03.04.05
19:43
Погледнах една тема тук за чийтинг. Та въпроса ми е, кава трябва да е техниката, че да висгнеш максимално много килограми от лежанка/нормална/? Споменава се някакъв мост, вдигане на кръста, краката...
Аз такива неща никога не съм правил, не си отлепям краката, нито се гъна. Но ме интересува дали тези техники помагат да се вдигне повече.
Не при правене на упражнения в серии, ами за гъзарията. :lol: Тоест всичко е позволено/техника/ за да се вдигне повече.
Какво ще кажете? :D
03.04.05
22:25
мм техниките помагат,но не ги прави защото ефекта върху гърдите намалява пък и си напрягаш кръста,но мога да ти дам примерно че един път като не можех да закача лоста на стоиките от полулег(за горни гърди) така се изгънах,направо както е полулег аз застанах в хоризонтално положение и...помогна..жив съм и днес.
03.04.05
23:10
повечето хора, като гледат да дигнат големите кила, и съвсем забравят за чистото упражнение и за техниката...погледни някой силач, дето дига на лежанката примерно.....всъщност те ги знаят най-добре техниките....аз си правя шестиците и така....
Винаги чисто ! Иначе защо съм правил като знам че се гърча като змия и всъщност нищо не правя ?!
Е добре де, пределно ясно ми е полижението. Но ме интересува техниката за вдигане на макс. Иначе съм добре запознат как се изолират групите и кое е се прави. Както казах, за гъзарията. :lol:
Я се уточни сега какво питаш :D
21.04.05
01:01
Както има най-голям ефект за теб самия така дигай!Аз преди бях от тия дето дигат много без да гледат дали е чисто или не ама с времето дето казват....човек разбира каде е истината.
Прави каквото трябва пък да става каквото ще!!!!
Не че дигам много :lol:
[quote author=“tpd”]Е добре де, пределно ясно ми е полижението. Но ме интересува техниката за вдигане на макс. Иначе съм добре запознат как се изолират групите и кое е се прави. Както казах, за гъзарията. :lol:
Ако ти е силен трицепса - използвай по - тесен хват. Примерно в долно положение ръцете да са ти под 45 градуса спрямо тялото. Ако имаш по - силни гърди, използвай съответно по - широк хват. По - широкият хват ще ти намали и амплитудата, което в случая е предимство. Събери лопатките отзад върху лежанката и изпъчи гърдите напред, извивайки леко кръста. Краката трябва да са ти стъпили стабилно встрани, на тях се пада голяма част от опората при вдигането. Някои трибойци по състезанията правят мост (което е разрешено), което допълнително съкращава амплитудата. Но техниката му е сложна и изисква гъвкавост, а и според мен е опасно за кръста. Иначе мост по време на самото вдигане не трябва да правиш, т.е. не се признава за чисто вдигане :)
Това е в общи линии ако искаш да вдигнеш максимална тежест ;)
21.04.05
12:00
Първо, започни да правиш пълна амплитуда.
Второ, научи се да подаваш инерция от най - ниската точка.
Научи се на устойчивост. Даже и да не успяваш с повторението, мъчи се до последно; за мускулът е важно напрежението и преодоляването му, особено в най - трудната точка, а не брой повторения.
Дръж си краката здраво в земята, дори натискай с тях.
Можеш да приемеш S - образната форма на гърба, в следствие на което частта към кръста остава отделена над лежанката.
Плешките и задника лежат на лежанката.
Хватът- палецът от обратната страна.
Щнагата сякаш лежи на мястото, където свършва костта на предмишницата.
Стискаш щангата здраво.
Трябва да си концентриран в движението, но да не мислиш за мускулите и такива неща; мисли позитивно като правиш движението.
Винаги имай помагач!
Това са нещата, които мога да ти кажа от моят скромен опит. Тук има и професионалисти, вече те могат да ти кажат повече и дали греша.
Шо се отнася дотрицепси, рамо, ще ти кажа, че това е индивидуално, но много трибойци, особено по - дебели и с по - къси ръце хващат едва ли не максимално разрешено широко щангата, като по този начин наистина преместват нащрежението в рамото, но скъсяват амплитудата възможно максимално.
Що се отнася до трибойците и техниката, УОУ, грешиш. Правилата на бг федерацията изсикват:
Определена ширина на хвата.
Пауза на гърдите.
Без добутване! Завършат ли отделно двете ръце, оитът е грешен, не се зачита.
Задължителни пет опорни точки, от които мърдане няма(мостът Е разрешен, но ако ги спазиш!). Знаеш ли, на републиканското не признаха опит на едно момче, защото по време на повторението си завъртя стъпалото на крака!
По - чисто от това - здраве му кажи!
D3BEP го е обяснил подробно. Мен вчера ме мързеше да пиша много ;)
Някои от тези неща обаче важат само ако си на състезание по вдигане от лег - примерно паузата на гърдите. Ако целта е да впечатлиш някой приятел от залата, може да се пробваш и без пауза, сигурно ще вдигнеш повече :wink: 8)