Дневникът на 4imbov

Темата е заключена.

21.11.10
13:23

Здравейте на всички.Чел съм доста форума ,но сега се осмелих и аз да си направя дневник.На 19 години съм 182-3 см 70 кг.Последните ми мерки бяха гръдна 108-109см ръка 37 и нещо корем 71 крак 49см. Както предполагате висок и слаб съм с дълги крайници.Много бърз метаболизъм и качвам доста трудно.Тренирам от 15 годишен ту сериозно , ту не. За този период съм постигнал много малка част от това , което се очаква.Реших тази година да се отнеса доста по-сериозно.Да спазвам строг режим и да вкарам добавките на помощ , тъй като мисля ,че вече е време .За голяма жалостне ми потръгна на добре.Преди 2 месеца претърпях катастрофа и с оголен лакът на дясната ръка не тренирах извесно време.Преди 2 седмици пък срязах сухожилията на малкия и безименния пръст на същата ръка (не стига ,че ми беше изоставаща).Оперираха ме , зашиха ги за да мога да ги свивам и сега съм с едни ластици , излизащи от ръката и влизащи в пръстите,които трябва да разтягам.Както и да е остават 10 дена г/д до махането на джунджуриите от ръката ми.Знам,че няма да затренирам веднага,но искам да се подготвя , колкото се може повече.Може би от слабата и нередовна храна ,стреса и болката съм свалил и искам сега да качвам да не бездействам,да подготвя режима си , тренировъчния сплит и т.н. Надявам се на критики и помощ от ваша страна.Относно храната гледам да ям през 2 часа.Основно яйца,мляко,ориз,картофи и мръвка.смятам да ям извара преди лягане и да ставам вечерта към 4 часа да ям риба тон.преди е оказвало ефект .Течности над 3 литра ,гледам да не пия безалкохолни.Още не съм се научил да броя калориите и въглихидратите, което може би е в мой минус .Лятото , допреди инцидентите тренирах 5 дни в седмицата ръце,гърди,крака,рамо-трапец и гръб. Имам развит гръб и бицепс и изоставащ трицепс.Краката никога не са ми били приоритет,просто искам да са релефни.Постиженията във фитнеса ми са лег-1х105кг,клек може би 90-100 въпреки,че сигурно се брои за полуклек тъй като не клякам до доло,не искам да ми порасте задника.Тяга почти не съм тренирал(2-3 пъти съм пробвал),което може би е грешка иначе 3-4х 130 кг за бицепс скотово серия с 1 ръка 8х24 кг ми е рекорда с 2 ръце доста, но трицепса ми изостава. правя го само с по 1 ръка,тъи като левия е по-голям от десния.
Сега като се оправя , смятам да започна с 4дневен сплит.Ще се радвам ако предложите някакъв , в който се акцентира на ръце и рамо.По колко повторения ? - смятам по 10 да правя тъй като имам по дълги крайници и по-бавно се помпят, въпреки че целта ми е маса. и т.н  Целите ми , които си поставям са минимум 78 кг до лятото с доста добър релеф.Надявам се на мнения от ваша страна ,Благодаря.

21.11.10
22:13

явно не съм ви заинтересовал с печалното начало на дневника си .Както и да може би бихте ми отговорили относно въпросите за добавките,които смятам да си набавя.Та имам креатин монохидрат около 400г(който смятам,че ще стигне за около месец и половина , ако го пия по 10 гм дневно,и преди съм пил,така че зареждащата доза отпада.Протеин 100% ще си взема,още не съм избрал какъв,не ми се ще много да е гейнер ,защото достатъчно въглихидрати приемам, друга дилема Анимал пак или някакви други витамини и 3та дилема таурин+аргинин или гултамин.Бюджета за тези добавки ми е към 200лв (.../ + ) и така.Предложения и идеи ? За протеина добри отзиви чувам за марките Оптимум Нутришън и Гасспари? нямам инфо за тях.нета ми е много бавен,но когато намера по-бърз ще потърся.Споделете от опит или просто мнения.

