01.11.10
09:46
Хора не мога да разбера аз ли не правя нещо не правилно или просто трябва така да става. Значи правя лицеви опори и след всяка серия усещам как ме боли само рамото и никакво напрежение нямам в гърдите. Аз ли не правя нещо не правилно или не знам? 100 пъти гледам едно клипче как се правят правилни лицеви опори и правя всичко както трябва и пак си е така. Някой може ли да ми обесни много подробно как трябва да се правят? Благодаря предварително. Може да има и друга такава тема само, че в момента на писането на това нямах никакво време и за това го написах направо като нова тема. Извинявам се, ако съм създал излишно неудобство на някой от модераторите или администраторите на сайта. Поздрави. :)
01.11.10
10:37
Разгревай добре рамото и китките преди лицеви. Ако ги правиш с по-тесен хват ще акцентираш повече трицепс и рамо, а ако е по-широк - гърдите и рамо,но то по-малко. Ти с какъв хват ги правиш ?
Мен пък ме боли гърбат след това точно мястото,където се събират двете лопатки.Дали не пускам прекалено надолу?
Преди и аз бях така, но не бих описал чувството като болка, а по-точно като натоварване на раменните мускили. Това е беше напълно нормално, когато започнах да правя лицеви, просто рамената изоставаха много. Но винаги на следваштият ден имах мускулна треска на гърдите не на раменете. Има разлика м/у натоварване,болка в мускула и болка в ставите, които мускула движи !
01.11.10
12:15
казано от achkos на 01.11.10, 10:37:
Разгревай добре рамото и китките преди лицеви. Ако ги правиш с по-тесен хват ще акцентираш повече трицепс и рамо, а ако е по-широк - гърдите и рамо,но то по-малко. Ти с какъв хват ги правиш ?
Ами правя ги с широк хват само, че не мога да ти обесня колко ми е широк, ако можеш ти ми кажи на каква широчината да го правя?
01.11.10
13:36
Да е малко повече от широчината на раменете.
01.11.10
17:16
казано от achkos на 01.11.10, 13:36:
Да е малко повече от широчината на раменете.
Добре.
казано от bioDNA на 02.11.10, 17:32:
От правилни лицеви рамо не боли.
Аз пък бих поспорил тук.Такова определение като правилни лицеви не съм чувал.Въпросът е до широчината на раменете.Нормално ако му е слабо рамото и не загрява да го болят.От каквото и положение да ги правя лицевите при по-висока броика винаги се усеща болка и това не е само при мене обсъждал съм го доста.Не че казвам, че грешиш, но аз мисля обратното.
02.11.10
20:21
казано от SP-611 на 02.11.10, 17:47:
Аз пък бих поспорил тук.Такова определение като правилни лицеви не съм чувал.Въпросът е до широчината на раменете.Нормално ако му е слабо рамото и не загрява да го болят.От каквото и положение да ги правя лицевите при по-висока броика винаги се усеща болка и това не е само при мене обсъждал съм го доста.Не че казвам, че грешиш, но аз мисля обратното.
След като ги направих миналия ден имам мускулна треска почти на цялото тяло. Като казвам цялото тяло искам да кажа следните мускули: гърди, рамо, корем, страничното на корема (само, че не само паласките а цялата страна на корема ми). Днеска като ходих на даскало и не мога направо да си сваля раницата от гърба, а после за слагането да не говорим.
казано от qkosad на 02.11.10, 20:26:
лягаш по гръб праскаш си 1 чикия и си кат нов
И това влиза в рамото,първо да изчака 2-3 дни да се въстанови.
казано от SP-611 на 02.11.10, 17:47:
В зависимост колко е широк хвата, се променя и ъгъла на на движене на мускула :) Дори и при слабо рамо не трябва да има болка при лицевите. Друго е ако си контузен ;) или имаш какъвто и да било здравословен проблем в раменете. Пак го пиша от правилни лицеви не боли рамо :) Авторе това, че имаш голяма мускулна треска от лицевите говори, че не си добре физически развит, продължавай :)
казано от Владимир Ралев на 01.11.10, 12:15:
казано от achkos на 01.11.10, 10:37:
Ами правя ги с широк хват само, че не мога да ти обесня колко ми е широк, ако можеш ти ми кажи на каква широчината да го правя?
Здрасти, Владо!
Ширината има значение, но по-голяма значение има ъгълът, кото сключва ръката с тялото. Колкото повече ти е прибрана ръката към тялото, толкова повече ще участва рамото и трицепса. Все пак моя съвет е да не се опитваш да изолираш гърдите с лицеви опори, а да намериш оптималното положение на ръцете, което ще ти позволи да генерираш най-много сила. Болката в рамото може да идва от изоставането му на фона на развитието на останалите мускули от кинетичната верига - гърди и трицепс. С времето, този дисбаланс ще изчезне.
Ето ви едно клипче с вариации на лицеви опори:
03.11.10
13:35
Това което мога да предложа е да правиш лицевите опори от някакви успоредни подпори (греди, успоредка, тухли, столове, пейки, дъмбели, нещо което ще ти остави отстояние между опората и земята), които ще ти позволят да разгънеш гръдните мускули максимално, т.е. ще свалиш гръдния кош под нивото на дланите или друго яче казано, под нивото на опората, по този начин гръдните мускули ще се разгънат максимално, съответно ще се натоварят максимално и съответно ще вземат преимущество пред останалите мускулни групи, които участват в движението на упражнението лицеви опори, след един определен период на подобно натоварване и обикновените лицеви опори ще ти вършат работа.
03.11.10
17:57
Пробвай на успоредката, наистина натоварва много повече, от колкото на земя.
казано от achkos на 03.11.10, 17:57:
Пробвай на успоредката, наистина натоварва много повече, от колкото на земя.
Да, защото можеж да пуснеш по-надолу :)
17.10.11
22:51
аз ги правя с краката на масата и пълна раница на гърба за да са по трудни и с ръце събрани като за трицепс сеш се и след като ги направя гърбът адски ме боли 2-4 дена дали е добре или да ги спра ?
Мнението беше редактирано от muscals muscals на 17.10.11 23:00.
19.10.11
17:50
да след като напомпам бицепса и напрая малко рамо,като ми се изморят ръцете веднага правя лицеви с тежест,но след това ме боли гърба защото заради по начина по който си поставям ръцете лопатките на гърба ми се разтягат много яко и после ме боли гърба за 2 3 дена и се чудя дали е заради мъскългейн ефект ака (гуд пейн) или просто не трябва да ги правя (бад пейн)
Мнението беше редактирано от muscals muscals на 19.10.11 18:02.