18.04.05
14:20
Здравейте приятели!
Искам да помоля всички които се интересуват от бб като от наука и начин за личностно развитие да споделят литература която според вас ви е помогнала да се развиете.
Интересува ме
- хранене
- психология в спорта, мотивация
- тренировъчни програми
рабирам че въпроса ми е много глобален. Но не мога да намеря подходящи източници, списания не са достатъчни и предлагат предимно начини “да си напомпаш мускули бързо” и за мъже. Женските списания да не говориме, там не е това което търся.
Чух добри препоръки за списание Muscule&Fitness, но в България не го издават, използват само статьите от там. Още не проверих на Славейков... можеби се намира там ...
Търся автори по величина като например Шелтън, Малахов във диетология/здраве (давам само пример)
Ще се радвам да споделите линкове и към интернет-издания.
Ако въпроса ми е неуместен, моля за извенение и не протестирам ако ще бъде уничтожен :)
Здравей! Направо отговярям: (не посочвам всичко,а най-ценното според мен :) )
1. За храненето - “Зоната” и Последвалите я издания с допълнения, НО, на Бари Сиърс. Защото някакви български доктори разработваха нещо (при цялото ми уважение, ама :!: ...)
2. За тренировките - “Brown” и “Beyond Brown” на Стюарт МакРобърт. Колонката на Dr. Ken Laistner на страниците на по-старите броеве на списанието на Стюарт - “Hardgainer”.
3. За психологията, мотивацията - в началото книгите на Арнолд и Еньо Рангелов ме мотивираха много, но подобна мотивация води до разочарование според мен . Книгите на Стюарт МакРобърт ми показаха каква би трябвало да е истинската мотивация, отново според мен :)
Еми това е, поздрави!
18.04.05
14:42
[quote author=“Martin”]Здравей! Направо отговярям: (не посочвам всичко,а най-ценното според мен :) )
1. За храненето - “Зоната” и Последвалите я издания с допълнения, НО, на Бари Сиърс. Защото някакви български доктори разработваха нещо (при цялото ми уважение, ама :!: ...)
2. За тренировките - “Brown” и “Beyond Brown” на Стюарт МакРобърт. Колонката на Dr. Ken Laistner на страниците на по-старите броеве на списанието на Стюарт - “Hardgainer”.
3. За психологията, мотивацията - в началото книгите на Арнолд и Еньо Рангелов ме мотивираха много, но подобна мотивация води до разочарование според мен . Книгите на Стюарт МакРобърт ми показаха каква би трябвало да е истинската мотивация, отново според мен :)
Еми това е, поздрави!
а има ли ги тези книги преведени на български и каква им е горе долу цената
Зоната я има. Около 5лв на бройка бяха (вече може и да са поскъпнали, скоро ме “ожулиха” 15лв за една не особено обемна книга с меки корици). На Стюарт не са превеждани, аз съм ги чел на руски, а мисля, че с известни условности би могъл да се сдобиеш с тях на английски. По същия начин можеш да си купиш и стари броеве на Hardgainer. (става дума за поръчка и тн..)
18.04.05
15:27
[quote author=“Martin”]Зоната я има. Около 5лв на бройка бяха (вече може и да са поскъпнали, скоро ме “ожулиха” 15лв за една не особено обемна книга с меки корици). На Стюарт не са превеждани, аз съм ги чел на руски, а мисля, че с известни условности би могъл да се сдобиеш с тях на английски. По същия начин можеш да си купиш и стари броеве на Hardgainer. (става дума за поръчка и тн..)
о на руски даже още по-добре, майчин език ми е. ще ги потърся, благодаря ти за отговор.
Зоната съм я чела вече :)
Тук искам да си изкажа възмущението и аз...На времето имах”Тайните на моя успех” на Арнолд,но я дадох на някой..и вече не знам къде е .Та оня ден я видях и някаква лелка ми каза че това е супер цена...26лв....стара книга....е теглих и една ама това е :x
Хубаво е че има хора които искат да четат а не само хайде да ми напишете програма .......
kny, ако дадеш мейл, мога да ти изпртя книгите.
tpd,на посочения от теб адрес има уникални неща, но не съм сигурен, че са пряко свързани с бб.
[quote author=“Martin”]kny, ако дадеш мейл, мога да ти изпртя книгите.
tpd,на посочения от теб адрес има уникални неща, но не съм сигурен, че са пряко свързани с бб.
Момичето/да не греша пак пола случайно :P :lol: / търси това: [quote author=“kny”]Интересува ме
- хранене
- психология в спорта, мотивация
- тренировъчни програми
Там има доста по мотивацията и трен. техники. Пример: дишане. Само трябва да се огледа и да се ПОДБЕРЕ. КАкто съм подчетал в темата, не гарантирам 100% за съдържанието на книгите, но съм до голяма степен сигурен, че са много добри.
Който търси намира! :)/Библията-става и за мотивация :wink: /
Поздрави
Здравейте!
Аз се интересувам от книжката “The Beginners Guide to Fitness And Bodybuilding.” (http://www.beginning-bodybuilding.com/), но понеже нямам добро пълно ръководство ще съм много благодарен, ако някой може да ми препоръча подобна книжка. (Физиология, основна анатомия, хранене, тренировки и комбинацията тренировка-хранене, взстановяване)
Поздрави от мен
Благодаря предварително :-)
редактирано от Мартин
29.04.05
14:19
... и накрая за десерт—http://www.muscleandfitness.com/ с директен клик на “features”
:D
09.05.05
21:29
оната я има. Около 5лв на бройка бяха (вече може и да са поскъпнали, скоро ме “ожулиха” 15лв за една не особено обемна книга с меки корици). На Стюарт не са превеждани, аз съм ги чел на руски, а мисля, че с известни условности би могъл да се сдобиеш с тях на английски. По същия начин можеш да си купиш и стари броеве на Hardgainer. (става дума за поръчка и тн..)
Здравейте извинете че ви връщам на стара Тема,но аз я видях и също бих искал да прочета нещичко...та Марто (Martin)въпроса ми е от къде мога да ги поръчам ако можеш линк или нещо такова да ми дадеш.Благодаря!
11.05.05
18:27
Много ти благодаря Martin!