05.11.10
13:52
Привет,
Тъй като рамената ми изостават малко , искам да наблегна точно върху тях. Искам НАЙ–ВЕЧЕ маса и сила в рамената.
Ето постижения на упражнения за рамена :
Преса с дъмбели - 2@35кг ако не ме лъже паметта
С прав лост раменни преси не съм правил макс тежест - 70кг ще ги направя , като се има в предвид че мога с 2 дъмбела по 35кг
Размери няма да давам , разчитам на огледалото :) и на силовите постижения.
Колко пъти седмично ? Какви упражнения ? Колко серии,повторения ? ... Желая с някой по-наясно с нещата да изготвим една програма :) Благодаря предварително
Темата беше редактирана от George на 05.11.10 15:55.
05.11.10
14:01
Не си мисли че 70кг са малко ... Пробвай пъвро тогава говори ... И не си мисли че като правиш 2х35 с дъмбели с лост ще направиш с 70 кг . На лега като правъш с 100 един път да не би да правиш лег с дъмбели по 50кг ?
Говоря така защото съм правил с лост 65кг и 70 ще ги вдигна ; с дъмбели ми е по-трудно и практикувах само раменна преса с дъмбели . При раменната преса с прав лост ако едното рамо изостава , другото “помага” на по-слабото. Ще ме накараш сега да отида и да направя видео клип как ги вдигам ?! ;) Айде да говорим по темата, да не спамим излишно ?
Мнението беше редактирано от George на 05.11.10 14:16.
http://www.bb-team.org/articles/3789/ - друго не мога да добавя, това е всичко, от което имаш нужда.
05.11.10
14:43
Поне да беше казал че си правил с 65 кг :) Тогава нямаше да “Спамя”
... пффф ,, от достав реме вече карам без точно определена програма и се ядосвамм :@
Ще променя заглавието на темата.
едит: Така , искам да сформирам една програма.
[1] - Гърди и бицепс
1) Лег 3х3@80-85кг ИЛИ 5х5@70-75кг
2) Полулег - 5х10@45-50кг
3) Флайс с дъмбели от полулег - 6х10@10-12кг
—бицар—
4) Drag Curl - http://www.yulisgym.com/blog/wordpress/?p=1291 , ще го пробвам за първи път и ако работи влиза в програмата
5) Сгъване на прав лост - може да отпадне !
6) Концентрично с дъмбели - 4х10@10кг / може да сменя местата на драг кърл с концентричното, може и да не/
[2] - Гръб и трицепс
1) Чукчета - 8х10@40-50кг , бавно темпо за по-голямо натоварване , защото нямам колан за кръста и рискувам с по-големите тежести
2) Мечка - 8х10@40-50кг /правя чуковете и мечката по толкова серии ,защото не се сещам за друго упражнение за дом. условия/
—трицепс—
3) Френско разгъване - 4х10@20-25кг
4) Тесен хват от лег - 3х10@40-45-50кг
5) Разгъване на дъмбел зад глава от седеж - 3х15@20кг.
[3] - Рамена и крака
1) Клек с щанга - 10х12@40-50кг ; високо интензивно с малки почивки (от рода на 30-50сек’)
—рамена—
2) Раменна преса зад врат - 4х10@50кг ИЛИ 5х5@50кг
3) Разтваряне на дъмбели в страни - 4-5х10@7кг
4) Дъмбели напред - 4-5х10@7-8кг
5) Задно рамо - 3х10@7кг дъмбели
[4] - веднъж седмично отивам в залата да направя една тренировка
1) Разгъване на скрипец за трицепс - 5х10
2) Хоризонтален скрипец - 10х10
3) Гребане - 3х10
4) Пек-дек - 5х10
5) Кросоувър - 5х10
6)
Мнението беше редактирано от George на 05.11.10 16:12.
За гръб може да правиш мъртва тяга, набирания, разни гребания(има много видове), пулоувър. Не мислиш ли, че не тренираш краката както трябва ? Пък за капак убиваш рамото с цели 17 серии. Задното рамо може да го метнеш в деня за гръб.
