Литература

KN

18.04.05
14:20

Здравейте приятели!
Искам да помоля всички които се интересуват от бб като от наука и начин за личностно развитие да споделят литература която според вас ви е помогнала да се развиете.
Интересува ме
- хранене
- психология в спорта, мотивация
- тренировъчни програми

рабирам че въпроса ми е много глобален. Но не мога да намеря подходящи източници, списания не са достатъчни и предлагат предимно начини “да си напомпаш мускули бързо” и за мъже. Женските списания да не говориме, там не е това което търся.
Чух добри препоръки за списание Muscule&Fitness, но в България не го издават, използват само статьите от там. Още не проверих на Славейков... можеби се намира там ...
Търся автори по величина като например Шелтън, Малахов във диетология/здраве (давам само пример)
Ще се радвам да споделите линкове и към интернет-издания.

Ако въпроса ми е неуместен, моля за извенение и не протестирам ако ще бъде уничтожен :)

18.04.05
14:39

Здравей! Направо отговярям: (не посочвам всичко,а най-ценното според мен :) )
1. За храненето - “Зоната” и Последвалите я издания с допълнения, НО, на Бари Сиърс. Защото някакви български доктори разработваха нещо (при цялото ми уважение, ама :!: ...)
2. За тренировките - “Brown” и “Beyond Brown” на Стюарт МакРобърт. Колонката на Dr. Ken Laistner на страниците на по-старите броеве на списанието на Стюарт - “Hardgainer”.
3. За психологията, мотивацията - в началото книгите на Арнолд и Еньо Рангелов ме мотивираха много, но подобна мотивация води до разочарование според мен . Книгите на Стюарт МакРобърт ми показаха каква би трябвало да е истинската мотивация, отново според мен :)
Еми това е, поздрави!

SO

18.04.05
14:42

[quote author=“Martin”]Здравей! Направо отговярям: (не посочвам всичко,а най-ценното според мен :) )
1. За храненето - “Зоната” и Последвалите я издания с допълнения, НО, на Бари Сиърс. Защото някакви български доктори разработваха нещо (при цялото ми уважение, ама :!: ...)
2. За тренировките - “Brown” и “Beyond Brown” на Стюарт МакРобърт. Колонката на Dr. Ken Laistner на страниците на по-старите броеве на списанието на Стюарт - “Hardgainer”.
3. За психологията, мотивацията - в началото книгите на Арнолд и Еньо Рангелов ме мотивираха много, но подобна мотивация води до разочарование според мен . Книгите на Стюарт МакРобърт ми показаха каква би трябвало да е истинската мотивация, отново според мен :)
Еми това е, поздрави!

а има ли ги тези книги преведени на български и каква им е горе долу цената

18.04.05
15:04

Зоната я има. Около 5лв на бройка бяха (вече може и да са поскъпнали, скоро ме “ожулиха” 15лв за една не особено обемна книга с меки корици). На Стюарт не са превеждани, аз съм ги чел на руски, а мисля, че с известни условности би могъл да се сдобиеш с тях на английски. По същия начин можеш да си купиш и стари броеве на Hardgainer. (става дума за поръчка и тн..)

KN

18.04.05
15:27

[quote author=“Martin”]Зоната я има. Около 5лв на бройка бяха (вече може и да са поскъпнали, скоро ме “ожулиха” 15лв за една не особено обемна книга с меки корици). На Стюарт не са превеждани, аз съм ги чел на руски, а мисля, че с известни условности би могъл да се сдобиеш с тях на английски. По същия начин можеш да си купиш и стари броеве на Hardgainer. (става дума за поръчка и тн..)

о на руски даже още по-добре, майчин език ми е. ще ги потърся, благодаря ти за отговор.
Зоната съм я чела вече :)

18.04.05
16:22

Тук искам да си изкажа възмущението и аз...На времето имах”Тайните на моя успех” на Арнолд,но я дадох на някой..и вече не знам къде е .Та оня ден я видях и някаква лелка ми каза че това е супер цена...26лв....стара книга....е теглих и една ама това е :x

20.04.05
00:32

Хубаво е че има хора които искат да четат а не само хайде да ми напишете програма .......

20.04.05
08:19

http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=4627 :)

20.04.05
12:12

kny, ако дадеш мейл, мога да ти изпртя книгите.

tpd,на посочения от теб адрес има уникални неща, но не съм сигурен, че са пряко свързани с бб.

20.04.05
23:37

[quote author=“Martin”]kny, ако дадеш мейл, мога да ти изпртя книгите.

tpd,на посочения от теб адрес има уникални неща, но не съм сигурен, че са пряко свързани с бб.

Момичето/да не греша пак пола случайно :P :lol: / търси това: [quote author=“kny”]Интересува ме
- хранене
- психология в спорта, мотивация
- тренировъчни програми

Там има доста по мотивацията и трен. техники. Пример: дишане. Само трябва да се огледа и да се ПОДБЕРЕ. КАкто съм подчетал в темата, не гарантирам 100% за съдържанието на книгите, но съм до голяма степен сигурен, че са много добри.

Който търси намира! :)/Библията-става и за мотивация :wink: /
Поздрави

28.04.05
16:40

Здравейте!
Аз се интересувам от книжката “The Beginners Guide to Fitness And Bodybuilding.” (http://www.beginning-bodybuilding.com/), но понеже нямам добро пълно ръководство ще съм много благодарен, ако някой може да ми препоръча подобна книжка. (Физиология, основна анатомия, хранене, тренировки и комбинацията тренировка-хранене, взстановяване)
Поздрави от мен
Благодаря предварително :-)

редактирано от Мартин

AU

29.04.05
14:19

[quote author=“kny”]...Чух добри препоръки за списание Muscule&Fitness, но в България не го издават, използват само статьите от там. Още не проверих на Славейков... можеби се намира там ...

... и накрая за десерт—http://www.muscleandfitness.com/ с директен клик на “features”

:D

5C

09.05.05
21:29

оната я има. Около 5лв на бройка бяха (вече може и да са поскъпнали, скоро ме “ожулиха” 15лв за една не особено обемна книга с меки корици). На Стюарт не са превеждани, аз съм ги чел на руски, а мисля, че с известни условности би могъл да се сдобиеш с тях на английски. По същия начин можеш да си купиш и стари броеве на Hardgainer. (става дума за поръчка и тн..)

Здравейте извинете че ви връщам на стара Тема,но аз я видях и също бих искал да прочета нещичко...та Марто (Martin)въпроса ми е от къде мога да ги поръчам ако можеш линк или нещо такова да ми дадеш.Благодаря!

11.05.05
09:25

http://www.hardgainer.com/

5C

11.05.05
18:27

Много ти благодаря Martin!

На МакРобърт има вече преведена  книга, Heavy Duty и Heavy Duty II са също много добри книги, но за съжаление ги няма на български.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1