15.11.10
20:24
Такаа вече съм с 3 месеца стаж. Трябва ми програма с 3 тренировки седмично, която да акцентира в/у сила в краката и гърди/ръце (а бе бутащи..). Лега и клека са ми в ужасен застой и определено искам да направа нещо за тях. Мисля от 18ти другия месец да започна 5х5 и до тогава да пооправя клека и лега колкото мога :P
17г
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 12:17.
15.11.10
21:00
казано от Dique на 15.11.10, 20:24:
Такаа вече съм с 3 месеца стаж. Трябва ми програма с 3 тренировки седмично, която да акцентира в/у сила в краката и гърди/ръце (а бе бутащи..). Лега и клека са ми в ужасен застой и определено искам да направа нещо за тях. Мисля от 18ти другия месец да започна 5х5 и до тогава да пооправя клека и лега колкото мога :P
17г
Щом си в застой няма смисъл да започваш 5х5.. не е лека програмата ;)
15.11.10
21:11
Именно, точно за това ше си почина 1 месец с няква обикновена програмка :). На 18 декември ако започна 5х5 кажи-речи първия месец от програмата ше е с мн добро възстанояване, щото се пада през зимната ваканция и ше има мн храна :D
15.11.10
22:16
Откъм сила бе мен. С килограмите съм мръднал с 5-6 за тия 3 месеца и със силата доста, просто ми изглежда, че бъркам некъде.
Виж за 1 месец по стартинг стрент:
преди/сега
клек - х / 40х5 (застой)
лег - 50х5 / 50х10 (застой)
тяга - 50х5, 1х80 / 85х5, 2х100, 1х105 (стил гоинг ъп)
обръщане - 20х5 / 40х5 (с клизма мърдам)
милитъри прес стоеж - 20х5 / 40х5 (с клизма мърдам)
бицепс с крив лост от стоеж 25х8 / 35х8 !!!!!! (прави се веднъж седмично)
трицепс френско с крив лост 20х8 / 30х8 !!!!!!! (прави се веднъж седмично)
Тягата скача като отче наш, ма другите не мърдат (базовите). Не знам защо така, не мога да си го обясна..
Мнението беше редактирано от 100il на 15.11.10 22:17.
16.11.10
06:48
За застой се сещам 2 главни причини. Или тренировката не е ефективна и програмата не е “сглобена” както трябва, или не се възстановяваш правилно. Ако си тренирал правилно и си се възстановил както трябва, трябва да можеш да добавяш по 1-2 кила на тренировка. Също така, ако караш 3 месеца само по 1 програма определено е време да я промениш. Иска се разнообразие от време на време :) Отделно, това, че не можеш да добавиш кила отгоре не означава непременно застой. Ако успееш да направиш с 1-2 повторения повече от миналия път значи отново вървиш напред. И най-важното, което се сещам - след тези 3 месеца ти трябва една седмица пълна почивка без никакви тренировки. Иначе шанса да претренираш става много голям, а никой не иска това да се случва. На всеки 3 месеца ти трябват 7 дена почивка. Също така...ако досега си тренирал с цел хипертрофия, мини на програма за сила (5х5 е добър избор). Ако си тренирал за сила досега, мини на хипертрофия. :)
16.11.10
07:57
Тренирах 1 месец кръгова, 1 месец обикновена и 1 месец за сила. Програмата определено си е много добра, световно известна е и е точно за начниаещи. 1 седмица почивка мога да си дам, ама вие кажете как да оправя клека и лега..
16.11.10
08:01
Най-добре ще е да напишеш какво точно правиш в момента. Подробно описание, за да можем да ти кажем какво е добре да промениш. Иначе няма как да ти дадем правилен или дори логичен съвет :)
16.11.10
08:49
Погледни дневника ми.
16.11.10
10:17
Хммм...не че измислих нещо гениално, но...както повечето хора са ти казали, храната ти е много зле. Калориите са ти много малко, на места ядеш само протеин без въглехидрати...т’ва мляко...би ли ми казал невероятната теория, защо пиеш по 3 литра на ден? Видях, че и на теб ти е ясно, че не се храниш правилно, та вземи направи нещо по въпроса. Та моята теория...в началото като при всеки, който започва да тренира, качването на килограми всяка тренировка е лесно...идва момент обаче, когато това става все по-трудно. Точно тук храната и възстановяването си казват думата. В началото си успявал да смогнеш на натоварването, но явно начина, по който се храниш и възстановяваш сега не са достатъчни. Няк’ви каратета гледам, че тренираш. Не че има лошо, но това си е пак размятане на крака и ръце, та и това изтощава мускулите (точната дума е изтощава) и явно затова нямаш напредък. Това ми е теорията, която може да е грешна, но само това мога да се сетя в момента. Моят съвет...взимай 1 седмица пълна почивка. Проучи и чети как да си оправиш храненето...дори да не е перфектно, поне да се стремиш към това. Оттам мисля, че трябва да смениш периода за сила с период за маса. Предполагам знаеш как, но...повече упражнения на мускулна група с по-малко серии на упражнение...нещо от сорта на 3-4 упражнения по 2-3 серии. Повторенията в интервала 8-12 до позитивен отказ. Без дроп серии, супер серии и други такива техники да изкараш допълнителни повторения. Така ще потренираш мускулите от различен ъгъл и начин като това ще ти помогне за напред. Това е, което се сещам...дано е от полза. Успех! ;)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 16.11.10 10:20.