Мнението беше редактирано от river на 06.11.10 17:02.
Тяга ,,, добре , може да е включа , НО - ще е правя с малки тежести от рода до 50-60кг макс , защото не разполагам с колан за кръста , а и кръста ми е проблемна зона (доста проблемна зона) и трябва да го пазя.
Набирания си правя често - 2-3 пъти седмично. За гребането - освен гребане с щанга , мечка (Т-лост) , гребане с дъмбел ;; друго не се сещам ? Пуловъра - да , трябва да го включа , но дъмбела макс. мога 20кг да го направя. Мога и 30кг , обаче с тези големите дискове - малко сложно ще го хващам и да изпълнявам ,, но ще го измисля ;) .
За краката - страхувам се , че ми растат много бързо. Мога да добавя лег екстензии , но нарочно съм махнал това приспособление от лежанката , че заема много място. Мога да включа велоаргометър - 5минути каране на 10та степен - натоварва зверски и си става чиста силова тренировка. Така че краката мога да ги направя така:
1) 12х12-15——клек с щанга 40-50кг
2) 5мин. (може и повече) - велоаргометър (10/10 степен , много тежкоо)
За рамената - задното рамо ще го преместя в тренировката за гръб :) и остава - 4х10 или 5х5 раменни преси ; дъмбели в страни и дъмбели напред.
Пак за гърба :
1) Чукчета - 4х10-12@60кг /може да пробвам чукчета легнал на лежанката , лоста под нея и така да дърпам , поне ще мога с повече кг и няма да товаря кръста/
2) Мечка - 6х10-12@60кг - най-много серии мечката , защото тя ме товари най-добре (почти толкова добре колкото хоризонталният скрипец)
3) Тяга - 2или3х10@50-60-70кг
4)Гребане с дъмбел - въпреки че е идентично на чукчетата , ще го включа. 4 или 5х10 @27-30кг мисля че е добре :)
5) Трапец - трапеца ,, искам маса да кача точно там. Как да го правя ? 4-5 серии х 10 обаче да е много тежко или обратното ?
6) Пулоувър - пуловера може да го включа и в тренировката за гърди (че и там малко упражнения се събират) ; Иначе в трен. за гръб викам да е 5-6х10@27-30кг
7) Задно рамо - 3-4х10@7кг дъмбели
———
Сега следва гърдите да станат така :
4) Пулоувър с дъмбел - 5-6х10@20-27-30кг
Мнението беше редактирано от George на 06.11.10 17:24.
06.11.10
17:25
1. тая общата 4-та тренировка е излишна според мен... по-добре тренирай по някой 4дневен сплит
2. задното рамо преди трапеца
3. няма логика 1то упр. за гръб да е в 4серии а второто в 6.. по-добре ги размени
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 06.11.10 17:26.
06.11.10
17:28
За гръб (и кръста!) вкарай ренегадско. Не мисли, че като е с малки килограми, няма да има ефект.
Сложи клек с изправени ръце - хем искаш да наблегнеш на раменете.
Хмм , добре - ренегадското ще го вкарам - само че не с пудовки а с дъмбел (защото тук в сайта е дадено с пудовка). За клека с изправени ръце съм съгласен :) Ще го вкарам и него , но да заместя обикновенния клек или и 2та клека да присъстват ?
@Кристиянчо - сложил съм първо чукчетата , и 4 серии защото мечката ме товари повече. Ако броя загряващите серии - чукчетата става 6 серии (първо 2 по-леки за да загрея гърба и след това тежко)
1) Чукчета - 4х10-12@60кг
2) Мечка - 5х10-12@60кг
3) Тяга - 2х10@50-60-70кг
4) Ренегадско гребане с дъмбел - 4х10@20кг дъмбел (може и по-малко , ще видим , че за пръв път ще правя такова)
4) Гребане с дъмбел - 4х10 @27-30кг мисля че е добре
5) Задно рамо - 3-4х10@7кг дъмбели
6) Пулоувър - 5-6х10@27-30кг
7) Трапец с щанга зад тялото - 6х10@50-60кг
? Проблем ли ще е ако мечката е 6 серии :D ?
