17.04.05
15:20
Здравейте аз съм на 16 год и тежа 72 кг и искам да изчистя за лятото .
Реших да започна НВД. Ето я и нея :
Сирене 100гр
Мляко прясно пълномаслено 200мл
Варено яйце
Кашкавал 100гр
Шопска салата 300гр
Печено пилешко 150гр
Сирене 100гр
Мляко прясно пълномаслено 100мл
Това е за един ден като все още не сам разпределил закуска обяд и вечеря .Как мислите става ли???
Здравей! Според мен протеина е малко. А и с толкова малко въглехидрати...незнам. Защо не направиш яйцата 4 и не добавиш 100 гр ядки. Би трябвало да се получи - ако калорийте излизат много, можеш да махнеш 1 яйце и 50гр ядки. Въпрос на сметки.
Яйцата ги направих 3 а също така прибавих 50 гр фъстъци.Също така забравих да напиша че на ден правя 10 обиколки на стадиона и ходя на фитнес 3 пъти в седмицата.Ако имате още забележки моля споделете! :)
18.04.05
16:58
може ли във връзка със въглехидратите в НВД на питам за сладката царевица(в комбинация с прясно зеле ми е много вкусна) и също така пуканките...
Царевицата и зелето не би трябвало да са проблем, изчислени спрямо цялостния режим. А пуканките....по-рядко, по-добре :)
18.04.05
17:16
Мисля че е по-добре да намалиш млечните продукти за сметка на плодовете и зеленчуците, защото се усвояват доста по-лесно и бързо от организма, и недей да смесваш млечни продукти с месо, защото млечните не се разграждат. И по-добре не се лишавай изцяло от въглехидратите, защото като започнеш пак да ги ядеш, организмът ти ще иска бързо да се запаси отново с тях, така че по-добре спазвй принципа на разделното хранене, Доста по-ефективно е:)
[quote author=“temenujka”]Мисля че е по-добре да намалиш млечните продукти за сметка на плодовете и зеленчуците, защото се усвояват доста по-лесно и бързо от организма, и недей да смесваш млечни продукти с месо, защото млечните не се разграждат. И по-добре не се лишавай изцяло от въглехидратите, защото като започнеш пак да ги ядеш, организмът ти ще иска бързо да се запаси отново с тях, така че по-добре спазвй принципа на разделното хранене, Доста по-ефективно е:)
Ммм. след 2 прочетени мнения е повече от ясно, че не си съвсем наясно с принципите на НВД и кето-диетата. Бе да ти кажа тва с разделното хранене хич не е вярно...като намаам 6 филии с лютеница след няколко часа 3 пържоли и после 300гр синя сирене и накрая завърша с картофи на фурна ОБИЛНО заляти с масло, мани ти да свалиш въпреки че е разделно. Тва за по-бързото усвояване е вярно, обаче така просто не натоварваш стомаха иначе килцата могат да не мръднат, пък и даже бая да се качат по горепосочената схема. При НВД изключваш почти(а при кето изцяло) цяла група- на въглехидратите (която включва захари и скорбяла) и по този начин ефекта е повече от сигурен. Така запазваш мускулите, губиш мазнини и си създаваш едно добре оформено, хармонично тяло, затова категорично заявявам, че НВД има значителни предимства пред разделното хранене.
Не мисля, че разделното хранене е по - ефективно. И като цяло не ми се вижда удачна идея. На всяко хранене трябва да има достатъчно белтъчини, а въглехидрати, ако има, да са само сутрин. Това не е съвместимо с разделното хранене. Тук става въпрос не за сваляне на кила, а за изгаряне на мазнини и запазване на мускулната маса. Идеята на НВД е да намалиш въглехидратите, за да може тялото ти да премине към мазнините като основен енергиен източник, като при това си осигуряваш достатъчно белтъчини за мускулите.
А това за лошото усвояване са млечните продукти не е вярно. Дори и плодовете да се усвояват по - лесно (а аз не съм убеден в това), то хранителното им съдържание не е нито достатъчно за нормално хранене (малко белтъчини), нито подходящо за НВД (имат много въглехидрати). А това за запасяването с въглехидрати не ми стана ясно - тялото не може да се запасява с въглехидрати. Те или се използват на момента, или се натрупват като мазнини.
19.04.05
09:57
Нямам намерение да убеждавам никого коя диета е по-добра, хората са написали хиляди книги в които е доста по-добре обяснено и където ще намериш отгори на всичките ти въпроси. Препоръчвам ти “Сила за живот” изпитала съм я на гърба си вярвай ми ефекта е поразителен. И не става толкова бавно колкото някои си мислят.
Ммм. след 2 прочетени мнения е повече от ясно, че не си съвсем наясно с принципите на НВД и кето-диетата. Бе да ти кажа тва с разделното хранене хич не е вярно...като намаам 6 филии с лютеница след няколко часа 3 пържоли и после 300гр синя сирене и накрая завърша с картофи на фурна ОБИЛНО заляти с масло, мани ти да свалиш въпреки че е разделно..
Честно казано много ми е интересно за колко време ще си възвърнеш загубените мазнини като започнеш да се храниш нормално, (защото ограничаването от хляб, шоколад и сладко е само временно явление, а в разделното хранене можеш да си ги позволяваш) мога да се обзаложа че след две седмици положението ще е същото както преди диетата.
19.04.05
10:29
Това не значи че не можеш да се храниш правилно:)
[quote author=“croc”]
Моме,
в този форум си говорим за бодибилдинг !:)
А, точно. :idea: :lol:
А милата явно е търсила сайта “Да намерим диета, в която шоколада и сладкото да са позволени”. Отворен съм към всякакви мнения, но наистина тук има хора, които искат да се занимават със ББ, а не като си изядат ориза да чакат 4 часа да хапнат и пържолата. Нека разделното хранене го “разделим” от ББ-храненето. Верно разделянето на храната има отношение относно усвояемостта, но и 45 мин. са добре за трениращия. Иначе с проста сметка ще установим, че ако имаме 6 хранения на ден, от които 4 са смесении, ако разделяме белтъка от въглехидрата в рамките на няколко часа, то на нас ни трябва 40-часово денонощие(може и да съм сбъркал с някой час 8) )
:idea: :!: :idea: От днес съм на разделно хранене-така денят ми ще е по-дълъг!!
Смятам, че споровете за това, кое е по-правилно, са излишни. Може да се намери научно обоснована информация за 101 вида правилно хранене. Всеки се храни така, както за него е най-добре.
Ами храни се както ти харесва,но първо си дай време ,попрочети ,поинтересувай се как се хранят културистите -мисля,че доста неща ще ти се изяснят :)
19.04.05
14:40
Ам, пуканките не са от най-подходящите НВД храни :). Не се усещаш кога си си минал заплануваната дневно дажба въглхдр!
Днес прочетох всички постове.......и много се издразних че тази Temenujka ми приказва за някакки простотий. :evil: Така че ако не знае да мълчи все пак искам мнения от хора които разбират!!!
19.04.05
15:31
Ванка, това е отворен форум. Теменужка има право да пише, точно колкото ти имаш право да изискваш!