казано от Oranje на 20.01.10, 12:03:
казано от SetinngS на 19.01.10, 20:06:
Аз да питам . . , защото искам от тази вечер сега да почна да правя клекове и пулоувър в нас. Ходя горе-долу по 6 пъти в седмицата. Та ако всеки ден клякам в нас без тежест и правя пулоувър с 10кг в нас всеки ден , макар че тренирам по 6 пъти добре ли е или не ? А и по колко клека и пулоувър да правя 3-4-5х12-20 ?
Много ми е чудно какво правиш 6 пъти в залата. Сигурно си на суперолимпийски сплит...
Идеята на дихателният пулоувър е след много тежък клек. Да, може и у вас да клякаш тежко със собствено тегло, но това са много десетки и стотици повторения, които ще те изтощат доста, и, съответно, това ще доведе до негативни ефекти върху тренировките. Едва ли искаш всеки ден да правиш 500клека в серия, за да пуснеш пулоувърче после.
Аз се имам горе долу за средно силен атлет. Когато правя дихателен пулоувър използвам диск от 5кг. Гледам и други младежи се хвърлят на 10, 15, 20кг. Глупаво е, има си упражнения, на които да си тествате силата, в случая целите друго.
Oranje, аз не съм на твойто мнение. Според мен си трябва малко по-голяма тежест, за да можеш да стресираш гръдния кош достатъчно, че да предизвика издуване/нарастване. Аз се смятам за средно м/у начинаещ и средно напреднал. (От доста време насам тренирам по 5-6 месеца и после спирам по толкова) Та аз например правя пулоувър в дните, в които тренирам гърди и гръб. Пулоувър правя само от 1 месец насам, защото преди не го смятах за толкова важен. На 21 сам, между другото. Та два пъти седмично правя пулоувър, съответно по 2-3 серии с по 8-10 повторения. Не че искам да се хваля или нещо, ама го прявя с дъмбел 25-30кг и да ти кажа честно резултат има. За месец и нещо качих 5-10см в обиколката на гръдния кош, съответно 5см в отпуснато състояние и 10 см с поет въздух. През това време почти не мръднах на килограми, така че пулоувъра с по-голяма тежест си е свършил работата според мен. И все пак всеки е различен, това което действа при мен, може да не действа при друг, така че трябва да се тренира умно! ;) Поздрави!
Защо пък да изпълняваш упражнения за разширяване на гръдния кош? Защо не ходиш да търчиш ? Или пък прави клек с щанга пред гърди (С кръстосани ръце) при това упражнение имам чувството, че белите дробове ще ми се пръснат тъй като щангата те притиска и затруднява дишането по време на изпълнение.