Крака :
1) 5х12 клек с щанга 40-50кг
2) 6 или 7х10 клек с щанга над глава , сигурно с 30кг , защото ще е сложно с тази щанга над глава
3) 5мин. (може и повече) - велоаргометър (10/10 степен , много тежкоо)
Мнението беше редактирано от George на 07.11.10 08:29.
Ако изгладиш техниката на тягата не се притеснявай за кръста. И мен доста ме е болял, но никога от тяга, а я правя без колан.
Точно там ми е проблема ?! Правилната техника - незнам дали правилно изпълнявам упражнението. Другият път ще направя видео как правя тяга за да си изкажете мнението :) Тоест днес можеби (ще ида до залата за 1 тренировка за гръб и трицепс).
Иначе още нещо да кажете върху програмата ? :
Гърди и бицепс
4) Пулоувър с дъмбел - 5-6х10@20-27-30кг
-бицар-
5) Drag Curl - http://www.yulisgym.com/blog/wordpress/?p=1291 , ще го пробвам за първи път и ако работи влиза в програмата
6) Сгъване на прав лост - може да отпадне !
7) Концентрично с дъмбели - 4х10@10кг / може да сменя местата на драг кърл с концентричното, може и да не/
—————
Гръб и трицепс
1) Чукчета - 4х10-12@60кг
2) Мечка - 5х10-12@60кг
3) Тяга - 2х10@50-60-70кг
4) Ренегадско гребане с дъмбел - 4х10@20кг дъмбел (може и по-малко , ще видим , че за пръв път ще правя такова)
4) Гребане с дъмбел - 4х10 @27-30кг мисля че е добре
5) Задно рамо - 3-4х10@7кг дъмбели
6) Пулоувър - 5-6х10@27-30кг
7) Трапец с щанга зад тялото - 6х10@50-60кг
-трицепс-
8) Френско разгъване - 4х10@20-25кг
9) Тесен хват от лег - 3х10@40-45-50кг
10) Разгъване на дъмбел зад глава от седеж - 3х15@20кг.
——————
Рамена и крака
1) 5х12 клек с щанга 40-50кг
2) 6 или 7х10 клек с щанга над глава , сигурно с 30кг , защото ще е сложно с тази щанга над глава
3) 5мин. (може и повече) - велоаргометър (10/10 степен , много тежкоо)
-рамена-
4) Раменна преса зад врат - 4х10@50кг ИЛИ 5х5@50кг
5) Разтваряне на дъмбели в страни - 4-5х10@7кг
6) Дъмбели напред - 4-5х10@7-8кг
07.11.10
09:21
5серии за рамо са много в тренировка за рамо.. това, че в 5х5 системата има 5серии за рамо - то това са единствените 5серии и няма други упражнения за рамо там.. а ти имаш така, че 5х5 не го прави... 6-7серии клек с щанга над глава... много са абе доста серии може да махнеш според мен :)
Гърди - упражнения за долна част, упражнение за горна, хоризонтелен лег(за мен е задължителен) и още едно за зона, която искаш да дръпне. Хубаво е едно от упражненията да е с дъмбел, за да се намали участието на рамото и трицепса.
Бицепс - базово и изолиращо - бицепсово и концентрирано/скотово.
Гръб - едно за долна част, едно за латисимус, едно за средна и едно за горна част(трапец) - набирания/скрипец, тяга/добро утро, някакво гребане, повдигане на раменета.
Трицепс - целта е да се товарят и 3-те глави на трицепса - френско, лег с тесен хват, горен скрипец/кик-бек
Крака - Тежко упражнение за предно и тежко за задно бедро + 1-2 изолиращи - клек с щанга , тяга с прави крака, разгъване, сгъване, преден клек, напади - абе много са.
Рамо - по упражнение за глава - ръце напред, ръце встрани, ръце встрани, приведен напред.
