06.11.10
11:43
Здравейте колеги!
Не съм начинаещ ( или поне не бях , не знам, вие ще прецените), занимавах се с фитнес активно, не съм пропускал тренировка.
Тук идва голямото НО ... може би от година не съм стъпвал в зала поради проблем, който възникна внезапно...
Проблем с рамото ...имаше такива дни, в който не можех да си вкарам ръката в джоба ( ужасна болка) . Изписаха ми куп лекарства и т.н. и в крайна сметка сега всичко е ОК !
Започнах да правя лицеви опори. Рамото е излекувано напълно ( дай Боже така да си остане !) .
НО вече ми писна от лицеви опори и мисля да се завърна в залата.
Висок съм 185 см , а на килограми съм ...70 ! ( е не беше така , но поради контузията...)
Изобщо смъкнал съм килограми и това си ми личи по ръцете, гърдите, гърба ..навсякъде.
Сега моля тези, който са по-компетентни от мен да ми помогнат да си възвърна старата форма, а защо не и нещо повече...
Готов съм да тренирам как ли не : само с дъмбели и лост в домашни условия, само на лостове + Дъмбели , в зала .(не съм тренирал досега на лостове и незнам дали ще има ефект )
Мисля да започна и прием на хранителни добавки.
Ще съм много благодарен да чета отговори от компетентни хора, а не отговори от 15 годишни деца. Благодаря ви предварително ! ! !
BTW ... имам дъмбели 2Х 10 кг вкъщи , сущо така и един лост пред блока, който също може да се използва. Ходенето в зала не ми е проблем ... просто искам да избера най-подходящия вариант
Обиждаш ме. Аз съм на 16 и не бих питал за случай като твоя. Както се досещаш имаш 2 варианта - в зала и домашно. Естествено аз бих предпочел в зала, но това зависи от финансовите ВИ възможности и свободното време. Кръгова програма по 1 упражнение за група, като тренираш през ден. За гръб ти идва на помощ лоста, за бицепс си имаш дъмбели, за рамо заставаш на ръце като краката са подпрени на стена и смъкваш с ръцете на доло и дигаш, за трицепс френско зад врат, корем си знаеш как, за гърди слагаш краката си на столче като се държиш за двата дъмбела и правиш лицевите опори бавно и концентрирано и смъкваш до доло (целта на дъмбелите е да разтягаш гърдите повече), а за крака може напади и спринтове.
ПС: Загрявай и разтягай достатъчно и се пази от травми :)