12.04.05
07:29
:)
Hello from Bulgaria :)
Who are you? :)
Are you a powerlifter? :) :) What language do you speak?
ша ма извинявате за инглиша, но руският ми е пълна скръб :) едвам го минах в даскалото
Тьй очень хорошо спамишь мой друг. Я не знаю что надо делать в етом случее. Как тъй думаеш.... скажи..
Попробуй писать на кирилице, по руски может.
Sorry about my not so fluent russian, but it was in the past, when I have studied it.
Пака..
12.04.05
11:06
[quote author=“Martin”]Тьй очень хорошо спамишь мой друг. Я не знаю что надо делать в етом случее. Как тъй думаеш.... скажи..
Попробуй писать на кирилице, по руски может.
Sorry about my not so fluent russian, but it was in the past, when I have studied it.
Пака..
Хорошо не буду спамить, будем разговаривать по делу :) Русский у тебя нормальный :) Намного лучше моего английского.
12.04.05
11:07
[quote author=“Emil_mlo”]Hello from Bulgaria :)
Who are you? :)
Are you a powerlifter? :) :) What language do you speak?
ша ма извинявате за инглиша, но руският ми е пълна скръб :) едвам го минах в даскалото
Да я powerlifter(пауэрлифтер). Русский.
12.04.05
11:25
[quote author=“Martin”]Напиши повече за себе си. Ще бъде интересно :)
Мое имя Сергей. Я из России, из Сибири, город Новосибирск. Я занимаюсь спортом 4 года, мой вес 75кг, 245-140-215, сумма 600(мало).
Не е малко, защо? Състезател ли си или за удоволствие тренираш? Как тренираш, по какви схеми. Ако желаеш, сподели.
12.04.05
11:53
Не е малко, защо? Състезател ли си или за удоволствие тренираш? Как тренираш, по какви схеми. Ако желаеш, сподели.
600 - мало. Тренируюсь за удовольствие.
12.04.05
13:33
Привет всем,я из Москвы.Занимаюсь только жимом лежа -185 кг в категории 67,5 кг
12.04.05
13:37
[quote author=“Abe666”]Привет всем,я из Москвы.Занимаюсь только жимом лежа -185 кг в категории 67,5 кг
Жим лежа по болгарски - ЛЕГ, а присед - КЛЕК :)) а сумма или сумма троеборья - ТРИБОЙ. Я уже понимаю все :))
Мдааа, това е впечатляващо. :shock: :) И за колко време успя да постигнеш този резултат? И по какъв начин.? Ако ти се споделя...
12.04.05
13:53
Я занимаюсь 6 лет,начинал с 110 в жиме.Прогресс был медленный,но сейчас работаю с хорошим тренером,который заставил меня работать с большим объемом,плюс хорошая майка для жима и результат пошел вверх
А на състезания ходиш ли? Казваш, че се занимаваш с треньор.... А без “майката” колко можеш да вдигнеш :D
12.04.05
14:14
Без майки жму 165 кг,в этом году собираюсь выступить на чемпионате Москвы по жиму и чемпионате России который будет 2 июня проходить
12.04.05
18:02
Всем привет! Я Лев Шпринц из Москвы, ветеран пауэрлифтинга. Особый привет моему стариному приятелю Евгению Попову из Софии.
[quote author=”Шпринц Лев”]Всем привет! Я Лев Шпринц из Москвы, ветеран пауэрлифтинга. Особый привет моему стариному приятелю Евгению Попову из Софии.
Ще му предам на Евгени Попов когато го видя
Привет и на теб Лев Шпринц и добре дошъл
по-здрави
12.04.05
19:28
:) Привет на руските ни приятели :!: :D
Отдавна се опитвам да обменя информация с руски състезатели, но много не разбирам езика ви.
Виждам че сред вас има МС значи ще има за какво да общуваме. :D
В България този спорт няма специалисти. Всеки тренира както намира за добре.
Интересува ме какво мислите за методите на Абаджиев. И бих помолил да ми разясните по на кратко методите на Шейко.
12.04.05
20:28
Болгарский язык и русский очень похожи. Я почти все понимаю по болгарски, правда я знаю полски език, немного чешский и српски. Абаджиев - большой тренер и великий специалист, под его руководством български штангисты достигли самой большой вершины на светова тяжелая атлетика.
