07.11.10
07:09
Здравейте тъй като има един приятел, който сигурно от 1 година никой не може да го свали на канадска борба съм решил да му дойде времето та въпроса ми е има ли упражнени за заздравяване на ставите или каквото е нужно там за канадската борба!
Бойче,бойче в Канадската се иска техника и правилно приложена сила имаш ли това ще го биеш(рязък старт,придърпване и т.н.) ,а колкото до упражненията - за здрав хват - здрава предмишница => упражниения за предмишница главно . Макар ,че при игра влизат много мускили : рамо , бицепс трицепс , корем ако щеш и крака
Аз знам, че техника се иска и предмишници тренирам и то доста сериозно но ми казаха, че и ставите трябва да са ти силни за да изпълняваш борбата правилно според вас лъжа ли е?
Имам един приятел, който на 190 см е около 65кг и се набира със зор 10 пъти. Но на канадска... все едно бутам стена. Практика му е майката. И техника, и каляване. Движението трябва да ти стане естествено. Каза ми, че преди да стане добър, по цял ден е играл с много по-добри от него и е ял много бой. Но явно това е начинът :)
Мнението беше редактирано от Voyager на 07.11.10 09:43.
07.11.10
09:48
Голямо рамо и Голяма предмишница... и респектиращ бицепс който не играе роля реално ама поне да се Оплаши малко :D
Точно бицепса играе най-важната роля. Когато в началото го дръпнеш към теб оставаш само с бицепса.
От решаващо значение е техниката (доколкото са обяснявали професионално занимаващи се). Иначе мускулите на цялата ръка и рамо са в играта. Не само предмишница. Рамото също е ключово.
Имах познат, който ходеше по състезания и в залата тренираше доста тежко именно ръце (+брахиорадиалис, брахиалис) и рамо.