Примерна тренировка - бутане/дърпане

AZ

31.10.10
18:35

Здравейте,приятели! :)
Тренирам тялото си в тренировки от типа цяло тяло или разделени от типа горна/долна част,бутане/дърпане и пр.За по-сложни сплитове мисля,че ми е рано.Последно правех специализация за ръце и бях много доволен,но предишната седмица ме хвана някакъв отвратителен грип и цяла седмица съм бил болен,с температура и пр.И както се сещате съм поотслабнал,заради повръщането и липсата на апетит и пр.Затова сега тази седмица ще го давам по-полека,за да се възстановя напълно и от другата ще тренирам тежко.Ето една примерна тренировка,която измайсторих,кажете дали става горе-долу за мен.Целта ми е маса и сила,искам леко да наблегна на ръцете,затова и ще ги тренирам(преди не го правех).Храната ще се стремя да е ок,добавки не използвам,а иначе за ориентир- около 82 кг,180 см,13-14 процента подкожни мазнини.
Тренировките ще се редуват:А Б А Б А и пр.

Тренировка А (дърпане)
1.клек(и/или тяга)
2.набиране
3.гребане
4.сгъване с щанга
5.прасец на калф най-вероятно
6.странична част на корем с дъмбел(не е сигурно)

Б(бутане)
1.лежанка
2.раменна преса
3.преса с дъмбели за горна част(не е сигурно)
4.френско или кофички
5.молитва или нещо друго за корем

Та въпросът ми е дали да редувам тягата с клека или да добавя тягата в другата тренировка и някак да я  променя,защото май концепцията се променя :) Протоколът за базовите движения смятам да е 4х8-6,а за асистиращите 3х8-6.Стремя се всяка серия и почти всяка тренировка да увеличавам работната тежест,а ако не мога карам до 5 повторения,после поддържам,докато не направя минимум 6 и увеличавам,ако мога отново 5 повторения с по-голяма тежест.
Също за корема се чудя дали да не го тренирам отделно,например във вторник и събота,като във вторник ще тренирам изометрично,а в събота със преси,тежести и повдигания на крака?
Поздрави!

31.10.10
20:30

Измести клековете при бутането, това с ие бутащо упражнение :)

AZ

01.11.10
07:07

Хах,вярно :) Аз съм се объркал,заради тягата и затова го бях сложил там.Тогава може трен А да е набиране,гребане и тогава тяга,защото ме уморява много или да не я слагам?Клекът ще е в Б,преди лежанката.А за корема най-вероятно ще го оставя отделно,за да не се бавя много в залата.
Все още се нуждая от съвети :)

01.11.10
10:02

Да, тягата може на края да я сложиш.

AZ

01.11.10
12:15

Направих тренировка А в променения вариант и ми допада.Единствено след тягата бицепсовото сгъване ми беше много тегаво,защото ми се бяха изморили предмишниците и кръста малко,затова леко чийтвах.Ще видим как ще го доизмисля,но засега програмата е добре.Ако имате още препоръки-слушам :)

02.11.10
10:06

Опитай с римска тяга като първо в дърпам деня с по-леки кг. Прасеца трябва да ти е в бутам деня :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1