Фитнес програма - тридневна

11.11.10
09:15

Здравейте,

Нов съм във форума и искам да започна сериозни тренировки във фитнеса, за това искам малко помощ от вас. Значи ми трябва някаква тридневна програма (понеделеник, сряда, петък - мисля, че е най-добре). Значи хем искам да отслабна (1.74 и тежа 71-72кг) хем да имам здраво стегнато тяло. Излгеждам доста здрав, дори понякога ме питат дали тренирам :D Нямам корем, само дето кракаката не ми харесват много... Струват ми се по-големи от нормалното...

Искам да попитам нещо и за храната - мога ли да тренирам без да съм ял нищо преди тренировка, има ли някакви опасности???

Защото преди месец някаде отидох за пръв път на тренировка(не бях ходил около година) и тренирах здраво около половин час и след това започна да ми се върти главата, да ми става лошо, повръщаше ми се и т.н. Преди това бях ял - може ли и дори от храната, която съм ял да не е била подходяща за тренировка или ддз... ?!?

Мога ли да ям всичко и пак да отслабна и да съм стегнат?! Не, че ям много(на ден само по 2 пъти, макс 3 пъти[рядко се случва да ям 3 пъти], защото просто не ми се яде), но просто искам да знам дали мога да си ям всичко, което искам...

Също така и за пиенето, мога ли да пия алкохолни, безалкохолни напитки, когато си искам или трябва да ги намаля?! Особено питам за безалкохолните напитки...?

ИЗВИНЯВАМ СЕ ЗА ТЪПИТЕ ВЪПРОСИ ОТНОСНО ЯДЕНЕ И ПИЕНЕ, НО ИСКАМ ВСИЧКО ДА ГО ПРАВЯ КАКТО ТРЯБВА И ДА ТРЕНИРАМ И НАКРАЯ ДА ИМА РЕЗУЛТАТ.
Трябва ми програма за стягане и разбира се отслабване на цялото тяло и най-вече на краката.

Благодаря!

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 12:17.

11.11.10
17:05

1.Храната - Ако искаш да имаш стегнато тяло трябва да ядеш най-малко по 4-5 пъти на ден.
Наблягай повече на месото,яйцата,картофите,ориза,плодовете и зеленчуците. Избягвай да ядеш “боклуци” т.е храни като чипс,вафли,кроасани, а бе въобще избягвай да ядеш храни, които съдържат захар.
2.Пиенето - Избягвай да пиеш безалкохолни напитки като кола,фанта,спрайт и т.е. , за алкохол просто ЗАБРАВИ!
Аз ти препоръчвам да си взимаш портокали и да ги изцеждаш вместо да си купуваш готови сокове, защото са пълни с химия.

НЕ забравяй храната, тя е може би 75% от твоята пълноценна тренеровка, ако не се храниш правилно и цял ден да стойш във фитнеса няма да постигнеш нищо.

Надявам се да съм ти бил полезен! :)

11.11.10
19:57

казано от imarhov на 11.11.10, 17:05:

1.Храната - Ако искаш да имаш стегнато тяло трябва да ядеш най-малко по 4-5 пъти на ден.
Наблягай повече на месото,яйцата,картофите,ориза,плодовете и зеленчуците. Избягвай да ядеш “боклуци” т.е храни като чипс,вафли,кроасани, а бе въобще избягвай да ядеш храни, които съдържат захар.
2.Пиенето - Избягвай да пиеш безалкохолни напитки като кола,фанта,спрайт и т.е. , за алкохол просто ЗАБРАВИ!
Аз ти препоръчвам да си взимаш портокали и да ги изцеждаш вместо да си купуваш готови сокове, защото са пълни с химия.

НЕ забравяй храната, тя е може би 75% от твоята пълноценна тренеровка, ако не се храниш правилно и цял ден да стойш във фитнеса няма да постигнеш нищо.

Надявам се да съм ти бил полезен! :)

Определено ми помогна, но без алкохол от време на време ще издържа трудно, ще се пробвам... :D
Сега, ако някой ми даде и програма (3-дневна) за отслабване и стегнато(здраво) тяло, ще му бъда много благодарен. Най-вече да има и за краката...