16.11.10
10:27
Benefits of GOMAD. GOMAD stands for Gallon Of Milk A Day. GOMAD is a weight gain method that has been going around since years. Some benefits of drinking 1 US gallon (4 liters) of whole milk daily:
* Weight Gain. 25lbs weight gain during the 1st month is common on GOMAD. Read the GOMAD success stories, especially Bluestreak’s.
* Strength Gain. The protein & fat content in whole milk helps muscle & strength gains. The weight gain also helps strength gains.
* Easy. Liquid food is easier to get in than solid food and digests faster. Milk also needs zero preparation and is easy to take with you.
* Cheap. 1 gallon whole milk contains 2400kcal, 200g carbs, 120g fat, 120g protein and lots of vitamins & minerals for a relative low price.
* Natural. Some say that GOMAD works even better than steroids with beginners who want to gain weight fast.
* Permanent Gains. GOMAD teaches you to get more calories in, the key to weight gain. You’ll never be skinny again.
това е за млякото. Така взимам си 1 седмица почивка. Утре ми идват 3 кила пилешко и може би 1 кило протеин. Следващия месец ше се опитам да кача малко с обикновена програма за маса и след това минавам на 5х5. Дано претрениране да е бил проблема !
Трябва да тренираш здраво ръцете,по-точно трицепса който участва на вдиганията от лег. За клек може би трябва да прибавиш и бедрено разгъване. Но най-добре да прибавиш два диска по 1,25кг. Общо са 2,5 кг и да видиш колко повторения ще можеш да направиш. Някой пази ли те на клека?
16.11.10
23:10
Мне никой не ме пази. Тежести по 1.25кг нема, ама тва с магнитите е добра идея. Колко пари вървят магнити по 1кило ?
Мисля да тренирам по следната програма до 18ти декември:
сряда - гръб, бицепс
петък - гърди, трицепс
неделя - крака, корем, трапец
За бицепс ше права 2 упражнения, за трицепс може би 3, а за големите мускулни групи по 4. Как ви се струва ? Също ше се стремя лега и клека да ги държа 4х8, вместо 3х5 със същите килограми. Давайте препоръки, че ей го петък идва :P
17.11.10
05:44
Нещо рамото не го виждам обаче. И за него си трябват 2-3 упражнения. Иначе добре си го измислил...стига да държиш общия брой серии на тренировка около 20. Клек даже може да го направиш 5х8.
17.11.10
07:55
Е не виждам смисъл. Рамото си се тренира от лег. А клека да може да го напража 5х8, и да права бедрени разгъвания и напади. Как ви се струва ?
17.11.10
08:00
Е, защо да не виждаш смисъл за рамото. От лег се натоварва предното рамо. Трябва ти поне Side Laterals в 2-3 серии и упражнение за задно рамо. Ако ги пренебрегнеш след време ще се получи дисбаланс и най-малкото ще изглеждаш като прегърбен, а най-лошото е да се контузиш поради дисбаланса в мускулите. Бедрените разгъвания са добре, но нападите можеш да замениш с Stiff Leg Deadlift (Румънска тяга и другите му имена) или Бедрени сгъвания. Клека и разгъванията ти натоварват предната част на бедрото, а ти трябва и за задното бедро.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 17.11.10 08:01.
17.11.10
09:55
Значи в последния ден ше добава и за задно/средно рамо. Бедрените сгъвания обхващат ли задно бедро ?
17.11.10
09:57
Да.
казано от Dique на 16.11.10, 23:10:
Колко пари вървят магнити по 1кило ?
Трябва да провериш в някоя железария. Вземи си колкото са най-малките дискове в залата и се стреми да прогресираш със всяка тренировка във важните упражнения (клек, тяга, лек). Може да е с 50 грама, но да прогресираш. Води си записки иначе се забравя. Ако не намериш магнити потърси олимпийски комплект дискове, от онези малките, които слагат за рекордите. Мисля, че трудно се намират и са скъпи, но ще са ти много от полза.
Относно рамото, мнението на ProXxX x2 :) Успех!
17.11.10
10:24
Мерси много ! А иначе аз с тягата продължавам да прогресирам с по 5кг на тренировка. Не знам защо така ама при тягата съм направо животно :D
17.11.10
12:04
А някой ще каже ли нещо за тва мляко Gomad някой пробвал ли е ?
17.11.10
12:10
казано от HammersInsteadOfHands на 17.11.10, 12:04:
А някой ще каже ли нещо за тва мляко Gomad някой пробвал ли е ?
Млякото не се казва GOMAD. Това е съкращение от Gallon Of Milk A Day. Лично на мен идеята не ми се нрави. 3-4 литра мляко на ден ми се вижда много...аз консумирам сутрин с овесените ядки 300 мл. и толкова. Както Арнолд е казал: “Milk is for babys” :))
17.11.10
12:23
Благодаря за бързия отговор.
17.11.10
12:30
Само от млекото нема да качиш. Ако ядеш средно добре с около 2-2.5к калории дневно + млекото тогава вече ше качваш, но трябва продължителност.
17.11.10
12:34
Не само, че ще качваш, а направо ще избухнеш :D
Аз само да кажа, че GOMAD е измислена по времето, когато млякото е било истинско, и когато е нямало добавки и на хората им е трябвал евтин начин да си набавят калории и протеин.
Няма нищо специално или магическо в пиенето на огромни количества мляко.
Мнението беше редактирано от Петко К на 17.11.10 12:41.
17.11.10
12:51
Застоя в залата при начинаещи идва от лоша храна и натоварвания още непосилни за тях.