Изоставащи ръце

15.11.10
18:05

Здравеите!
Проблема е следният-тренирам от около 7-8 месеца,но ръцете ми изостават в сравнение с гърба и гърдите.Дори чувствам ,че на лежанката мога да бутна мн повече от колкото сега само ако имах по яки ръце

Не знам защо става така..Просто ръцет(трицепса и по- малко бицепса)ми ръстат мн по-бавно .От какво може да е това?
Ето я тренировката ми за ръце(понеделник)

Крив лост-4x12,19,8,8
Скотово-3x10,8,7
Згъване на дъмбели прав-4x10,10,8,8

Лежанка тесен хват-3x10,8,8
Разгъване на скрипец-3x10,8,8
+някое изолиращо упражнение в 3 серии

15.11.10
18:21

Програмата ти е добра , може само да махнеш една серия от последното упр за бицепс. Сигурно храната ти е малко за тва не качваш... добавки също е добре да пиеш ( креатин , протеин, АК )

15.11.10
19:11

Като гледам , най-вероятно ги претоварваш ръцете.

И защо правиш повече серии за бицепс, отколкото за трицепс , който е по-голям.

Според мен не е добра идея също да започваш седмицата с ръце - наблагай на по-големите мускулни
групи, ръцете сами ще си пораснат.

А на лежанката (което виждам е доста важно за теб) ще вдигаш повече като започнеш да дърпаш тяга и да клякаш ;)

16.11.10
12:23

А какво общо имат тягата и лежанката като едното е бутащо другото дърпащо ? а също и клека как ще му помогне да вдига повече на лежанката като в клека ръцете изобщо не участват ?

16.11.10
12:35

чрез покачване на общата сила ;)

16.11.10
12:58

И при мен положението е такова че тялото ми има повече потенциал от ръцете и при големи килограми на лежанка се нааквам.. но най голяма ползва за мен има в тренирането на предмишницата. Дори само с една тренировка за предмишница ден(макс два) преди лежанката прави така че максималните килограми ми стават леки :)
Не само за лежанката а за всяка една тренировка ако тренирам предмишница на предния ден е правя с лекота след това.

16.11.10
13:28

Ако искаш голем гъз и крака прави клекове, но да знаеш , че на ръцете няма да качиш от това. 
Не мога да разбера ква е тая мания по клек и тяга .

16.11.10
13:35

казано от Caleb на 15.11.10, 19:11:

Според мен не е добра идея също да започваш седмицата с ръце - наблагай на по-големите мускулни

А на лежанката (което виждам е доста важно за теб) ще вдигаш повече като започнеш да дърпаш тяга и да клякаш ;)

Какво всички разправяте, че ръцете били да станат 50 санта ей така от нищото. Вярно е, че взимат участие в доста движения, но чак пък да “фръкнат” ?

казано от Caleb на 15.11.10, 19:11:

Абсолютно е прав пича! Послушай му съветите. Най-вероятно ги претоварваш. Прави по 2 упражнения за бицепс и 3 за трицепс. По 2-3 серии с повторения 8-12. Бицепса е двуглав мускул, трицепса - триглав. Пропорцията на ръката ти трябва да бъде 1/3 бицепс, 2/3 трицепс. За клековете и тягата е прав, че ще качиш цялостна сила, което ще ти помогне и на лега. Отделно, че бицепса не ти помага да дигаш повече на лег-а, а трицепса играе роля, но второстепенна, затова не си мисли, че ако качиш 5 см. на ръката, ще дигаш с 20 кила повече на лег. Успех! ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1