Бенч преса с дъмбели ?

14.11.10
17:25

Здравейте,искам да ви попитам - какво точно представлява - бенч пресата с дъмбели ... гледах някои снимки,но немога точно до се ореантирам ... мисля си,че е като обикновената преса с дъмбели,но при крайното движение се завъртат китките. Обяснете ми какво точно представлява Бенч-а,ако може.Благодаря!

14.11.10
17:33

Има бенч преса с един и с два дъмбела. С двата дъмбела се прави с обратен наклон доколкото съм запознат! И би трябвало наклона на лежанката е 30 - 45 градуса.  И доколкото съм запознат удрят горната част на гръдните мускули и е доста изолирано движение. Те активират силно първо страничната област “в началото на движението”, а след това средната област на гръдните мускул - “В края на движението”.

14.11.10
17:57

Лежанка с дъмбели ;) http://www.youtube.com/watch?v=pFcU-d5uDmM
http://www.youtube.com/watch?v=622ku8i0M14

Мнението беше редактирано от Riko на 14.11.10 17:59.

казано от Rikoo на 14.11.10, 17:57:

Лежанка с дъмбели ;) http://www.youtube.com/watch?v=pFcU-d5uDmM

Х2

радо какво е това бенч преса с един дъмбел ?! и защо с два дъмбела трябва да е от полулег ?! обратен наклон значи главата да е по-надолу от коленете тоест ( долна част на гърдите ) поста ти е напълно безсмислен ;)

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 14.11.10 18:03.

14.11.10
18:02

Ето кристианчо виж: muskulibg.com/razdeli/—mainmenu-100/32—-/711——-

14.11.10
18:06

Аз доста често го правя, защото имам повече сила така апък и се чуствам сигурен когато другата ръка е наблизо да помогне, ако изпусна дъмбела. Мен лично много по-добре ме натоварва от стандартното упражнение с две ръце.

14.11.10
18:11

казано от river на 14.11.10, 18:06:

Аз доста често го правя, защото имам повече сила така апък и се чуствам сигурен когато другата ръка е наблизо да помогне, ако изпусна дъмбела. Мен лично много по-добре ме натоварва от стандартното упражнение с две ръце.

Аз до колкото съм запознат! Не съм сигурен дали е така но мисля, че при изпълнението с една ръка голяма част отива в рамото и трицепса :)

14.11.10
18:13

Може, но зависи как се прави. Ако не се заключват ръцете натоварването в трицепса е много по-малко.

като го правиш с дъмбел 15кг окей... ако хванеш 50кг дали няма да паднеш от пейката... ?!

14.11.10
20:25

казано от kristiancho на 14.11.10, 18:33:

като го правиш с дъмбел 15кг окей... ако хванеш 50кг дали няма да паднеш от пейката... ?!

Естествено,че при упражнения с една ръка се активират много стабилизиращи мускули в средната част на тялото.С 50 кг дъмбел няма да паднеш ,но определено ще е наистина добро упражнение за средна част,освен за гърдите разбира се.

14.11.10
20:38

А това с извъртането на китките е напълно безсмислено.

14.11.10
21:12

казано от NIXANA на 14.11.10, 17:25:

Здравейте,искам да ви попитам - какво точно представлява - бенч пресата с дъмбели ... гледах някои снимки,но немога точно до се ореантирам ... мисля си,че е като обикновената преса с дъмбели,но при крайното движение се завъртат китките. Обяснете ми какво точно представлява Бенч-а,ако може.Благодаря!

Бенч е пейка на английски, т.е лежанка. Бенч преса с дъмбели е лег преса с дъмбели.

15.11.10
08:08

казано от Миsh0 на 14.11.10, 20:38:

А това с извъртането на китките е напълно безсмислено.

Риска от контузия не си заслужава минималното увеличение на натоварването.

Мнението беше редактирано от Biad__ на 15.11.10 08:10.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1