Какво мислите за тази програма

21.11.10
19:05

Здравейте, бях пуснал тема в раздел “Хранителни добавки за покачване на тегло” и там също съм побликувал програмата,но е по коректно да е тук.На 18 години съм,ръст 172см,тегло:70кг.Целта ми е покачване на мускулна маса,не непременно супер”чиста”.Стажът ми в залата е 6 месеца с прекъсвания.Често тренирам с големи според моите възможности тежести,серий до отказ по-рядко,но ги правя. Ето програмата,по която тренирам:

Понед:Бицепс,Трицепс,Рамо;Бицепс:набирания с тежест 4х8(може и 6 ако сложа 20+ кг)
Сгъване с крива щанга прав или сгъване седнал 4х8
Сгъване с дъмбели 4х10,8,6
Трицепс:Лег тесен хват 4х10,10,6,8; Френско разгъване 4х10,8,6,6(8) Разгъване на скрипец 4х10,8,8,8
Рамо:Арнолд преси 4х10,8,8,8 Разгъване с дъмбели встрани 4х.....;За задно рамо разгъване(обратно на флайса) 4х.....

Сряда:Гърди,Гръб; Гърди:Лег 5х10,10,8,6,8; Лег с обратен наклон на Смит машина 4х10,8,8,8;Флайс с дъмбели 4х10,8,6,8     Кросоувър с кабел 4 серий
Гръб:Дърпане на скрипец широк хват 4х...,Гребане с щанга 4х...,Набирания зад врат с тежест(по-рядко го правя),Дърпане на долен скрипец 4х...

Петък:Крака,корем;Крака:Разгъване за бедро 4х10,Бутане на лег преса 4х....,Клекове на Смит машина 4х....,Разгъване за задно бедро 4х..... 
Корем:Коремни преси с тежест 4х10,Вдигане на краката с тежест 4х8-10,Дърпане на скрипец на колене с въже

Събота:Обръщане с щанга,Тяга,Набирания тесен хват за предмишница или някой мускул ако не съм имал време през седмицата...

Моля за мнения,критики,препоръки и т.н

Претрениране е това, което ще си спечелиш :) Ето и моите препоръки и критики. Общия брой на сериите за всяка тренирока трябва да е межу 17-25. Набиранията за бицепс, се надявам да ги правиш с тесен хват, с длани към теб. Махни сгъването с дъмбели. 2 упражнения за бицепс са екстра. Не виждам упражнение за горни гърди и избягвай тая смит машина. Избери си измежду флайс с дъмбели и кросоувър и остави само едното. Препоръчвам ти кросоувъра да остане. Така ще имаш горен лег, лег и кросоувър за гърди. За гръб...ако имаш достатъчно сила остави само набиранията и ги прави пред врат. Имам впредвид да махнеш само дърпане на горен скрипец и сложи тяга на негово място. За краката...клековете отново не ги прави на смит машина. Знам, че е по-удобно, но е по-малко ефективно и доколкото знам влияе лошо върху колената. Събота...мисля да я пропускаш тая тренровка. Идва в повече и не мисля, че е от полза. За всички упражнения и дни - сведи сериите на упражнение до 2-3, като общия брой пак казвам гледай да не превишава 25. Туй е от мен :D

22.11.10
15:30

Тренировката ти трябва да е кратка-30,максимум 40 минути,не повече от 4 пъти в седмицата.За големите мускулни групи-6,7 работни серии, за малките 4,5.Изхвърли всички изолирани упражнения-кабели,машини.Кратка,тежка тренировка- с достатъчно почивки между сериите-2,3 минути.И адекватно хранене и възстановяване без което няма да постигнеш нищо,независимо как тренираш.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1