05.11.10
17:49
здравеите аз съм на 24 години и имам проблеми със гърба издаден е назад а раменете са ми напред и чувствам натоварване в кръста започнах да ходя на лостове да се набирам сас надеждата да се изправя и да оформя тялото си ако можете даите някакви савети как да се изправя малко ако вече не е касно мерси предварително
05.11.10
17:53
Мъртвя тяга, набирания и търпение.
Е,обърни се към специалист-лекар.А мъртвата тяга-да,забелязал съм,че като правя по-тежка тяга ,после се чувствам по-изправен,от когато и да е било ;)
от мъртвата тяга не се ли преебава кръста ? а от успоредката като правя помпички помага ли за изправянето на гърба ?
казано от anonymous на 05.11.10, 17:53:
Мъртвя тяга, набирания и търпение.
05.11.10
18:36
Ами стреми се да ходиш и седиш изправен,изпъчвай се добре напред.Упражненията ще ти помогнат,помпичките не толкова,колкото упражненията за гърба.Отчасти прегърбването се дължи на по-развити гръдни отколкото гръбни мускули,а те са антагонисти като цяло и трябва да има някакъв баланс.Бъди постоянен и ще свикнеш скоро да държиш гърба си прав.Ако имаш гръбначно изкривяване е друг въпрос,но доколкото разбрах не е там проблемът.
мерси много за отделеното време но само още едно питане имам четох в интернет за опражнения да стоя сас изправена стоика по определено време всеки ден на стената или на пода също така да спя на ниска вазглавница аз даже спя без вазглавница по гръб доколкото мога тези опражнения ефектни ли са ?
казано от az100yan на 05.11.10, 18:36:
Ами стреми се да ходиш и седиш изправен,изпъчвай се добре напред.Упражненията ще ти помогнат,помпичките не толкова,колкото упражненията за гърба.Отчасти прегърбването се дължи на по-развити гръдни отколкото гръбни мускули,а те са антагонисти като цяло и трябва да има някакъв баланс.Бъди постоянен и ще свикнеш скоро да държиш гърба си прав.Ако имаш гръбначно изкривяване е друг въпрос,но доколкото разбрах не е там проблемът.
05.11.10
19:01
и аз имах болки в гърба ... но от както правя тяга нямам незнам как става :) правилна техника и търпение :)
05.11.10
19:02
Да,логично е да са ефективни,щом ти помагат да се държиш изправен :) Сега се сетих,възможно е и да се прегърбваш,ако си гълташ корема(ако въобще имаш,било то и съвсем малък,просто го давам като вариант),като се стремиш да го прикриваш,гърба се извива под формата на дъга.
Освен тягата и военната преса трябва да помогне за правилната стойка на гърба
05.11.10
20:42
И аз съм с изкривяване на гърба. От както тренирам на лостовете значително съм по-изправен. Прави набирания широк хват, пък дано се получи нещо. :)
Виж едно хубаво упражнение ще пробвам да ти обясня. Значи лягаш по корем на пода (може и на легло в началото докато свикнеш но ако е меко става лесно и неефективно) и разперваш ръцете в страни така че да са на 90 градуса с тялото.След това свиваш ръцете в лактите така че предмишницата да застане перпедикулярно на пода... Ръцете са свити в юмрук и кокалчетата са опряни в пода.. Нещо като положение за лицева опора самоче си лежиш на пода и спазваш градусите описани по горе.
хохо чак на мен ми се вижда сложно както го написах :D
Та след като заемеш правилната позиция трябва да се опиташ да се повдигнеш така че юмруците да се отлепят от пода и да се получи извивка в тялото като дъга.Като цяло трябва едновременно с тялото да се вдигат и краката за да стане цялостна дъга и допирната точка да остане само корема. Та това е и гледаш да задържиш колко можеш повече. Ако всичко направиш както трябва ще задържиш не повече от 5-10 секунди.... после повтаряш пак и така колкото искаш и по колкото пъти на ден решиш. Поне аз като го правя след това ако се сгърбя се чуствам неудобно..
Важно е при напъна да не разваляш 90-те градуса на ръцете с тялото.. Даже е добре друг човек да ти помага за да са хубаво обтегнати. Като цяло трябва да ги държиш лактите максимално обтегнати в посока към главата а не да ги свиваш към тялото..
Ето някво подобие на “картинка”
Мнението беше редактирано от Manigga на 05.11.10 23:41.
и аз ходя сас надеждата това да стане и с мен успех на теб сас тренировките :)
казано от achkos на 05.11.10, 20:42:
И аз съм с изкривяване на гърба. От както тренирам на лостовете значително съм по-изправен. Прави набирания широк хват, пък дано се получи нещо. :)
да горе долу те разбрах а това упражнение не става ли в поза супермен :) лягаш по корем испаваш си рацете и краката и ги вдигаш поза дъга ?
казано от Manigga на 05.11.10, 23:37:
Виж едно хубаво упражнение ще пробвам да ти обясня. Значи лягаш по корем на пода (може и на легло в началото докато свикнеш но ако е меко става лесно и неефективно) и разперваш ръцете в страни така че да са на 90 градуса с тялото.След това свиваш ръцете в лактите така че предмишницата да застане перпедикулярно на пода... Ръцете са свити в юмрук и кокалчетата са опряни в пода.. Нещо като положение за лицева опора самоче си лежиш на пода и спазваш градусите описани по горе.
хохо чак на мен ми се вижда сложно както го написах :DТа след като заемеш правилната позиция трябва да се опиташ да се повдигнеш така че юмруците да се отлепят от пода и да се получи извивка в тялото като дъга.Като цяло трябва едновременно с тялото да се вдигат и краката за да стане цялостна дъга и допирната точка да остане само корема. Та това е и гледаш да задържиш колко можеш повече. Ако всичко направиш както трябва ще задържиш не повече от 5-10 секунди.... после повтаряш пак и така колкото искаш и по колкото пъти на ден решиш. Поне аз като го правя след това ако се сгърбя се чуствам неудобно..
Важно е при напъна да не разваляш 90-те градуса на ръцете с тялото.. Даже е добре друг човек да ти помага за да са хубаво обтегнати. Като цяло трябва да ги държиш лактите максимално обтегнати в посока към главата а не да ги свиваш към тялото..
Ето някво подобие на “картинка”
казано от kamenican на 06.11.10, 04:38:
да горе долу те разбрах а това упражнение не става ли в поза супермен :) лягаш по корем испаваш си рацете и краката и ги вдигаш поза дъга ?
Варианта който ти описах се прави така за да може раменете да се издърпат назад и да стоят широко отворени а не както писа в първия си пост затворени навътре... Пробвай и ще видиш как след хубаво разтягане ще стоиш като струна и ще ти е гадно да ти прибереш навътре...
казано от kamenican на 05.11.10, 17:49:
здравеите аз съм на 24 години и имам проблеми със гърба
А какви са физическите данни? Ръст,тегло,гръдна обиколка? Може би си по-слаб и костите лесно се огъват. Опитай с фитнес и плуване. Може да правиш гребане с дъмбел и на хоризонтален скрипец. И с дъмбели за задното рамо или на пекбек. Това ще тонизира гърба ти и задната част на раменете и ще ги издърпа назад. От което ще имаш по-изправена стойка.
Освен ниската възглавница,трябва да спиш на леко твърдо легло. Да приемаш повече храни с калций щото може би имаш меки кости. Лятото ходи на плаж или прави слънчеви бани. Зимата може да пиеш по малко разтворими таблетки с калций,витамин Д и други елементи. И не чети легнал и полулегнал.