За мен това би била една добра програма. Като сериите няма да са по 7 на упражнение - това е глупаво.
Мнението беше редактирано от river на 07.11.10 09:30.
. Ся ще едитна поста :D
Мнението беше редактирано от George на 07.11.10 09:31.
Отговори ми само на това - защо правиш по 5 серии на упражнение, в някой случай даже повече ?
5 серии правя когато имам 5х5 на упражнение , повече от 5 серии когато правя клек ; 5+ когато правя гръб (мечка примерно) защото мечката ме товари хубаво , а пък в дом. условия нямам много възможност за разлини упражнения.
@Кристиянчо - верно , като имам клек с щанга над глава , пак се товари доста рамото. Затова ще махна серии. Значи рамената ще станат така:
1)2х10 раменни преси зад врат @30-40кг
2) Разтваряне на дъмбели в страни 2х10@7кг
3) Дъмбели напред - 2х10@8-10кг
задно рамо е преместено в трен. за гръб.
——————
@River , - За гърдите - изоставаща част ми е горната.
1) 3х8 хоризонтален лег @ 70кг - включва и долната част , която е доста по-напред от горната!
2) за горна част - Полулег с щанга - 4х10 - слагам 4 серии защото искам точно горната част да дръпне повече.
3) Упражнение с дъмбели - флайс от полулег - винаги го правя. 4 или 5 серии х10повт. @12кг дъмбели. А и тамън акцентира пак горна част.
4) Пулоувър с 20кг дъмбел - и тук още 4 серии х12-15 повторения не мисля че са проблем , защото 20кг са леки ;) може и 3 серии да са , нп
За бицепса са ми така упражнненията - базово (драг кърл или сгъване с прав лост) и изолиращо (концентрично) , 2 упражнения по 3-4 серии е добре :)
За гърба - за долна част - тяга ; за латисимус и средна част - мечка/чукчета (нали те товараят латс + средна?) , набирания си правя 1-2 пъти седмично , но не в определена тренировка. Когато съм на училище след часовете се набирам. ЗА горна част - трапецовидно повдигане зад тялото.
И стават - мечка,трапецовидно,тяга,ренегатско/гребане с дъмбел/гребане с щанга (едно от тези 3те) , по 4 серии как е ???
За трицепса - разгъване на скрипец немога да правя , защото нямам такъв. Трябват ми упражнения с свободни тежести (дъмбели , лост).
За сега са френско,тесен хват от лег , а разгъването на дъмбел зад глава да го заменя ли с кик бек ??? и остават 3 упр. по 3 серии = 9 серии общо.
За краката - за крака ще правя преден клек , напади , клек с щанга над глава , клек с щанга зад врат , тяга с прави крака , и евентуално велоаргометър. Всичките тези упражнения по 3-4 серии (5х3-4 = 15-20 серии общо (без велото))
Мнението беше редактирано от George на 07.11.10 09:55.
2 серии едва ли ще те натоварят. Може да правиш тежки раменни преси(или зад врат, както е в твоя случай) и предно рамо - всичко в 4 серии, средното рамо да отиде в деня за гърди, а задното в деня за гръб.
Ще стане нещо такова:
Гърди, бицепс, средно рамо
Лег - 3 серии
Горен лег - 3-4 серии
Лег с дъмбели от полулег - много хубаво упражнение включи го ако искаш - също 3 серии
И вече флайса като оформящо идва последно, но няма смисъл от толкова серии на него
Пулоувъра може да го махнеш от тренировката, защото целта ти не е да разшириш гръдния си кош, а пък и да го правиш тежко не вярвам да помогне за горната част.
Онова за бицепс упражнение (не му знам името) - 3-4 серии
Концентрирано 3-4серии
Средно рамо - 3-4 серии
Стават около 13 серии за гърди, 4 за рамо и 7-8 за бицепс , което е съвсем нормална тренировка.