Тренировка Шейко построена на работе со средними (60-75%) весами и большом количестве подсобных (вспомогательных) упражнений. Я не разделяю взгядов Шейко на тренировочный процесс в пауэрлифтинге. Для тренировок по программе Шейко нужно применять очень мощные восстановители. Вообще, на мой взгляд, вся проблема пауэрлифтинга заключается в восстановлении. Тот, кто находит способы восстановиться после тяжелых тренировок - имеет хорошие результаты. Это главное. От самих методик тренировки зависит немного.
С пауэрлифтерским приветом Л. Шпринц
12.04.05
20:49
Според Абаджиев натоварванията трябва да се увеличават постоянно. Без значение имали скоро състезание или не. Той смята че организма се адаптира..... или умира :? Но последното едва ли ще се случи. 8) Затова при него се е тренирало по 3-4 пъти дневно, като тежестите рядко са падали под 80% от макса. Разбирасе става дума за вдигане на тежести, не за пауърлифтинг :) Но според мен нещата са сходни.
А относно въстановяването-мисля че именно заради него американците са силни в нашия спорт. Ако имаме тяхното въстановяване ще сме много ПО- добри :twisted: Не мислите ли???
12.04.05
21:50
Хм. Добре де, ама ако изходим само от тази позиция, би следвало в щангите и пауърлифтинга негрите да са най - силната раса... Метаболизмът им е доста бърз, лесно се справят с умората, че даже и контузиите май по - бързо им минават .....
А като се замисля, май за негър не се сещам :) Освен Рони дето се пише лифтър, ама кой го знае колко е истина и колко са фейк невероятните му тежести...
Бихте ли издали малко тайни? Как възстановявате? Визирам междутренировъчно възстановяване без участието на стероиди?
Поздрави!
13.04.05
02:19
Ще ви споделя моя опит в тренирането , макар и да не голям. Сега малко статистика:) когато не стигам до отказ мога да тренирам 7 дена в седмицата. Най силен се 4уствам на четвъртия ден , по принцип не падам под 80% от макса. Преди време си правех едно експериментче с набирания, понеже имам лост вкъщи. Значи когато правех много серии (30-40) с малко повторения (3-5), без да стигам до отказ имах най добри резултати. Обема ми на ден беше около 150-200 набирания, С тази методика качвах много барзо сила и издражливост на набиранията. Тренирах така 2 седмици около 6-тата тренировка почуствах лек спад в силата. След този ден (6) отново бях като динамит :)
За мене си сам се обедил че ако искаш да качиш сила в дадено движелие трябва да тренираш движението в колкото се може повече повторения с колкото се може повече тежест (% от макса) и винаги да си далеч от отказа. (Стигна ли един пат до отказ силата ми после спада доста и вазтановяването се проточва с минимум с един ден ) Но за да се постигне това или трябва да взимаш някакво препарат , или да си фрагметираш тренировката на много , но малки части. До колкото сам чувал от вас в този форум Абаджиев прави точно това. Тренировките му са супер интензивни , но са фрагментирани на няколко части през целия ден!!! Така атлетите правят голям обем и в същото време треинровката им не спада откам интензитет. Това е ключа кам силата за мен.
Тук обаче има нешто което ми е малко не ясно . по точно не сам си правил експеримент и незнам дали нещата кото се пишат в нета са вярни. До колкото сам чувал около третата седмица организма се изтощава доста. (аз сам стигал до 2 седмици обемна и нтензивна тренировка) Може би това е свързано с циклите и периодите на обмяна на веществата в организма , живот на ензимите и други подобни неща. Може сащо да е свързано и с адаптацията кам тренировките, незнам това по - оптните ще го кажат. (Между другото много интересна тема!) но всеобщото мнение е че на четвъртата седмица трябва да дадеш почивка на организма. По това време настъпвала така наречената суперкомпенсация. Дали е вярно незнам , нямм опит. В момента обмислям идеята да експериментирам точно с това нещо. Ще се радвам ако някои сподели опит.
Незнам какви са точно методите на Абаджиев , незнам дали всичко което е казвал е вярно или е дезинформация, но сам го чувал на едно интервю по Ринг+ да казва 4е тенират , изграждат до едно ниво и след това надграждат над него, вазможно ли е това да е нози ” седми4ен цикъл със суперкомпенсация в 4етвъртата седмица” ? Абе трябва да се експериментира , защото никой не си казва тайните.
