03.11.10
10:42
Здравейте.Казвам се Александър,на 16 години съм.Висок съм 178см и тежа 71кг.От близо година се занимавам сериозно с фитнес и съм много доволен от резултатите си.Имам само един проблем...Каквото и да правя не ми вървят гърдите и донякъде ръцете...Гръдната ми обиколка е някаде 93см в стегнато и то заради гърба предимно...А бицепса ми в стегнато също е 32…Правих доста време базови тренировки,пробвах и на сплит...Даже по едно време се опитах сам да си измисля програма и наблягах на гърди и ръце в 2 от дните...Нещо такова:
Понеделник Гърди + ръце и клек като първо упражнение
1.клек 3 серий
2.лег 3 серий
3.дъмбели от пулолег 3 серии
4.флайс 3 серий
5.френско с крив лост 3 серий
6.лег с тесен хват 2 серий
7.бицепсово с крив лост 3 серий
8.чуково с дъмбели 3 серий
Сряда Рамене и гръб
1.рам. преси 3 серий
2.дъмбели в страни при наклон напред 2 серий
3.щанга зад груб за задно рамо 3 серий
4.чукчета 3 серий
5.мечка 3 серий
6.гребане с дъмбел 2 серий
7.тяга 1 серия
Петък гърди и ръце + клек като първо упражнение
1.клек 3 серий
2.лег 3 серий
3.дъмбели от пулолег 3 серии
4.флайс 3 серий
5.кофички
6.френско с крив лост 3 серий
7.бицепсово с крив лост 3 серий
8.чуково с дъмбели 3 серий
Такаа,сигурен съм,че всички ще кажете,че програмата е идиотска и аз така си мислех като я почнах,но сега от както я правя от няколко седмици се чувствам чудесно.Очаквах много сериозни мускулни трески,но не е така,можеби заради добро наспиване и прилична храна...Сега това което всъщност исках да кажа е,че искам да наблягам много повече на гърдите и ръцете.Гърба раменете и краката ми са прилични,но разбирасе не мисля да ги изключвам.Чакам мнения за това което съм скалъпил и можеби ако някой има по добра идея за специализация за гърди и ръце нещо да ми измислите(разбирасе без да се изключват тотално раменете гърба и краката)
Само да спомена,че най-вече долната част на гърдите ми никаква я няма...Под зърното просто грам не се е оформила...Какво да правя за там,някакви идей...
Темата беше редактирана от Barcelona94 на 03.11.10 10:44.
03.11.10
11:16
Далеч не е толкова идиотска, просто си решил да специализираш, за да постигнеш симетрия. Можеш да тренираш така 6-8 седмици. После се върни към балансирана тренировка. Също, Махни една серия от чукчета/мечка и я сложи към тягата. Измести френското след тесния хват и размени сериите им в полза на бутащото упражнение.
Клекът в началото на тренировките ще ти се отрази добре на техниката. Прави го със собствено тегло, докато научиш как става и после продължи с дъмбел пред гърди. Проблемът с големите глави на гърдите може да идва от лоша техника при лег. Ако правиш Гилотина, с акцент върху предно рамо, горни гърди и малки гръдни мускули не чакай маса в основата. Също, прикрепи снимка, за да видим как изглежда гръдно-раменния пояс в профил и в анфас.
03.11.10
11:25
За съжаление в момента не разполагам с апарат с който да се снимам...За това просто се опитах да обясня проблема с думи,но явно не е достатъчно.Четох в разни сайтове и форуми,че кофичките са много добри за долната част на гърдите стига да се изпълняват правилно,но аз имам лек проблем с лактите и ми са леко трудни,но ще гледам да свиквам.Прочетох още,че флайс от обратен наклон и повдигане на дъмбели също от обратен наклон са подходящи за оформяне и маса на долната част.Също така и кросоувър.Ако можеш да ми препоръчаш някое от тези или някое друго което ти идва на ум бих бил много благодарен. :)
Мнението беше редактирано от Barcelona94 на 03.11.10 11:26.
04.11.10
11:35
Замислих се,дали да не ударя едно 10x10 само за ръцете и за гърдите ? Как мислите дали ще може да стане,но без да режа деня за рамо и гръб който е в сряда ? Демек примерно понеделник гърдите петък ръцете в 10x10? Ако мислите,че е удачно и,че има смисъл споделете мнение...И някакви идей кои упражнения да ползвам на това 10x10 за ръце и гърди(ако изобщо го почна).
04.11.10
12:03
Просто се спри върху една програма за специализация и остани на нея месец-два.