Гръб, трицепс, задно рамо, трапец
Мъртва тяга - 3-4 серии - може и да не е първа
Мечка - 3-4 серии - пробвай с едната ръка да правиш, няма такова зверско упражнение, вмомента имам мускулна треска от него
Някакво гребане с щанга, но да е с широк хват - пак 3-4 серии
Ренегатско - не знам къде товари, но е доста добро, правил съм го веднъж с пудовка и ме натовари стабилно
Повдигане за трапец - 4 серии примерно
Лег тесен хват - 3-серии
Френско - 3 серии
Дъмбел зад глава - 3 серии - тук ти дадох за пример кик-бек, защото мен ме товари много добре, ти си гледаш за теб кое е хубаво.
Задно рамо 3 серии
Гръб - 12-15 серии, има още на къде. Трицепс - 3 серии. Задно рамо - 3 серии
Крака, предно рамо
Клек - 4 серии
Клек с щанга над глава - товари много рамото, ако искаш не го включвай/Преден клек/напади - 3-4 серии
Тяга с прави крака - 3-4 серии
Може да пробваш и сгъване на тялото от лег - слагаш една щанга на земята мушкаш си краката отдолу и почваш да отпускаш и сгъваш, влиза много добре в задното бедро.
Раменни преси - 3 серии
Предно рамо - 4 серии
Мен ми допада, това което ти написах по-горе, дали ще избереш нещо от него е твой избор.
Мнението беше редактирано от river на 07.11.10 11:44.
Добрее добре допада ми :)
[_Гърди,бицепс,средно рамо_]
1) Хоризонтален лег - 3х5-8@70кг
2) Полулег (горен лег) - 4х10@....кг
3) Полулега с дъмбели - 3х5-8-10 (зависи колко сила ще ми остане) ; едно от любимите ми упражнения за гърди , но вкъщи като направя дъмбела 27кг примерно , дисковете са големи и малко трудно ще се прави , сигурно амплитудата на движението ще е по къса - няма да мога да пускам до долу ; но ще го пробвам как е и ще го включа :)
4) Флайс с дъмбели от полулег - 3-4х10@12кг
5) Пуловер - него съм го включил с целта да кача още някой сантиметър в гръдния кош , знам че няма да кача в горните гърди :) 3 серии от него не мисля че са проблем ? :) 3х12-15@20кг
—бицарр—
1) Драг кърл ИЛИ сгъване с прав лост—4х10
2) Концентрично с дъмбели - 4х10@7-10кг (зависи колко сила ще остане , защото бицепса бързо се цеди :D )
—средно рамо—
1) Разтваряне на дъмбели в страни - 4х10@–—-8кг примерно
————————————————
[_Гръб,трицепс,задно рамо,трапец_]
1) Мечка—4х10-12@50,60кг // слагам първо мечката , защото от тягата като се изтощи кръста и няма да съм “стабилен” на мечката //
2) Мъртва тяга—4х10@50-60кг
3) Гребане с щанга—4х10@.....кг.——задължително една серия с раменен подхват , останалите ги правя с широк (малко по-широк от раменния хват)
4) Ренегатско гребане с дъмбел / или само гребане с дъмбел /—3-4х10@20кг
5) Трапецовидно (зад гърба) - 4х10-12@50-60кг
—трицепс—
1) Тесен хват от лег - 3х10@50кг
2) Френско разгъване от лег - 3х10@20-25кг
3) Разгъване на дъмбел зад глава - 3х12@20кг или 3х10@25кг
—задно рамо—
1) Разтваряне на дъмбели в страни при полулег (главата гледа към лежанката) - 3х12
[_Крака,предно рамо_]
1) Клек с щанга над главЪ - 4х10@30кг (или повече ... или по-малко)
2) Преден клек - 3х10@30кг
3) Напади с щанга - 3х10@30кг
4) Тяга с прави крака - 4х10@40-50кг
—предно рамо—
1) Раменни преси - 3х10@30-36кг
2) Повдигане на дъмбели напред - 4х10@8-10кг
Според мен добре се получи програмта :) Има ли още нещо за доизглаждане ?
