30.10.10
18:05
Чудех се коя от двете закуски е по-добра:
3 бъркани яйца и в тях 150 грама извара.
150-200 грама овесени ядки и 150 грама извара отделно.
Целта ми е покачване на мусколна маса.
Втория вариант е определено по добър.Има въглехидрати,които са много важни за започването на деня ти,пълноценно!
30.10.10
20:12
Най- добрия вариянт ти е: Овеса + 4 белтъка + 1 цяло яйце + изварата. Просто има по-малко холестерол по този начин. Въпреки това, че всички сме по-активни от средностатистическия българин, холестерола си е холестерол и е еднакво вреден за всички.
30.10.10
20:13
казано от Rikoo на 30.10.10, 18:56:
150 грама овесени ядки + 3 яйца + 100 грама извра.
+
Ако неможеш да го изгълташ или не яж изварата, или намали овесените ядки до 100грама
казано от Miroslav92 на 30.10.10, 20:12:
Най- добрия вариянт ти е: Овеса + 4 белтъка + 1 цяло яйце + изварата. Просто има по-малко холестерол по този начин. Въпреки това, че всички сме по-активни от средностатистическия българин, холестерола си е холестерол и е еднакво вреден за всички.
Какво е холестерол?
А грешно ли е да ги редувам през неколко дни двете закуски или няма смисъл така ...?
Лично на мен първия вариант ми е по труден ,защото след овесените ядки не мога да ям почти нищо ,просто ми става тежко.Аз в еднo кисело мляко (400 гр.) си слагам вечерта 2 лъжици овесените ядки и 2 лъжици мюсли и ги ям на сутринта.Освен да ги намаля....
31.10.10
09:25
казано от G33K на 30.10.10, 20:14:
Какво е холестерол?
http://www.bb-team.org/articles/1009/#axzz13vVWkqvy
@Marin Valkov
Слагаш много кисело мляко (аз слагам на 50 гр овес около 100 гр кисело/100 мл прясно мляко)
Ако искаш пробвай само с вода, като ги свариш с нея и сложиш канела на вкус, ако искаш може и мед да си сложиш, щом са 1вото хранене за деня. Стават супер
Мнението беше редактирано от Miroslav92 на 31.10.10 09:30.
31.10.10
10:41
казано от Marin Valkov на 30.10.10, 18:05:
Целта ми е покачване на мусколна маса.
Всичко изброено! Бъркаш и ядеш!
казано от Miro Gi4ev на 31.10.10, 10:41:
Целта ми е покачване на мусколна маса.Всичко изброено! Бъркаш и ядеш!
31.10.10
14:28
казано от Едуардо на 31.10.10, 14:12:
x3
Успех да бъде изядено всичко това на едно хранене.Количеството е огромно, и като нищо можеш да се подуеш.Едно на ръка, че някои хора и нямат голям апетит сутрин.
31.10.10
17:13
казано от Amaranth на 31.10.10, 16:44:
Успех да бъде изядено всичко това на едно хранене.Количеството е огромно, и като нищо можеш да се подуеш.
Не само подуване ами и болка в корема са му в кърпа вързани ако изяде това наведнъж.
Не виждам какъв е проблема да направи изварата и яйцата на омлет, и да хапне 200грама овес + прясно мляко + мед. Аз лично това ще го изям без проблем.
На мен лично и от доста по-малко овес ще ми се надуе корема и ще имам газове цял ден.
За сметка на това от години закуска с 8 яйца + 100на грама масло и малко сирене не ми създава проблеми и ме кара да се чувствам доста добре (а като количество е горе-долу колкото другото).
Така че - не е до количество работата (по принцип даже количествено ми се вижда малко за засищане), а до това, че овесът е по-подходящ за коне, а изварата не е особено качествен продукт :D
31.10.10
20:19
казано от Rikoo на 31.10.10, 17:17:
Не виждам какъв е проблема да направи изварата и яйцата на омлет, и да хапне 200грама овес + прясно мляко + мед. Аз лично това ще го изям без проблем.
