14.11.10
07:25
Тъй като не искам да си имам специална програма, искам да попитам може ли да тренирам с всички уреди във фитнес залата(или които аз си искам)?! Ще има ли някакъв ефект? Ще ми помогне ли да сваля няколко кг и да ги превърна в мускули :) ? Разбира се, ще се пробвам да поддържам диети или както си го казвам аз - ще ям и ще пия по-правилните неща :D
Във фитнеса не искам да се занимавам с помнене на програми, гледане на програмата и такива глупости...
Например правя по 3 серии 10-12 повторения, зависи и от упражненията на “по-трудните” по-малко серии и повторения?!
Извинявам се, ако питам тъпи въпроси, но не съм от най-опитните във фитнеса.
Разбира се, ще гледам да тренирам цялото си тяло, не само определени места.
Темата беше редактирана от nbstw на 14.11.10 07:28.
14.11.10
07:28
в първия месец, два ще има ефект... даже е препоръчително да минаваш всички уреди за да свикнеш с движението, натоварването и прочие... след обаче този период всеки мускул за да расте ще иска повече внимание... т.е. ще има ефект но ще стигнеш в застой който няма да ти позволи прогрес....
Това значи, че 1-2 месеца мога да тренирам така, но после трябва да си тренирам по специална програма?!
14.11.10
07:33
какво разбираш точно под сепциална програма.... в сплитовете с 2,3,4,5 тренировъчни дни няма нищо специално :) казах 1,2 месеца примерно може и да са 4 може и 6 месеца... но когато тренираш на много уреди трудно ще качиш тежести а който каквото да ми гововори тежеста си е важна част от прогреса на мускула.... виждал съм доста хора с листчета в наща зала... взимай и ти едно такова пишеш си програмата и готово то след 2-3 седмици ще я помниш на изуст щеш нещеш
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 14.11.10 07:35.
Еми аз съм решил да ходя по 3 пъти на седмица(понеделник, сряда и петък) и да започна да тренирам с всички уреди с по няколко серии и т.н.
А и за листовете, то да беше само лист, като за начало и снимки ще ми трябват :D:D
Мнението беше редактирано от nbstw на 14.11.10 07:37.
14.11.10
07:37
в сайта има такава примерно програма вземи нея :) все пак си има някакъв ред на трениране дори и в тези тренировки !
Както казах по горе, при положение, че във фитнес залата няма инструктор, как без снимки ще се досещам, че “онова” упражнение с кой уред да го направя :) Или да започна и да пиша, че това упражнение, каде се прави и как :D
Мнението беше редактирано от nbstw на 14.11.10 07:40.
14.11.10
07:58
Можеш да си тренираш цялото тяло колкото време искаш. Въпроса е, програмата и упражненията да са добре балансирани. Уредите ги забрави...или поне повечето от тях. Ако ще тренираш цялото тяло ти трябват базови и многоставни упражнения - клек, лежанки, раменни преси, мъртва тяга и т.н. , а не примерно пек дек, бедрени разгъвания, кик-бек и други такива изолиращи. Ето ти една примерна програма за цялото тяло - http://www.bb-team.org/workout/1359/#axzz15Eyveh5b . Ако можеш и имаш сила, замени упражнение 1. с набирания с широк хват и длани напред. Също така сам можеш да я разнообразиш ако прецениш, че нещо ти липсва или ти трябва. За да имаш продължителен напредък обаче, трябва всяка следваща тренировка или всяка седмица да вдигаш по-тежко. Това не означава от 30кг. на лежанка да скочиш на 40 или 50, а примерно на 32-34. Ще дойде и момента, в който няма да можеш да вдигнеш и 1кг. повече...тогава ти трябва допълнителни техники на стресиране на мускула като дроп-серии, супер серии, частични повторения и много други, но тези неща сам ще трябва да ги проучиш. Отделно, че ако едната тренировка си направил примерно 8 повторения с 40кг, а следващата направиш 9 повторения с 40 кг., това пак се смята за напредък. Надявам се, че ме разбра и схвана идеята като цяло. За листчетата и записките по време на тренировка...няма нищо лошо, грешно или срамно в това. Аз също го правя. Главно, за да си записвам на кое упражнение, колко повторения и с каква тежест съм го правил, за да знам другата тренировка какво трябва да подобря. Стига да ми помага в тренировката за мнението на другите ме боли... Някои могат да помнят тези неща, но аз не съм от тях. Това е, за което се сещам. Успех! ;)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 14.11.10 08:05.
