27.11.10
20:52
Тренирам от 10 месеца.Бях 75 кила сега съм 95 (не че се гордея че съм 95 де).Както и да е ,но напоследък ми се струва че дърпам назад като цяло,обаче гърдите са ми най зле(пуснал съм отделна тема за тях).От много време нямам никакъв напредък в силата особенно за гърди,трицепс и рамо.Мисля си че проблема идва от там ,че карам с една и съща програма от поне 6 месеца.Само помежду тях имах 1 месец прекъсване само на лостове.Повече кг не искам да качвам на 16години съм 95кила.Обаче като се гледам за да се харесам ми трябва още много маса над кръста.Лошото е че съм умерено мазен в краката и гъза + тва имам мн добър ген за мусколести крака.Тренирал съм ги 1месец само с клякания и ми се развиха много.Сега в момента не ги тренирам.Гледам да се храня с повече протеин и мазнини по 5 пъти на ден-нещо като ВМ-НВД.Хляб ям само сутрин и след тренировка.Основното в храната ми е много риба+много яйца-15+ на ден.Програмата по която тренирам от 6 месеца е
гърди+бицепс, гръб+задно рамо+трапец, рамо+трецепс.
Мисля да я сменям с
гърди+предно+средно рамо , гръб+задно рамо+трапец ,бицепс+трицепс+ботилка
Въпросите ми са дали програмата е удачна за мен и какво да променя в храненето си за да се налея още в горната част,но да намаля размера на краката?
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 12:19.
27.11.10
21:07
Човече, нали осъзнаваш, че от тия 20кг., които си качил, 14-15кг. са мазнини. Защо искаш още да качваш и то по този начин? Аз даже ти препоръчвам да се изчистиш :) Така ще прецениш, кое как точно стои по тялото ти без заблудата от мазнините. Това, което ти правиш като смяна на програмата е много малко. Пък и това, което си описал не е програма, а сплит. Трябва да смениш и по-голямата част от упражненията, ако досега си тренирал за обем, да смениш и да тренираш за сила. Иначе като сплит е добре. Това е общо взето.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 27.11.10 21:08.
Ми как де се чистя като аз без това не поемам почти никакви въглехидрати.Ям много но само колкото да си обезпеча нуждите от протеин.Сладко никакво не ям или някакви боклуци.Ако намяла и белтъчната храна дали ще спадна или резултата ще е положителен?
До сега винаги съм тренирал в 4серии по 8-10 повторения.Как да го напрявя?5по5,6по5?
Някой мазняр да си даде мнението моля, Трашметъл тукали си?Кажи кво до прая.
Мнението беше редактирано от PULLUP на 27.11.10 21:29.
27.11.10
21:32
Значи досега си тренирал за обем. За да тренираш за сила, броят на упражненията трябва да е много малък, към 4-5 за цялата тренировка...по 2 (максимум 3) упражнения за мускулна група, а повторенията са от 1 до 5. Т.е. тежестта трябва да е такава, че да не можеш да направиш повече от 5. Като се стремиш всяка тренировка да вдигаш повече. Ако не може всяка, то през една. А за чистенето не е само до въглехидратите. Щом ядеш много мазнини и си на нещо като ВМ-НВД, значи най-вероятно прекаляваш с калориите. Трябва да си ги сметнеш и да си съставиш меню. Белтъците не ги намаляй...ще трябва да промениш мазнините най-вероятно. Ето ти малко за четене, ако не си ги чел - http://www.bb-team.org/articles/914/#axzz16WKOvUgB , http://www.bb-team.org/articles/1548/#axzz16WKOUioT , http://www.bb-team.org/articles/1466/#axzz16WKOSJpP .
Ами тва ми е ясно че трябва да намаля калориите но как като белтъците си вървят с мазнините?А пък нямам пари да ям само чисто пилешко месо и си нагъвам стабилно скумрия и свинско.Също така нямам пари да хвърлям жълтъка на 15те яйца които ям защото тогава ще са ми нужни 30 яйца?Проблема е че ако намаля мазнините неизбежно ми падат белтъците.Другия вариянт е да не си променям храната за да се запазят белтъците,но да правя 2 пъти седмично кардио?
С какво ще ми помогнат тренировките за сила в чистенето и запазването на ММ?Какво пречи да си тренирам пак с 8 повторения само че да сменя сплита и да променя упражненията? Я ми поговори малко за кардиото кога се прави как спринтове ли умерено бягане ли,колко време се прави?
Мнението беше редактирано от PULLUP на 27.11.10 21:52.
27.11.10
22:11
Нямах в предвид, че тренировките за сила са свързани със свалянето на тегло. Просто прочетох, че нямаш напредък с тежестите за гърди, трицепс и рамо. Затова ти препоръчах да изкараш определен период, за да си покачиш малко силата. Ясно, че мазнините ти си вървят с белтъци. Значи трябва да намалиш порциите, като да, това ще намали и грамажа на белтъците, но него ще трябва да си го наваксаш от пилешко или друг чист белтък. А кардиото...не ти трябва за началото...само като намалиш по подходящия начин калориите, ще започнеш да сваляш без проблем. Кардиото е ако искаш да изтискаш максимално мазнините или за някви спешни случаи. Много хора имат прекалено грешна представа за това кардио. Както и да е...между другото прочетох, че почти не ядеш въглехидрати, но аз да ти напомня, че трябва да са наистина малко...в твоя случай около 70гр. за целия ден. Въглехидрати + мазнини = подкожни мазнини :D