Набирания

22.11.10
13:42

Прегледах първите две три страници на форума и не видях тема по въпроса, който ще питам ако има такава ме препратете към нея и блокирайте темата да не седи излишно. Сега по въпроса: не мога да се набирам, явно нямам нужната сила, принципно на чукове и тяга горе долу с нормални тежести правя серии (60 чукове - 8 повторения;100 тяга (1-2 повторения макс) някакви съвети за упражнения или техники, които биха ми помогнали, за кофичките постепенно го решавам проблема и вече си правя серии по 3-4, но за набиране не мога дори едно - говоря с широк хват пред- и зад- врат. Предварително благодаря за отговорите.

Темата беше редактирана от unufrii на 22.11.10 13:43.

http://www.youtube.com/watch?v=SQIDCFt0xLY&feature=player_embedded - ето това е една техника, която можеш да използваш. Също така (сигурно и сам си се сетил) е да правиш lat pulldown (придърпване на горен скрипец). На него тренирай за сила. Серии с повторения към 4-5-6. Всяка тренировка качвай килата. Когато можеш да дръпнеш 80% от теглото си, значи би трябвало да можеш да направиш и 1 пълно набиране. Друга техника е да скачаш и да правиш само негативни повторения. Спускаш се много бавно и така ще добиеш сила. Още един вариант е, ако ходиш с приятел да ти помага като те повдига откъм краката. Чуковете също помагат за придобиване на сила за набиране. Това е, което се сещам. Успех! ;)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 22.11.10 13:59.

22.11.10
15:27

Пробвай със тесех повхват да се набираш, по-лесно е от широкия. Може и някой приятел да те повдига леко докато ги свикнеш.

22.11.10
15:32

Тия скрипци ги мани. Ходи всеки ден на лоста и се опитвай да се набереш. Скачай, гърчи се, мятай с крака и каквото се сетиш още. Няма нищо друго да ти помогне, колкото това. Казвам го от личен опит.

Друг вариант е да заложиш на негативните набирания и изометрията.

25.11.10
08:07

Предлагам ти да опиташ да се спускаш с допълнителна тежест за колана . Вържи нещо от рода на 5 кила , скочи и се спускай бавно .

казано от popce на 25.11.10, 08:07:

Предлагам ти да опиташ да се спускаш с допълнителна тежест за колана . Вържи нещо от рода на 5 кила , скочи и се спускай бавно .

Е ако още някой му предложи да се спуска бавно...не четете ли предходните коментари :Х Допълнителната тежест не му е нужна. Поне в началото. Щом и едно набиране не може да направи, значи негативните повторения със собствено тегло ще са му напълно достатъчни. Мисля, че нещата трябва да вървят леко и последователно :)

VA

25.11.10
08:33

и аз неможех да се набирам ,това става постепенно и изисква правилно набиране (като се пускаш до доло и ще се набираш до брадичката ) ако наистина има някои с теб да ти помага първите 1,2 месеца да те навдига докато свикнеш ,но най важното е да го правиш правилно : ) относно скрипец-а няма да имаш никаква полза набирането му е цаката там са големите постижения ..

25.11.10
08:36

Пробваи на машина за набиране постепенно намаляваш тежеста иа така.

казано от vatman на 25.11.10, 08:36:

Добър съвет, но в бг в малко зали има хубави машини за набиране.

казано от Oranje на 25.11.10, 08:39:

В кръга на шегата...първия път си води здравичък приятел да го повдига, а всяка следваща тренировка ще вика по-слабички приятели :D

25.11.10
14:49

казано от Oranje на 25.11.10, 08:39:

И аз искам да намеря такъв фитнес защото ми казаха че това е много добър начин, но не знам такъв, ако някой знае да казва, само заради това бих си сменил мястото за трениране поне в деня за гръб.

п.п. Още веднъж мерси за съветите, засега ще пробвам с бавно пускане надолу.

25.11.10
18:20

Привет,
то и аз така бях това лято...като отидох на лоста не можех и едно набиране да направя, но след два месеца редовно посещение си правих три серии по 8 повторения....
Аз си мисля ,че при набирането си иска много сила.....

Дзсшс пк е пайката.

Успех,
Георги :)

Дам...с инат и търпение всичко може да се постигне. И Жоро, прав си...първо се иска сила...все пак трябва да си вдигнеш собственото тегло....да не говориме, че ако имаш повече мазнини отколкото мускули, нещата стават още по-тегави. Второто по-важност е техниката...абе вдигнеш ли се веднъж до горе с правилна техника, оттам всичко си се намества с времето :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1