имам само да кажа, оправяйте се както намерите за добре.
edit: Нищо не отричам и нищо не отхвърлям, просто ако не иска да спазва диета, ние не можем да го накараме насила. Ако за него е толкова задължително да не се храни правилно, и все пак иска да отслабне, най-малкото, което може да направи е поне да тренира като за отслабване. Така или иначе в зала не е стъпвал, резултати ще има. А получи ли си резултатите на начинаещ, така или иначе ще спре.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 31.10.10 12:03.