Защо избра да махнеш задния клек ? Не казвам да го добавиш, просто питам. И още нещо, с какви килограми правиш упражнението за задно рамо? Преди малко се опитах и не можах да си нагодя килограмите.
Задния клек забравих да го напиша , иначе ми е задължителен в програмата :)
Задното рамо го правя с 2 дъмбела по 7кг , мога и повече , но така като си изпълнявам бавно и правилно си товари хубаво :)
07.11.10
13:21
аз задното рамо го правя на Пек-дек с една ръка... слагам 35кг изкарвам работната страна да мога да вкарам и гърба и гледай за какво иде реч... задното рамо пръска после. Видях го от инструктора и от тогава само така го правя и задното рамо го прави след гръб не след трицепс
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 07.11.10 13:22.
И аз това забелязвам. Кое ще ми препоръчаш да махна - задния клек или нападите :? Мисля нападите да останат , защото не съм ги правил до сега и не е лошо да разнообразя:)
07.11.10
13:33
абе Гоше много ми се струва разпокъсана програмата особенно рамената... кво’ е тва чудо
1.гърди, трицепс
2.гръб, бицепс
3.крака, рамена
ето нещо изчистено... неможеш да изолираш рамената едно от друго така, че това, че правиш изнасяне напред не означава, че не товариш и средното рамо и обратното ... прави ги в един ден или най-много в два ( с гръб и с гърди ) като предно и средно в един ден да са за крака
клек с щанга
напади
разгъвач
сгъвач - ето ти крака :) заменяш нападите с преден клек примерно като ти омръзне или с лег преси
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 07.11.10 13:34.
Ами той прави много серии за рамената затова така. Иначе си прав, доста разпокъсано стана. За краката ще махнеш това, което не те устройва къде влиза.
07.11.10
13:46
77 серии ти се събират общо.. множко са... макар, че аз катотренирах обемно стигах до 98серии на седмица... от както тренирам с 1,2 серии на упражнение съм качил средно по 10кг на движение без значение какво и съм качил 3кг ( 62-65 кг ) даже вчера ме изтегли 66кг но ако е имало повече вода в мен е възможно
Аз съм на мнение, че с една-две серии на упражнение нищо не се постига - нито сила, нито маса, нито размер.
07.11.10
13:58
е не ти е много правилно мнението :) качил съм тегло.. не претренирам размери също качвам вярно не като с някоя обемна програма но... момчето което пазих днес на клека е 175см 90+ кг дали не качва ?! идеята е да се махнат сериите в които нито се мъчиш на 100% нито загряваш т.е сериите на 70-80% от максимума за дадения диапазон от повторения се махат и тренираш отказно .... вярно, че като един ‘’отказан’’ мускул се възстановява по-трудно но обема е малък и донякъде компенсира нещата
* до отказ не тренирам крака и гръб, защото това може да е опасно... не, че при другите мускули не е но да се струполиш с щангата върху теб при клек и да я пуснеш просто при сгъване с щанга има разлика
размера, релефа и силата става с правилно ядене
масата става с много и правилно ядене
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 07.11.10 13:59.
07.11.10
14:03
аз не ям правилно така е... но знам какво е правилното хранене и тея вафли боровец не са ме погубили на тоя етап :D
Никой не разбира, че тези, които не работят и не си изкарват сами парите няма как да си нагодят храната както трябва, още по-малко и с днешните родители, 90% от тях са скиптично настроени към диети. България си е такава - тренирай! Тренирам. Яж правилно! Нямам възможност. Е*и си майката!!!