Лично аз, щом изям повече от 100 грама овес, без значение по кое време да деня се подувам и ме боли корема зверски...
01.11.10
07:47
И мен ме болеше първите 2-3 дена после даже не ми стигаше :)
3 яйца и 100 гр овесени ядки, ако искаш ядките в мляко, ако искаш с яйцата.
5 белтъка + 1 жълтък заедно със 100гр. кисело мляко + 60 гр. овес - гарантирана добра и засищаща закуска.
варианти много, в момента закусвам така:
доза протеин + 80 гр. овес + 1 банан в блендера да се разбият и се пие ( перфектно) - отнема 1 минута.
01.11.10
20:36
Вариантите са безкрайно много. Може всеки да закусва нещо различно рано сутрин всеки ден от годината и дори да не го повтори, но трябва да се знае какво количество може да се понесе наведнъж.
5 цели яйца, пържени с масло, + 50-100 грама сирене, и евентуално една филия пълнозърнест хляб.
Аз поне така закусвам през уикенда ;)
казано от Denis22 на 31.10.10, 14:28:
казано от Едуардо на 31.10.10, 14:12:
x3
+ МЕД :)
казано от Marin Valkov на 31.10.10, 09:11:
А грешно ли е да ги редувам през неколко дни двете закуски или няма смисъл така ...?
Лично на мен първия вариант ми е по труден ,защото след овесените ядки не мога да ям почти нищо ,просто ми става тежко.Аз в еднo кисело мляко (400 гр.) си слагам вечерта 2 лъжици овесените ядки и 2 лъжици мюсли и ги ям на сутринта.Освен да ги намаля....
(dull) Аз съм жена и ям 7 лъжици овес/мюсли в период, когато СВАЛЯМ. След 3-4 часа ми е следващото ядене. А ти искаш да качиш с 4 лъжици и по-малко даже. Как да стане?
Я сега аз да задам подобен въпрос. Досега винаги закуските са ми били в този ред:
след ставане веднага: 60-70 гр. мюсли(овес) с мляко (кис. или прясно)
3 часа след това: 3 яйца (с домат или друг зеленчук).
Дали да не обърна реда?
11.03.11
20:51
остави така нека въглехидратите ти са по рано
А, да, сега видях раздела, в който е темата :D Не искам да качвам, а наобратното :D
11.03.11
21:02
точно затова нека въглехидратите са ти първи ;)
Е, те ще са в 10 часа в случая с втората закуска, има много време през деня да ги горя.
Други мнения? Хайде, мазните хора да се включат в защита :)
Яйцата не са ли по-бърз протеин за след сън? Тренировката обикновено е по обяд и бавните въглехидрати мога да си ги оставя във време, по-близко до нея. А днес например ми се наложи да ям 2 пъти овес, защото се получи:
7:00 мюсли с мляко
9:30 яйца
11:30 пак мюсли
12:30 тренировка
Ако ги бях подредила така:
7:00 3 яйца с малко масло
11:00 към 100 гр. овес с мляко
12:30 тренировка
Нямаше ли да е по-добре, хм?
150 грама овесени ядки + 3 яйца + 100 грама извра + банан или мед - повечето сте на мнение,че това е добър избор за закуска,а добър избор ли е 1-1 час и половина преди сутрешна тренировка?
Режимът ми е с цел - покачване на мускулна маса.
Мнението беше редактирано от Nownownow на 29.07.11 16:54.
Става, даже е много добре, но предполагам ще ти стане тежко, то на моя огромен стомах ще ми стане тежко.. Тия ядко как ще ги ядеш? Според мен махни банана или меда и сложи 5 яйца ;Д
ако пък си мислите ,че от яйцата (храната) качвате холестерола ....
точно преди 2 седмици си пусках изследвания, и пуках по минимум 8 цели яйца на ден- не холестерол не нищо... Тва ,че изхвърляте половината протеин от яйцето, както и витамините незнам защо го правите..