Тогава явно ще си запиша и така ще тренирам...
Точно тази програма ми беше дадена и от друг пич... Определено започвам с нея. То само в началото ще ми е трудно да ги запомня, но ще се справя :). А г/д колко време трябва да тренирам с тази програма, за да започна с друга?! Или да си тренирам само с тази?
Мнението беше редактирано от nbstw на 14.11.10 08:04.
14.11.10
08:11
казано от wtfwtfwtf на 14.11.10, 08:02:
Тогава явно ще си запиша и така ще тренирам...
Точно тази програма ми беше дадена и от друг пич... Определено започвам с нея. То само в началото ще ми е трудно да ги запомня, но ще се справя :). А г/д колко време трябва да тренирам с тази програма, за да започна с друга?! Или да си тренирам само с тази?
Колкото си прецениш. 1-2-3 месеца. Аз мисля, че с времето сам ще поискаш да минеш на split програми. Сега ти се струва объркано и не можеш да помниш упражненията, но след 1-2 месеца ще свикнеш и няма да имаш трудности. Тук в bb-team има подробно и качествено описание на всички упражнения. Чети ги по 1 път на ден или два и след 1-2 седмици всичко ще става от самосебе си. Допитвай се и до по-опитните във фитнес залата. Обикновено спортуващите са свестни хора и няма да имат нищо против да ти покажат какво или как. Само не прекалявай с това да ги слушаш, защото всеки си има теории за това коя е най-най-най програма и упражнение и евентуално може да се подведеш и да тръгнеш в грешна посока. Като за начало карай по тази програма 2-3 месеца. През това време най-най важното е да научиш правилната техника на изпълнение на упражненията. Не вдигай тежко, което да ти пречи да вдигаш правилно. Дръж егото си извън залата. Все пак това е бавен процес...няма как да станеш като Арнолд за 2 месеца. Искат се години постоянство. Та така...след 2-3 месеца пак се допитай до форумците на bb-team и ще се опитаме да те насочим отново :)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 14.11.10 08:14.
Ето това съм забравил да кажа, не искам да стана някакъв здравеняк и огромен човек :) Просто искам да имам стегнато тяло...
14.11.10
08:36
казано от wtfwtfwtf на 14.11.10, 08:27:
Ето това съм забравил да кажа, не искам да стана някакъв здравеняк и огромен човек :) Просто искам да имам стегнато тяло...
Хехе...човече, повярвай ми няма такава опасност. Тези, които виждаш по списания и телевизия са далеч от нашите възможности. В смисъл, че те са посветили живота си на бодибилдинга. А ние, които не взимаме всичките стероиди, добавки и какви ли не още работи, които те взимат, няма как да стигнеме тяхното ниво. Те живеят, за да тренират и повечето се лишават от неща като личен живот :) Можеш да постигнеш хубаво тяло, релефно с добре очертани мускули, но това е много далеч от това, което не искаш да станеш. Бъди спокоен...тренировките, които ти ще изпълняваш, които дори и аз и повечето от тук изпълняваме ни държат много далече от състезателните форми :)
А мога ли да добавям други упражнения в програмата и да махам?! Или трябва стриктно за спазвам тези, които са дадени?
Мнението беше редактирано от nbstw на 14.11.10 10:46.
14.11.10
10:57
може... като става дума да махнеш упражнение за гърди и да добавиш упражнение за гърди.... така и с другите мускули
14.11.10
11:13
Важното е да спортува човек......!
А Ти като изпълняваш кръговата тренировка няколко месеца и сам ,ще си прициниш дали има застой и дали има нужда от промяна в начина Ти на трениране....
И няма да станеш много як ,,,споко!!!
Пък знае ли човек....!Може и да станеш......!
Успех,
Георги