[_Гърди,бицепс_]
1) Хоризонтален лег - 3х5-8@70кг
2) Полулег (горен лег) - 4х10@....кг
3) Полулега с дъмбели - 3х5-8-10 (зависи колко сила ще ми остане) ; едно от любимите ми упражнения за гърди , но вкъщи като направя дъмбела 27кг примерно , дисковете са големи и малко трудно ще се прави , сигурно амплитудата на движението ще е по къса - няма да мога да пускам до долу ; но ще го пробвам как е и ще го включа :)
4) Флайс с дъмбели от полулег - 3-4х10@12кг
5) Пуловер - него съм го включил с целта да кача още някой сантиметър в гръдния кош , знам че няма да кача в горните гърди :) 3 серии от него не мисля че са проблем ? :) 3х12-15@20кг
—бицарр—
1) Драг кърл ИЛИ сгъване с прав лост—4х10
2) Концентрично с дъмбели - 4х10@7-10кг (зависи колко сила ще остане , защото бицепса бързо се цеди :D )
————————————————
[_Гръб,трицепс,задно рамо,трапец_]
1) Мечка—4х10-12@50,60кг // слагам първо мечката , защото от тягата като се изтощи кръста и няма да съм “стабилен” на мечката //
2) Мъртва тяга—4х10@50-60кг
3) Гребане с щанга—4х10@.....кг.——задължително една серия с раменен подхват , останалите ги правя с широк (малко по-широк от раменния хват)
4) Ренегатско гребане с дъмбел / или само гребане с дъмбел /—3-4х10@20кг
5) Трапецовидно (зад гърба) - 4х10-12@50-60кг
—трицепс—
1) Тесен хват от лег - 3х10@50кг
2) Френско разгъване от лег - 3х10@20-25кг
3) Разгъване на дъмбел зад глава - 3х12@20кг или 3х10@25кг
—задно рамо—
1) Разтваряне на дъмбели в страни при полулег (главата гледа към лежанката) - 3х12
[_Крака,Рамена_]
1) Клек с щанга над главЪ - 4х10@30кг (или повече ... или по-малко)
2) Преден клек - 3х10@30кг
3) Напади с щанга - 3х10@30кг
4) Тяга с прави крака - 4х10@40-50кг
—предно рамо—
1) Раменни преси зад врат - 2х10@30-36кг
2) Повдигане на дъмбели напред - 2х10@8-10кг
3) Разтваряне на дъмбели в страни - 3х10@–—-8кг примерно
Общо серии 75. Така как е ? Оправих рамената
За храната съм съгласен с горното мнение.
Последно - трябва ми програма за мускулна маса , разполагам с доста тежести , лежанка с регулиращ се наклон , 2 дъмбела и прав лост. Успоредка и лост навън. Ясно е какви упражнения мога да правя. Само проблема е как да ги разпределя , колко серии/повторения и т.н. :(
Мнението беше редактирано от George на 07.11.10 17:10.
07.11.10
17:19
1ден - Гърди + бицепс
1.Лег с щанга - 3х1-6
2.Полулег с дъмбели - 3х6-10
3.Кофички - 3х8-12
4.Флайс от лег - 3х8-12
5.Сгъване с щанга от стоеж - 3х5-8
6.Скотово - 2х6-10
7.Сгъване с дъмбели от седеж - 2х6-10 на ръка
Ето имаш една според мен много добра програма за Гърди ( 12 серии ) и Бицепс ( 7серии а може и по-малко да са )
3ден - Гръб + трицепс
1.Набирания или скрипец - 4х8-12
2.Мечка - 4х6-10
3.Гребане с щанга - 4х6-10
4.Тяга - 2-3х6-10 ( аз правя само 1 серия дори ефекта не е по-малък от колкото 2-3 серии повярвай )
5.Разгъване с лост - 3х8-12
6.Френско от лег - 2х6-10
7.Френско с дъмбел от седеж - 2х6-10
8.Трапец - 1х отказ
Тук мисля, че гърба ще ти е достатъчно натоварен ако тренираш що годе тежко за тези серии ( доста са ) тягата трябва да ти идва като Поп и да те опее некрая.. за трицепс имаш едно адаптиращо лактите първо упражнение с повечко повторения и две тежки упражнения
5ден - Крака + рамо
1.Клек с щанга - 4х6-12
2.Напади - 4х8-12
3.Разгъвач - 3х10-15
4.Сгъвач - 3х6-10
5.Разменна преса - 3х6-10
6.Разтваряне в страни - 2х8-12
7.Разтваряне за задно рамо - 2х8-12
Имаш тежко упражнение в началото след това упражнения които не ти позволяват големи тежести затова може да наблегнеш на изпълнението не на тежеста макар, че лично бих заменил нападите с лег преси но май искаш да правиш напади затова писах това.За рамо по едно упражнение за всяка глава като раменната преса ти е тежка ( за минимум 6 повторения ) а другите 2упр. са по-леки като се има предвид, че са с дъмбели прасец може да правиш в почивен ден с корем някви такива запълни време упражнения
ОБЩО : 62 серии
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 07.11.10 17:22.
