31.10.10
20:30
Здравейте.
На 17 години съм, тегло - 70 кг , ръст - 177 см. Тренирал съм общо около 6 месеца, но трябваше да спра тренировките поради финансови причини и поради това, че се разболях за повече от 3 седмици. От последното ми стъпване в залата до сега са минали около 4,5 месеца, което е изключително много.
В началото на тренировките бях около 60,5 кг, с ръст 174 см. За периода от два месеца съм качил около 6 кг, като всичко беше мускулна маса. След това нещата започнаха да се нормализират и се стигна до положението в което съм в момента.
Сега имам възможността да започна усилени тренировки отново, независимо от тяхната интензивност. Затова ще Ви помоля, да създадете една програма, която да сработи най-добре за мен. Също така ще съм благодарен, ако ме посъветвате и какъв хранителен режим да спазвам. Знам че е важно, затова не искам да пренебрегвам фактор като този.
Благодаря Ви предварително.
Темата беше редактирана от reX на 31.10.10 20:30.
31.10.10
21:18
С кръгова тренировка поне 1 месец. Яж храните, които си ял и преди, когато си тренирал. Щом ти носят желания ефект. :)
Благодаря Ви за отговора.
Какви точно упражнения да изпълнявам при кръговата тренировка? Искам тя да е максимално ефективна, но имам притеснения дали при по усилена такава, ще имам възможността да възстановя изгубената енергия. През периода, в който не бях в залата, съм правил постоянно лицеви опори, коремни преси и 1 път седмично лостове. Също така съм забелязал, че доста бързо влизам във форма, без да се пренатоварвам или нещо подобно.
Благодаря Ви предварително.
31.10.10
21:41
Добре, че си тренирал нещо все пак. В кръговата тренировка се тренира цялото тяло, по 2-3 серий на група мускули. Тренирай понеделник, сряда и петък така. И след 1 месец направи сплит -разделно трениране, щом бързо влизаш във форма.