Сега в момента се чудя как да си направя тренировката в тези 3-4 седмици , така че стимулите за организма да се редуват. Вартят ми се няколко варианта:
1. За 3 седмици да направя един пакинг план от обем кам интензитет .
2. Някакво микро цикълче (step ili wave)
3. Първата седмица обем , втората интензитет , третара нещо стредно. Това го четох на www.t-mag.com
Вие какво ще кажете , споделяте ли мнението ми като цяло. С удоволствие приемам всякакъв вид градивна критика. Ще се радвам също и ако някои друг сподели опита си.
Абе много са ми интересни тези неща. А виждам 4е тук има хора с познания в областта. Може и да нямам много практически занимания, но доста книжки и сайтове сам изчел. Имам почти всички книги на Павел Цацулин , както и Супертейнинг на Веркхошански и Мел Сиф. Като бях в САЩ си ги купих , кам 200 $ бях дал, абе зарибена работа какво да ви говоря :)
Очквам вашите мнения!
по-здрави
13.04.05
20:10
Виш приятел, може да си чел много по въпроса, но трябва да имаш и някъв опит в областа. Ти имаш, но май нее точно в състезателния трибой. Аз също бих се набирал 200 пъти на ден и съм сигурен че ще издържа. Но я се опитаи да направиш 50 максимални опита за един ден. Понякога и психиката се скапва. Трудно може да се навиеш за максимални опити повече от 5-6 пъти на ден. Едно е да си 85 кг и да клякаш всеки ден по 3 -пъти на 250 и да са ти 80% от макса и друго е да си пак 85кг и пак да клякаш 3 пъти дневно на 80% от макса но кг да са 100 :!: :!: :!:
Другото което исках да ти кажа е че тренировките при Абаджията неса били кратки. Много, интензивни и продължителни :!: :!:
14.04.05
10:32
Пич, аз ако знаех всичко нямаше да пиша на форума и нямаше да искам вашите мнения. Иначе съм съгласен с всичко, което си написал. Но незнам зашо винаги в този раздел на форума извъртате всучко към състезателен трибой. Аз си мисля, че не е задължително. Мен просто ме кефи да тренирам за сила и мисля, че трибоя се доближава най-много до това. За максовете си напълно прав, трябва много здрава психика. Даже мисля, че има и такъв допинг, който ти действа на психиката , някъде бях чел, че руснаците ползвали нещо подобно.
Искам да ви питам още нещо, колко минути почивате между тежките серии? Също мн ше ми е интересно колко тона средно ви е общия обем на тренировката?
по-здрави
редактирано от Мартин и Емил
Сашо е един от най-добрите силови трибойци в България и дано да има успех на европейското! От негова позиция нещата стоят по малко по-различен начин, защото състезателният трибой означава много лишения и изцеждане на възможностите на организма. Всичко се прави за поставяне на рекорд. И от това следват контузии и т.н. въобще непрестанна битка с контузиите и др. негативни последствия. Той нека разяснява по нататъка за подготовка и т.н. Само да допълня, че без практически силово трибойски тренировки като тези на Цацулин няма да потръгнат много добре нещата. Защото феновете на тези спортове тренират и искат и те да постигат някакви успехи в спорта и след това да отидат на състезанията и да се накефят максимално на големите състезатели. За това трябва да има съвети и програми за нормалните потребители.
по-здрави и успех
Аз лично смятам, че почивките са колкото го усетиш докато възтановиш дишане и т.н. и да се настроиш психически да вдигнеш тежеста.
14.04.05
11:41
И все пак не ми отговорихте на въпроса за възстановяването :) :) :)
[quote author=“D3BEP”]Хм. Добре де, ама ако изходим само от тази позиция, би следвало в щангите и пауърлифтинга негрите да са най - силната раса... Метаболизмът им е доста бърз, лесно се справят с умората, че даже и контузиите май по - бързо им минават .....
А като се замисля, май за негър не се сещам :) Освен Рони дето се пише лифтър, ама кой го знае колко е истина и колко са фейк невероятните му тежести...
Бихте ли издали малко тайни? Как възстановявате? Визирам междутренировъчно възстановяване без участието на стероиди?
Поздрави!
