според вас добре ли ми е програмата?

18.04.05
20:02

Висок сам 175см тегло 86кг!Горе долу сам с добро тиало самоче се интересувам дали ми е добра програмата!Тренирам за маса и за качване на килограми!Ето ми я и програмата!
Ден 1- Гарди
Изтласкване на дъмбели от лег-4x8 пирамида от долу нагоре
Флайс-4x8 пирамида от долу нагоре
Изтласкване на дъмбели от лег с наклон-4x8 пирамида от долу нагоре
Флайс  от лег с наклон-4x8 пирамида от долу нагоре
След тожа почвам рамо
Рамо
Раменни преси с штанга-4x10 пирамида от долу нагоре
Раменни преси ц дамбели-4x10 пирамида от долу нагоре
Разтваряне на ръцете встрани-4x10 пирамида от долу нагоре
Ден 2-раце
Правиа бицепс и трицепс в супер сери по 4 упражнениа!Пак с пирамида от долу нагоре
Ден 3-Граб
Почвам с мартва тиага-5x8 пирамида от долу нагоре
Гребане с щанга/чукчета -4x8 пирамида от долу нагоре
Придърпване на вертикален скрипец пред гарди-4x8 пирамида от долу нагоре
Придърпване на вертикален скрипец зад врат-4x8 пирамида от долу нагоре
Придърпване на долен скрипец -4x8 пирамида от долу нагоре
Е това е обшто взето!Какво мислите за програмата ми добра ли е за качване на маса?Храниа се по 6 пати на ден!На всеки 4 месеца смениавам упражненията.

Не!

1-ви ден
- комбинираш гърди и рамо - доста нетрадиционно, но заеби
- неможе да правиш 4 упражнение само с дъмбели, поне 1 сложи със щанга
- не виждам къде правиш долната част при гърдите, писал си някакъв наклон, но не е ясен какъв е
- флайс се прави като последно, изпомпващо упражнение
- не съм чувал за флайс под наклон ?! такова животно нема

- при рамото тренираш средна и задна глава, предната къде е?
- добави вдигане на гири пред тялото, пък може да махнеш раменните преси с дъмбели

2-ри ден
- претренираш ръцете
- четири упражнения мисля са доста за малко муск. група, направи ги три - с щанга, с дъмбели, с кабел
- неможе цялата ти тренировка да в суперсерии, ще се умориш много и ще претренираш, може от време на време да го правиш за някой упражнения
- пирамида от долу на горе, сигурно имаш предвид дроп-серии от тежко към по-леко?
- пирамидите са страхотно нещо, но не прекалявай

3-ти ден
- мъртва тяга 5 серии много ми се виждат, може би 2-3 са ти загряващи
- не ти препоръчвам незагрял да почнеш кръста, остави тягата за по-после
- придърпване на вертикален скрипец пред гърди, после зад врат .. все тая; еднообразно ми се струва, по добре го замени едното с нещо друго или ги редувай през седмица, или поне нека не са едно след друго упражнинията

Други забележки:
Кое какъв ден е? Кога почиваш? Къде са краката??? Сменяй програмата по често от четири месеца и на 2, макс 3 прави по 1 седмица почивка!

18.04.05
20:21

1во ква е тая пирамида отдолу нагоре !?!?
2ро ти тоя гръб да го убиеш ли искаш ?
3то гърди рамо не е мн добре
4то краката каде са ?
5то пише се ръце :)

18.04.05
20:28

правиа пирамида от леко кам тешко и вдигам за рамо сас штанга зад врад и преса с дамбели последно разтвариам рацете в страни и това не е добре? :? крака правиа риадко? три дни тренирам един след друг един почивам!

18.04.05
20:30

оооооооооооооо много зле !
по добре напраи така:
1.тренираш
2.почиваш
3.почиваш
4.тренираш
5.почиваш
6.тренираш
7.почиваш
(или нещо подобно по 4 почивки)
и пак отначало

18.04.05
20:33

добре де така ми се сабира бая почивка 3 дни са достатачни за почивка на мускола!Докато заварта програмата се сабира по 3 дни почвка на мускола

[quote author=“Psixar777”]правиа пирамида от леко кам тешко и вдигам за рамо сас штанга зад врад и преса с дамбели последно разтвариам рацете в страни и това не е добре? :? крака правиа риадко? три дни тренирам един след друг един почивам!