Това е.
Сега направих последното ядене 150 г извара и 30 г свинско филе
В 5-6 ще ставам да ям риба тон

21.11.10
22:22

За протеина добре си се насочил , други добри варианти са Scitec isolate и Scivation whey .
Витамините мисля , че можеш и по слаби да си вземеш - NOW ADAM са добри.
От таурин+ агринин или глутамин , аз бих избрал глутамин.
Щом смяташ че ядеш мн въглехидрати , гейнер не ти трябва.

21.11.10
22:42

Мерси за обстойния отговор. Протеините ще ги разгледам и ще избера.За витаминити ,защо предлагаш по-слаби , може би защото от анимала се усвояват много малка част , но преди съм пил няколко пъти доза преди тренировка и много добре ми се е отразявало, а и сега цените са занишени,а тези които предлагаш на каква цена са ? имаш ли идея
А също някой ако може да каже най-изгоден магазин за добавки в софия център-студентски ?

21.11.10
22:54

Ти ме депресира с тоя крак 49 см. Наблегни много сериозно на краката !

22.11.10
08:12

да прав си малки са. но като пропорция искам да вървят наравно с другите мускули, ест с някво съотношение примерно 2см крак 1 см ръка.знам,че не е правилно но ... :д инача са област ,в която доста може да се качи.

Преди малко станах
закуска: нескуик с прясно мляко г/д 250 г
4 яица -3 с желтък

22.11.10
08:19

49см. крак, не мога да си го представя това. Човек, бута ми е 58см.(вече сигурно и повече), а съм 62кг. Помисли дали краката ти вървят наравно с другите мускули.

22.11.10
08:36

брат ти сигурно си нисък.нз така го измерих не е в най-дебелата му част ,но дори да съм го измерил грешно няма да е повече от 52.Иначе и никога не съм тренирал спортове с бягане.Само тенис . Това сигурно също оказва влияние за женските им крака :д . Иначе на сила незнам но като се сравнявам с приятели,с които тренирам ,с по големи крака от рода на 8-10 санта. клека верно не съм го развивал 80-90 серия макс , но примерно лег преса ,доколкото си спомням с 200 съм правил серия,че и отгоре , разгъването го права в няколко фитнеси с всички плочки,но предпочитам с по 1 крак да го права,задно бедро не правя и сгъване ,което сиг е грешка прасеца ми е изоставащ... но сега в петък ще ги тренирам докато ми се оправи ръката,стига да има кой да ми помага с дисковете...

22.11.10
15:35

от закуската с яйцата и нескуика съм изял
250 г с филия хляб куз-куз :Д
1 биг мак меню - надявам се да е последното
250-300 г ориз с филия хляб
и съм изпил над литър течности , което е малко но ще наваксам.

22.11.10
16:17

Мръвка трябва.Където имаш ориз със хляб, махни хляба и добави пак яйца.Апък и с това биг мак меню(скоро не съм ял, но си мисля че е 5 лева), можеш да си купиш към 600 грама пилешко.Сигурно си бил в крачка, затова си изял това мак меню, но аз да си кажа :)

22.11.10
16:53

хаха прав си брато. Ти остави , ами ся баба ми прави кюфтета и ме очака мазна вечер :Д , но още не ми са станали проблем мазнините и все пак не трябва да допускам да ми стават.Сега е към 7 , след малко ще направя 1 ядене и ще гледам преди да легна да направя още 3.ще гледам да вкарам яйцата и последното със сигурност ще е извара с малко филе .

22.11.10
16:58

Праскай кюфтета, кебапчета, не се плаши, освен ако не са от няква мърляшка кайма с копита, опашки и тем подобни(това го казвам метафорично) ;)

22.11.10
20:42

хаха праскам я ... изядох 3 с лютеничка и лук. ся ще вкарам още 4 .

22.11.10
21:03

Защо ставаш 6h да ядеш риба тон?