А и днеска 1 приятел ми вика, че ако не ходя поне(най-малко) 4 пъти на седмица във фитнеса, нямало е да има ефект. Прав ли е? или 3 пъти на седмица са си достатъчни?! Той искаше да каже всеки ден, но... това са подробности :)

Мнението беше редактирано от nbstw на 11.11.10 20:01.

11.11.10
20:18

Също така искам да попитам и за мускулната треска, какво да правя, за да не ме боли толкова на другия ден... Че хване ли ме един път тая мускулна треска 2-3 дена ме боли...:D

Казват ми, че 1 хапче аспирин преди тренировка помагало, дали е вярно ?!

11.11.10
21:52

Нормално е да имаш 2-3 дни мускулна треска, с времето, като станеш по-трениран, ще се появява все по-трудно и по-рядко.

казано от wtfwtfwtf на 11.11.10, 19:57:

А и днеска 1 приятел ми вика, че ако не ходя поне(най-малко) 4 пъти на седмица във фитнеса, нямало е да има ефект. Прав ли е? или 3 пъти на седмица са си достатъчни?! Той искаше да каже всеки ден, но... това са подробности :)

Не е вярно, за начинаещи 3 пъти седмично са напълно достатъчни.

12.11.10
09:11

казано от Петко К на 11.11.10, 21:52:

Не е вярно, за начинаещи 3 пъти седмично са напълно достатъчни.

И аз си мислех така, но все пак да си питам :). Айде де никой ли няма да ми даде стабилна програма, точно за мен?!

Здравей !
Виж, ясно ми е че те мързи малко да поразгледаш фитнес програмите из сайта, такаче ще се опитам да ти помогна ;)
Доколкото разбрах не си стъпвал във фитнеса до сега ? Добре ще бъде да започнеш с кръгови тренировки ( поне първата седмица - две). http://www.bb-team.org/workout/1359/#axzz154bV1Jf0 тази мисля, че би ти свършила работа като за начало. Оправи храната и тренирай по тази за извесно време, после ще му мислим :)

12.11.10
21:54

казано от Михаел Иванов на 12.11.10, 13:15:

Здравей !
Виж, ясно ми е че те мързи малко да поразгледаш фитнес програмите из сайта, такаче ще се опитам да ти помогна ;)
Доколкото разбрах не си стъпвал във фитнеса до сега ? Добре ще бъде да започнеш с кръгови тренировки ( поне първата седмица - две). http://www.bb-team.org/workout/1359/#axzz154bV1Jf0 тази мисля, че би ти свършила работа като за начало. Оправи храната и тренирай по тази за извесно време, после ще му мислим :)

Стъпвал съм доста пъти във фитнеса, така че направо да започвам със здрави тренировки - това предпочитам...
Не съм ходил от 1-2 месеца и толкова. Преди година-две ходех по-сериозно(ама не беше толкова сериозно де :))

Имам и друг въпрос, на който не получих отговор - мога ли да ходя да тренирам без да съм ял преди това(явно ще тренирам сутрин, за това питам)... Ще има ли проблем, ако не съм ял нищо преди това?

А за програмата, може би като за първата седмица ще започа с тази, която даде пича, а след това ще потърся нещо по-сериозно...

Мнението беше редактирано от nbstw на 12.11.10 21:58.

казано от wtfwtfwtf на 12.11.10, 21:54:

казано от Михаел Иванов на 12.11.10, 13:15:

Здравей !

Стъпвал съм доста пъти във фитнеса, така че направо да започвам със здрави тренировки - това предпочитам...
Не съм ходил от 1-2 месеца и толкова. Преди година-две ходех по-сериозно(ама не беше толкова сериозно де :))

Имам и друг въпрос, на който не получих отговор - мога ли да ходя да тренирам без да съм ял преди това(явно ще тренирам сутрин, за това питам)... Ще има ли проблем, ако не съм ял нищо преди това?

А за програмата, може би като за първата седмица ще започа с тази, която даде пича, а след това ще потърся нещо по-сериозно...

Значи почти задължително е да хапнеш преди тренировка, но още по-задължително е да е между час и половина - два преди тренировката. Гледай яденето да е наситено с белтъци. За тези 2 часа храната ще може добре да се усвои от тялото. Храненето е важно понеже ще ти даде достатачно енергия за да си направиш тренировката пълноценна. Успех !

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1