Ааааааа. То това не е пирамида бе  :P Ти качваш килата всяка серия. То това си е нормално, запример 1ва серия - 20кг, 2ра серия - 30 кг ...
Пирамида е когато да речем правиш лежанка с 60, сваляш 10, продължаваш с 50, сваляш на 40 и колкото имаш сила правиш 3-4 повторения. Виж в сайта има обяснение.

Еми рамото ти казах не е добре. Пресите с дъмбел/щанга натоварват един и същи мускул по еднакъв начин. Виж горе какво ти писах.

Незнам за тебе, аз мускула го тренирам 1 път в седмицата и пак не се възтановявам напълно .. В твоя случай имаш по 3 дена почивка, което малко ми се вижда. По добре тренирай понеделник, вторник, сряда-почивка, четвъртък тренираш, петък си сложи да речем краката. Много по-добре ще стане!

18.04.05
20:39

значи откакто зех да правиа супер сери на рацето зеха да ми растат и затова не изкам да ги разделиам ! Но явно е необходимо ниама начин !

[quote author=“Psixar777”]значи откакто зех да правиа супер сери на рацето зеха да ми растат и затова не изкам да ги разделиам ! Но явно е необходимо ниама начин !

Е пък, щом растат ... продължавай така. Правилно неправилно постигаш желания резултат, което е най-важното. Обаче спрат ли да растът .. промени го  :wink:

18.04.05
20:54

я кажи така нема ли да е по добре
ден 1
гарди с бицепс
ден 2
рамо с трапец
ден 3
граб с трицепс
после почивка 1 ден и пак наново

По-добре ще е, да. Предмишницата няма да е лошо да я тренираш също.

18.04.05
20:57

1ви ден - гърди с рамо е добра комбинация :D като тренираш гърди натоварваш и предното рамо затова намали упражненията за рамо на 2, с които да го довършиш. махни пресата с щанга  :wink:
2ри ден- прави по 3упр. за ръце
3ти ден- започвай трнировката с вертикален скрипец и остави тягата и чукчетата за накрая :wink:
няма смисъл да правиш на вертикалния скрипец и пред гърди и зад врат, махни едното щото ти стават мн упр и ше претенираш:wink:  няма да е зле да правиш и едно упр за задно рамо след гърба

18.04.05
21:03

предмишница не я тренирам нея достатачно сам я тренирал се пак сам вице-републикански за 2003 година по канадска борба и преди само нея тренирах биах станал като Попаи Мориака с голиама предмишница и малак бицеп но сега не е така!Пак и тя се натоварва и с без това

18.04.05
22:05

manson, такова нещо като флайс под наклон има, и при това не задължително да е последно упражнение. Долната част на гърдите не е нужно да се тренира непременно. Не е проблем да се тренира само с дъмбели (говорим за културизъм все пак). Не е добре да се маха базово упражнение, като раменната преса и да се замества с изолиращо такова. Още повече, че предната част на раменете се товари достатъчно при тренировката за гърди, и раменните преси за да има нужда от допълнителни упражнения. Пирамида не е това, което си описал. Това са дроп - серии ;) Пирамида си е баш качването на тежестта със всяка серия, както е описал Psixar777. Просто някои от съветите ти не ми се струват правилни.

westdogg - и с някои от твоите съвети не съм съгласен, не смятам, че трябва да се махат раменните преси. Всякакви видове разтваряния с дъмбели са спомагателни упражнения, а раменните преси са основно.