1во - кофички и скотово немога да ги направя в една тренировка. Мога да направя тренировката за гърди и бицепс (за бицепс вместо скотово влиза концентричното) , за кофите , след тренировката , защото тренирам у нас и след това трябва да ходя до успоредката.
2ро - набиранията (причината е същата като за кофите , трябва след тренировката)
За тренировката за гърди - трябва да е с тежки килограми , защото някак си ми се виждат малко упражнения :D . Значи , на лега 3х3 с 80кг може да правя ; след това полулег с дъмбели , смятам да сложа още една серия към това упражнение и да станат 4 серии. Флайса няма ли да е по-добре да го правя от полулег , като се има в предвид че искам да акцентирам върху горна част на гърдите ? Флайса как ще е по-ефективен ? - ако правя 3 серии по 3-5 повторения с 26 - 28 кг ИЛИ 3х10-12@12кг примерно ?
Към гърдите смятам да махна кофичките и да ги сложа в отделен ден , а да добавя пулоувър (защото след тренировка ме мързи да ходя до успоредката).
1) 3х3-6 лег @75-80-85кг
2) Полулег с дъмбели - 3х8-10@28кг минимум. Тежък полулег ще бъде , защото дъмбелите мин. 12,5кг ги прая , а ако сложа големите тежести - 28кг
3) Флайс от полулег - 4х10-12 @ 12кг / ИЛИ \ 3х3-5@28кг , но така ще ми се еб*т ПРОБЛЕМНИТЕ раменни стави.
4) Пулоувър - 4х10@20кг , 4 серии , може и 5 , защото не товари толкова много гърди
Бицепс
Междудругото от днес нов рекорд - 10 повторения с 45 кг крива щанга бицепсово , вкарах лек чийтинг за последните 2-3 повторения.
1) 4х10 Драг кърл / а другата тренировка за бицепс редувам с прав лост/
2) Концентрично - 4х10
Трицепс - Това разгъване с ПРАВ лост ли е или ? Френско с дъмбели от седеж ?? - това взимаш 2 дъмбела и разгъваш от седнало положение ? така ли?
Гръб - набиранията в една тренировка немога - ще ги правя в отделна с кофите. Събират се 9-10 серии гръб ?! Мечка , тяга , гребане = 10 серии общо. Може поне да добавя още някакво гребане (ренегадско , с дъмбел) и задължително пулоувър в 4 серии.
За краката и раменете нямам притенции :)
Такаа , днес ще правя тренировка за гърди и бицепс. Сега тази седмица последно ще сформираме програмата.
За гърди и бицепс (и предмишница) :
1) Хоризонтален лег - 3х4@80кг
2) Полулег с дъмбели - 3х5-8-10@28кг
3) Полулег с щанга - 2х10@45-50кг
4) Флайс от полулег - 4х12@10-12кг
5) Пулоувър - 4х15@20кг
-бицепс-
1) Драг кърл - 4х10@25-30кг ИЛИ сгъване с прав лост - 4х6-10@35-40кг ИЛИ 2 серии драг кърл и 2 серии обикновен кърл с прав лост (сгъване)
2) Концентрично - 4х10@10кг
Общо серии гърди - 12 (без половера , защото не го усещам много много в гърдите , првя го за разширяване)
Серии бицар - 8
Това смятам да остане за гърди и за бицепс. Ако имате да добавите нещо кажете :)