Хмм то си има негри силачи по принцип. Но то си зависи главно от нервна система, а тяхната е доста преуморена според мен от бързия метаболизъм и обмяна на веществата. Възтановяването между сериите сигорно става с аминокиселини и главното сядаш и почиваш психически и т.н. за да можеш да отидеш на следващият опит. Въглехидрати между сериите не е желателно да се приемат, защото намаляват глюкагонът и адреналина, което сваля възможностите на организма да вдига щангите. След като свърши тренировката би следвало да се възтанови с въглехидрати и след около час два пак да може теоритично да се тренира силово по схемите.
по-здрави
14.04.05
19:20
Първо пауърлифтинга е клек ,лег и тяга :!:
Не мисля че набиранията могат да имат нещо общо с това. Силовия трибой е само състезателен, поне според мен. Както вдигането на тежести. Ако има любители, то те са много малко.
Между опитите(серии няма в пауърлифтинга) почивам средно 3 до 5 минути. Когато правя контролно с екипировка на клякането стигам и до 10-15 минути.
Възстановяването(като изключвам стероидите) включва много неща. Най-важните са известни на всички.
Сън-нощем 8-10 часа и след обяд 1-2
Храна богата на въглехидрати, за да имаме енергия за тренировка и протеин(главно от месо) От другото креатина е важен.
За негрите..... к’во да ви кажа!? Силата е в главата :!: Негрите явно са слаби там :lol:
14.04.05
19:49
В коя глава? :lol:
14.04.05
20:45
Като се замисля, не съм виждал голи негри, ама пък си мисля, че в тази глава, дето си я мислиш, Ванка, негрите хич не са слаби :lol: :lol: :lol:
14.04.05
21:45
Ехааа тука к’во стана бе??? :lol: :lol: :lol:
croc че ти и по магаретата ли се заглеждаш :?: :?: :?:
14.04.05
21:54
Верно си мръсница, защото тук става въпрос за силов трибой, а негрите съвсем не са от най добрите в него.Твоят човек трябва да
те държи из късо.Ако все пак искаш чудовище ще помисля по
въпроса стига да имаш добър общ вид.Молим :twisted: :twisted: :twisted: :shock: :shock: :shock:
15.04.05
00:06
Джуджа, Крок е номер едно :) 80 лег и 200 тяга без фитили!
15.04.05
00:28
Щом е така предложението ми отпада.Нека си търси жертви на кораба
За информацията имаш една бира от мен ДЗВЕР.Молим!
15.04.05
09:58
[quote author=“Djuja”]Щом е така предложението ми отпада.Нека си търси жертви на кораба
За информацията имаш една бира от мен ДЗВЕР.Молим!
Ха! Тедо, е защо :(
Ще тренирате заедно... А някой път може да те метне и на вторите места в републиканското...
Не ми беше целта да злепоставям Крок пред теб. Ма както и да е, хай със здраве...
Идеята беше майтап да става...
А иначе - намисил си нещо ти... Тука и стръв си взел да ми пускаш :)
:)Тук от разговори за негри:)..и магарета:) съвсем се отклони темата,а именно “Hello from Russia”.Искам да кажа “Добре дошли!” на всички руски силови трибойци във форума!Също така искам да попитам руските ни приятели,дали някой от тях е тренирал виждал или присъствал на тренировки по плановете на Шейко,и ако има такива-Моля разкажете по-подробно как наистина се тренира по тази методика?Упражнения,серии,повторения?Спомагателни упражнения какви използват и как?Кога и как слагат екипировката?
18.04.05
23:51
Много си любопитен Игнате.Не ти ли харесва нашата школа та се молиш така горещо на руките гости.Предлагам ти да отидеш до Симитли,нали се сещаш защо.Молим! :shock: :shock: :wink: :wink: :wink:
:)Джудже,мон ме фан за купото бири:)А иначе знам че в Симитли винаги има място и за теб:)Просто съм любопитен за какво става дума наистина,дали е така както се пише тук и там:)Ама какво ти обяснявам,като мога да ти кажа да ядеш един натурален продукт от екологично чистия регион на Симитли:) :wink:
19.04.05
00:16
Мога само да ти кажа че в този момент почти си изтърва влака за Украйна.Колкото до чистия продукт си го вземи от хората на бат Жоро.
Молим!