Psixar777, не е вярно, че за три дни мускулите ще се възстановят. Може и да се възстановят, а може и да не се възстановят. С обема, с който ги натоварваш, едва ли ще успеят. Много от мускулите работят във всяка една тренировка, независимо, че ти се иска те да почиват, те на практика работят.
Освен това, тялото има нужда от цялостна почивка, не само отделните мускули. За да възстанови даден мускул, тялото черпи енергия от едни и същи ресурси, които не са неизчерпаеми. Имаш едно сърце, една ендокринна система и т.н. и те се натоварват във всяка една тренировка. Тренировките за маса трябва да са кратки и интензивни, освен това не са необходими много упражнения.
Повечето съвети, които са ти дали са добри. Увеличи почивките между тренировките, тренирай най - много през ден. Не е проблем да се тренира рамо с гърди, но намали упражненията, както за гърди, така и за рамене. 3 за гърди (лежанка, наклонена лежанка с дъмбели и флайс под наклон) и 2 за рамене (раменни преси, странични разтваряния) примерно. Прави по 3 - 4 серии (със загрявката), в пирамида. Не прави повече от 1 - 2 тежки (работни) серии в упражнение. Намали упражненията и за другите мускули. Излишно е да правиш повече от 3 упражнения. Ръце в един ден е добре, ако правиш специализация за тях, иначе може да ги комбинираш с друго. Ако можеш да се набираш, включи набирането на мястото на скрипците, след това тягата и гребането.
Тренирай крака. Никой не е натрупал кой знае колко маса, пренебрегвайки краката, пък и ще е смешно ако си с тънки и слаби крака. Тялото расте най - бързо от тежките тренировки за тръб и крака. Те общо са около 75 - 80 процента от мускулната маса на тялото ти.
Правилно си се ориентирал в програмата, само че включи и краката към раменете - гърди с бицепс, крака с рамене и гръб с трицепс. Ако искаш да тренираш мускулите по - често (през 3 - 4 дена, както беше писал в началото), то ще трябва да си направиш двоен, а не троен сплит, и пак да тренираш най - много през ден. Примерно - крака, гърди, рамене и трицепс (всички бутащи и разгъващи мускулни групи) и гръб, бицепс, задно бедро, задно рамо (всички дърпащи и сгъващи мускули) в другата тренировка. Така няма да се задействат едни и същи мускули на всяка тренировка, и освен това ще можеш да съкратиш обема, понеже всяка следваща мускулна група ще е тренирана косвено от предишната (при гърдите се задействат раменете и трицепсите, при гърба се задействат бицепсите).

18.04.05
22:16

А някакви стероиди взимаш ли?
Ако не взимаш по-добре си промени програмата.Моят съвет е да не тренираш три последователни дни.Просто ще ти е невъзможно да се възстановиш.И аз съм “ЗА” краката.Ще ти предложа моята програма,мисля че ще ти е от полза.
Пон: Гърди + Бицепс
Вт:  Бедра + Коремна преса
Ср:  Почивка
Чет: Рамо + Трапец + Трицепс
Пе:  Гръб + Задно рамо + Прасец
Събота и Неделя : Почивка

18.04.05
22:50

зимал сам стеройди!Правил сам само 2 цикала единиа ми беше само с Анабол таблет а вториа ми беше с анабол таблет и дека!в края на 2-риа цикал зимах и креати с глутамин и протеин се пак тези нешта се зимат точно като сваршиш цикал.Но сега не зимам ништо малко сам в почивка  :)

[quote author=”Петко К”]manson, такова нещо като флайс под наклон има, и при това не задължително да е последно упражнение. Долната част на гърдите не е нужно да се тренира непременно. Не е проблем да се тренира само с дъмбели (говорим за културизъм все пак). Не е добре да се маха базово упражнение, като раменната преса и да се замества с изолиращо такова. Още повече, че предната част на раменете се товари достатъчно при тренировката за гърди, и раменните преси за да има нужда от допълнителни упражнения. Пирамида не е това, което си описал. Това са дроп - серии ;) Пирамида си е баш качването на тежестта със всяка серия, както е описал Psixar777. Просто някои от съветите ти не ми се струват правилни.

Да за флайса съм съгласен, само че ако е под наклон много ще натоварва рамото за да стабилизираш движението на дъмбелите, пък гърдите може би по-малко ще се натоварват. Незнам не се наемам с мнение, защото това упражнение не съм го правил.
Относно долната част на гърдите може да се поспори. Пък и като говорим за “културизъм” това означава и симетрия и развитие на всички мускули.
Не съм казал да маха базово упражнение. Те са най-добри и от тях най-много маса се печели. Бях казал да прави да речем преси или с щанга или с дъмбели. Няма смисъл и двете, и то едно след друго.
Това, че “предната част на раменете се товари достатъчно при тренировката за гърди” .... ми то и бицепса се товара при гърба ама го тренираме допълнително, нали  :P Товари се да, но не достатъчно.
За пирамидата може би аз съм в грешка. А за дроп-сериите не съм сбъркал, просто не съм разбрал какво е искал да каже:
[quote author=“manson”]пирамида от долу на горе, сигурно имаш предвид дроп-серии от тежко към по-леко?