@ Rikoo
Благодаря,че попита.Всъщност не сметнах,че надали ще ги пия с вода,защото предполагам няма да е толкова вкусно.Ще ги хапна с прясно мляко.
И то се получава,че като добавя прясното мляко,май ще трябва да махна нещо друго,не съм си направил както трябва сметките.
Тоест казваш ми,че 1 банан “тежи” повече от 2 яйца?
@Ramon Dekkers
Може би това го написа,защото видя,че съм сложил само 3 яйца в менюто,всъщност не искам да рискувам,може при един човек яйцата да се приемат по един начин,при друг по друг.Нямам сигурна информация,дали могат да ми навредят или да ми помогнат,изчетох доста по тази тема,но все различни мнения.Мисля,че не е нужно да рискувам.
Млякото издува особено прясното, така, че наистина ще ти дойде в много, яйцата, за да има белтък, мисля, че тая фруктоза няма място там ;-) Направи си примерно овесените ядки 100-150 грама, с 300-400мл. прясно мляко, яж 3-4-5 яйца колкото можеш, изчакай 2 часа поне и бегай да дигаш.Няма да ти стане нищо от яйцата спокойно.
Ясно.Значи да махна изварата и да увелича количеството на прясното мляко.Не съм го написал,не е станало и на въпрос,но това е преди “футболна тренировка” ако мога така да я нарека.Ходя и или тичам или правя упражнения с топка или с конуси,най-общо това.Вечер обикновенно ходя да дигам.Често тренирам на двуразови.Все пак надали има голямо значение,или не съм прав.
Благодаря ти много пичага,че се интересуваш,помагаш ми и даваш тази полезна информация и съвети.Пожелавам ти да си жив и здрав и да имаш много успехи,защото хора,като тебе го заслужават!
Сега, гледам, че малко късно си лягаш ^^ Виж, предполагам и на вас като кросфитърите ви трябва изрдъжливост,а пък знам, че кросфитърите наблягат на вм-нвд хранене, можеш да пробваш и да хапнеш мазнини + протеини и малко количество въглехидрати, хем калорично, хем няма да ти стане тежко. Пример - 4 бъркани яйца с 100 грама сирене + няколко филийки пълнозърнест хляб, но и другия варинат също е добър.
Ммм късно леганх вчера,защото мислех да не спа за да днеска вечерта ми се приспи по-рано,че все заспивам къ 00:00 часа.А ставам към 5-6 часа и нямам 7-8 часа пълноценен съм,но днеска предполагам ще ми се доспи по-рано защото,съм спал около 3-4 часа.Ясно благодаря за съвета приятелче ;) и за всичко до сега :).
В тази тема не един път стана дума за изварата,аз досега не бях я включвал,като част от хранителен режим.Онзи ден имах възможност да хапна от нея и да я добавя в често употребяваните храни.Обаче не съм много запознат,като цяло със самата храна и ще кача няколко снимки да ви покажа как изглежда самата извара и опаковката,която опитах.Ще се радвам много ако ми кажете дали има по-добра от тази,дали тя се води към тези,които се препоръчват,абе като цяло дали да я замена с друга или не?
Снимка 1 Снимка 2 Снимка 3
За енергийна стойност пияе само 56-58 кцал.
Мнението беше редактирано от Nownownow на 01.08.11 22:20.
01.08.11
22:59
Най добрата закуса е РАЗНООБРАЗНАТА,не мога да си представя да ям 20 години всеки ден едно и също,разбира се варианти много:омлети,наденички,овеси и варени жита във всякакъв вид и сорт,протеинови мекички(чудни са при НВД)сирена и млека от всякякъв вид,и тнт и тнт:едно е важно,да има разнообразие
И стабилна,забрави да добавя !
Апропо,точно 2те години ежедневно ядене на свинско със зеле в казармата ми докараха отвращението ми към това ядене,което толкова обичах