09.11.10
16:48
Закуска
2 твърдо сварени яйца
2 филии пълнозърнест хляб
50 гр. кашкавал (средно млечен)
50 гр. филе от бут (свинско)
200 мл. 3,2% прясно мляко
от кашкавала,филиите и филето правя сандвич, който пека на тостер-скара
време за приготвяне:15 мин. (зависи колко ви е силна печката...) :D
Ако може споделете мнения, дали закуската е обилна и достатъчна за покачване на маса с умерени темпове.
Зависи от много фактори, но да приемем, че закуската можеш да я фиксираш при всеки човек.
Добави още 2 филии хляб и 1с.л. мед и си перфектен ;)
Дам, то зависи какви килограми си и колко ядеш по принцип. Аз също бих хапнал още 2 филийки хляб. Не се притеснявай много от въглехидратите на закуска.
Диетата ти е добра, а преди тренировка няма нужда да ядеш още белтъци, защото ти си ги набавяш със закуската! Преди трен. яж само въглехидрати, защото те се разтварят много бързо ( 1-1.30ч.) в организма ти и имаш сила за тренировката. Още белтъци обаче ще ти трябват след тренировката! Раздели ги на няколко порции, за да може тялото да ги усвоява, а не да се трупат като мазнини!
10.11.10
13:07
Недостиг на въглехидрати, излишък от протеин и мазнини, ако си на РБД, а ако си на НВД е перфектна с изключение на млякото.
На диета за покачване на тегло съм. Може ли да дадеш пример от какво да си набавя въглехидратите?
Картофи, ориз, шоколад, хляб... тези са най-добрите, като шоколада е добре да го ядеш веднага след тренировка (като първо нещо)!
шоколада изобщо не е добре да се яде след тренировка стига глупости!
да има захар,но също така има и куп мазни лайна които изобщо не ти траябват по принцип,камо ли след тренировка!
пък ти дори си му го казал като добър въглехидрат ... в час ли си да те попитам ???
Като казах шоколад, нямах предвид цял, а 1-2 кубчета (лъжици), защото организма има нужда от бърз въгл. след тренировката... Но ако не шоколад, може мед! :) + това той е в период на покачване!
Мнението беше редактирано от Юли на 16.11.10 20:24.
17.11.10
12:12
казано от Bojanski! на 16.11.10, 17:27:
На диета за покачване на тегло съм. Може ли да дадеш пример от какво да си набавя въглехидратите?
Значи не си наясно на каква диета си, понеже можеш да качваш маса с три типа диети. Най-добре прочети това: Мини гид за диетите при новаци