22.11.10
21:50

Много ми е бърз метаболизма.И дори да се натъпча 12 часа преди да легна ,ако стана в 5 корема ми каркори и съм много гладен...А и е известно ,че тогава организма има най-голяма нужда от протеин.Може би си развалям съня,но преди като съм го пробвал само за седмица е имало доста резултат.Не е нужно да риба тон може и яйца.Малко са ми омръзнали ,а по тва време ...В момента тва имам под ръка

22.11.10
22:16

Гледай да нямаш хранене без протеин.

22.11.10
22:26

ще гледам,някой път просто няма кво...

23.11.10
14:16

Днеска до ся бях по пътища пак и разправии . закуска 3 яйца и принцеса , след това парче пица.порция винен кебап мн добър с 2 филии пълнозърнест хляб. сега съм си унас и ще компенсирам

23.11.10
15:41

По добре чаша прясно мляко. И вечер се натъпчи с извара и ядки преди да легнеш. Аз не мога да си представя да стана 6 часа за да ям :D . Хубаво е че си амбициозен.

23.11.10
15:47

чаша прясно мляко за вечерта ли говориш? И аз така си мислих в началото брат :Д днеска гаджето ме събужда 5 и 30 и вика ставай да ядеш :Д викам оо не мацко мн ми са спи :Д , но след няколко минути просто си станах и не ми беше хич кофти,защото знаеш ,че ставаш да ядеш , а не за даскало или др. и след това пак си лягаш.Айляшко е , пробвай :д

Мнението беше редактирано от 4imbov на 23.11.10 21:16.

23.11.10
18:44

Имах на предвид изварате преди лягане, млякото 5 и 30 сутринта. Много по лесно ми изглежда да станеш и да изпиеш 500 мл. мляко. Ти си знаеш
ПС: Тая твойта мацка да ме сабужда и мен ... Базикам се :D

23.11.10
21:23

Няаа проблеми :Д . И с мялкото ша го пробвам утре вечер или по-точно други ден сутринта.Но тогава трябва да ставам в 7 да пикая :Д .
След винения кебап изядох 100 грама фастък и 1 литър боза . след това зрял боб 300 г с хляб 1 филия и 2 чаши айрян.след това пилешко филе 150 грама филия пълнозърнест хляб и 2 чаши айрян.след малко ша правя упражнения за корема ,че не мога да го позная ям изварата и лягам.Да поясна айряна ми е гъст като мляко 1,5-2 % .

23.11.10
21:36

Направо ако ми звъннат в 5:30, при положение че не съм на даскало, СТРИЖА ГЛАВИ!

24.11.10
09:35

хаха абе има нещо вярно ама се става ...Като го искаш сам ;)

26.11.10
07:39

днес закуска 4 яйца 3 желтъка и 2 тостера с пълнозърнест хляб и салам.Днес ще се тренира (девил) . Крака...

26.11.10
07:45

Добре бе брат... и мен приятелката ме събужда, ама не чак в 5:30 :D:D Даже ми е чудно какво прави тя по това време :D:D

26.11.10
08:02

например става за работа брат.Ама тя става събужда ме и пак си заспива :д снощи примерно не съм ставал де :Д

26.11.10
08:05

Интересна работа ще да е :D Става и пак ляга :D Добре си иначе :D :)

26.11.10
08:14

е как :д съмняваш ли се ж мен ?

26.11.10
16:32

днеска правих краката.добра тренировка стана
започнах с 4х20 серии прасец на машината,на която сядаш.Не и знам името.
малко клек направих , не можех да държа щангата и с малко правих -60 кг .2 серии (демек нищо)
лег пресата 5 серии х 12 , последната 10 бройки с 200. машината много скърца и и нямам много доверие.
разгъване 4 серии за всеки крак по 10 пак пирамида с качване.
и накрая заавърших с 2 серии пак прасец

26.11.10
19:49

казано от 4imbov на 26.11.10, 16:32:

започнах с 4х20 серии прасец на машината,на която сядаш.Не и знам името.

Калф машина :)
Иначе добре изглежда тренировката :) Аз бих правил клека като 1во упр. :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1