19.04.05
14:50
Здравей те. Това е програмата по която мисля да започна да тренирам, през ден(един тренирам, един почивам) и се притеснявам да не претренирам:
Първи ден - гърди, бицепс
Втори ден - почивка
Трети ден - рамо, трицепс
Четвърти ден - почивка
Пети ден - гърди, бицепс
Шести ден - почивка
Седми ден - рамо, трапец
През почивните дни мисля да правия кросчета вечер по 30 мин.
Прочетох доста мнения за претренирането на бицепса във форома но не можах да разбера категорично дали се претренира при подобно натоварване! Вкаръл сам гърди и бицепс двапъти защото искам да наблегна на тяхното развитие. Тренирам от около 4 месеца 3 пъти седмично но вече усещам че ми е малко, преди около година съм тренирал сериозно 10 месеца. Висок съм 177 см. и тежа 83 кг. малко съм мазничък :lol:
Ще сам ви благодарен на компетентни мнения.
Къде подяволите е гърба ? а краката ?
Много леки тенировки много ядене и сън ще са ти нужни за да не претренираш !
според мен е тъпу да се тренират всички мускули (при теб не са точно сички :lol: ) по 2 пъти на седмица
Нищо чудно, че са ти малко 3 тренировки седмично. Вкарай гърба и краката, и ще ти станат много. Повтарям едно и също в няколко теми вече - гърба и краката общо са около 70 - 80 процента от мускулната масата на тялото.
^MaD^, то тези тренировки са си леки ;) По - леки няма на къде. Колко е уморително да тренираш ръце? Или рамене? Може и три пъти седмично да ги тренира, ако не прави нищо друго, но това не значи, че ще има голям ефект.
Цялостно ще е свеж (защото тренировките не са много уморителни), но някои от мускулните групи ще ги претренира със сигурност. Бицепса едва ли ще се претренира, но трицепса със сигурност, раменете също.
Освен това, едни гърди или ръце не правят добра фигура.
19.04.05
16:59
Извинявам се Седмия ден е Гръб и трапец! А за краката не знам мисля само с тичане и клекове да ги работия за сега!
Значи казвате че по принцип няма опастност да претренирам бицепса и гърдите?
Петко защо мислиш че ще претренирам трицепса, защото се натоварва с тренировката за гърди ли?
Ако вие можете да ми предложите някяква по добра програма ще съм ви благодарен. Но държа поне бицепса да го тренирам 2-пъти!
[quote author=“Amatiorche”]Петко защо мислиш че ще претренирам трицепса, защото се натоварва с тренировката за гърди ли?
Да, и в тренировката за рамене. Аз не виждам причина само бицепса да се тренира два пъти седмично. Няма да порастне по - бързо ;)
Освен в тренировката за трицепс,той се натоварва и когато правиш гърди и рамо.Трицепса разгъва ръката,а бицепса я сгъва - за това са устроени тези мускули.Значи при бутащите упражнения се натоварва трицепса,а при дърпащите - бицепса.Мисля,че ти стана ясно. :roll:
Значи по темата за бицепса...Не го тренирай по 2 пъти седмично,защото ще му дойде много.Просто направи така,че между тренировките за Гърди-Бицепс и Гръб да има 3 дена разлика.Така когато правиш бицепс след това той има достатъчно време да се възстанови,когато започнеш да правиш гръб.При гърба използвай набирания с тесен подхват и придърпване на скрипец с неутрален хват пред гърди.Тези упражнения товарят доста бицепса и става така,че все едно си тренирал бицепса 2 пъти седмично. :D
Наистина пренапиши я защото има доста грешки. Напиши си нормална програма, повече не значи по добре
20.04.05
10:02
Ами значи програмата ми е
Втори ден - почивка
Четвърти ден - почивка
Пети ден - гърди, бицепс
Шести ден - почивка
Седми ден - гръб, трапец
Какво ще ме посаветвате да вкарам на мястото на Петия ден-гърди, бицепс?
Можеби крака с още нещо?
И също така как може по точно да се прецени че определена мускулна група е претренирана?
честно да ти кажа не съм привърженик на такъв вид сплит,предпочитам гръди-трицепс или гърди -рамо,краката никак не е зле да ги тренираш,нищо няма да загубиш ако им отделиш един ден,може и предмишница да вмъкнеш някъде...А за претрениране симптомите са много-не растеш,чувстваш се винаги изморен,доспива ти се,нямаш сили,бавно се възстановяваш
20.04.05
10:17
Преди да започна да тренирам по горно изброения начин тренирах по три пъти в седмицата.По следната програма:
Втори ден - почивка
Четвърти ден - почивка
Пети ден - гръб, трапец
Шести ден - почивка
Седми ден - почивка
Двата дена почивка ми идват в повече и ми се ще да започна да ходя по четири пъти седмично!
freakster тогава да вкарам един ден крака и предмишница?
е,ти си решаваш дали ти идват впове1е или не,на мен ми идват чудесно,като отида в понеделник в залата и кипя от енергия,като искаш да тренираш 4 дни,обособи тогава някоя група в отделен ден,така макар че натоварването е системно,пак ще се възстановяваш добре