А за съветите - лично мнение. Опитвам се да помогна, той ще си реши кои съвети ще са му от полза.  :wink:

19.04.05
12:53

да ви питам и друго кое трябва да почна парво кракта и после рамото се пак краката са голиама мускуна група

[quote author=“Psixar777”]да ви питам и друго кое трябва да почна парво кракта и после рамото се пак краката са голиама мускуна група

Ако ги тренираш в един ден ли? Аз бих почнал първо с рамо, защото краката винаги се тренират много тежко .. Ти си решаваш.

19.04.05
13:53

Няма значение с кое ще започнеш. Започни с тази, на която искаш да наблегнеш. Краката са изморителни, така че по - добре с рамото.

manson, прав си за раменните преси, бях останал с впечатлението, че препоръчваш да се махнат изобщо раменните преси. Иначе един вид преси в тренировка са достатъчни ;).
За долната част на гърдите наистина не смятам, че е необходимо да се тренира допълнително. Долната част си расте от лежанката, горната от наклонената лежанка.
Не е проблем да се тренира само с дъмбели, това имах предвид, като казах, че говорим за културизъм. Ако беше силов трибой, без вдигане на щанга от лег не можеше да се мине (понеже е състезателно движение), но в културизма може да се развият гърдите и без вдигане на щанга. И аз лично смятам, че трябва да включи лежанка, поне в началото, но ако му харесват повече дъмбелите, да си тренира само с тях, не е проблем.
Всички видове раменни преси удрят предната част на рамото. Конкретно упражнение за предно рамо според мен не е необходимо.

Значи, всичко точно  :P Остана само да почерпи  :lol:

19.04.05
15:35

Благодаря за съветите  :D

19.04.05
16:18

[quote author=“manson”][quote author=“Psixar777”]правиа пирамида от леко кам тешко и вдигам за рамо сас штанга зад врад и преса с дамбели последно разтвариам рацете в страни и това не е добре? :? крака правиа риадко? три дни тренирам един след друг един почивам!

Ааааааа. То това не е пирамида бе  :P Ти качваш килата всяка серия. То това си е нормално, запример 1ва серия - 20кг, 2ра серия - 30 кг ...
Пирамида е когато да речем правиш лежанка с 60, сваляш 10, продължаваш с 50, сваляш на 40 и колкото имаш сила правиш 3-4 повторения. Виж в сайта има обяснение.

Еми рамото ти казах не е добре. Пресите с дъмбел/щанга натоварват един и същи мускул по еднакъв начин. Виж горе какво ти писах.

Незнам за тебе, аз мускула го тренирам 1 път в седмицата и пак не се възтановявам напълно .. В твоя случай имаш по 3 дена почивка, което малко ми се вижда. По добре тренирай понеделник, вторник, сряда-почивка, четвъртък тренираш, петък си сложи да речем краката. Много по-добре ще стане!

Точно това си е пирамида,а това за което говориш ти е дроп серия.Не го бъркай

19.04.05
16:20

Е, този въпрос вече го уточнихме в горните постове :)

19.04.05
19:23

Май доста объркахме момчето  :shock:

19.04.05
19:43

спокоино не сам се обаркал и грам  :D

20.04.05
20:11

минах на нова програма
ден 1
гърди с бицепс
ден 2
крака рамо
ден 3
гръб трицепс и трапец
ден 4
почивка
И после пак наново

20.04.05
20:51

[quote author=“Psixar777”]минах на нова програма
ден 1
гърди с бицепс
ден 2
крака рамо
ден 3
гръб трицепс и трапец
ден 4
почивка
И после пак наново

Хептен си я оакал!!!
След крака и рамо сложи още една почивка да си починеш за гърба ;)
Успех!

трен1, трен2, почивка, трен3, трен4, почивка почивка - Така е много по добре.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1