Изготвих си програма и искам вашето мнение.

29.11.10
22:27

Един месец във фитнеса тренирах със програма трудна за мен и реших да си направя сам програма с упражнения който ги мога по-добре, по-удобни са ми и развиват всички мускули.
Понеделник
  - Гърди
1.Загряване на стави и сухожилия - 5 мин.
2.Вдигане от лег с щанга 4х6-8 повторения
3.Вдигане от полулег с щанга горна част 3х8-10 повторения
4.Вдигане от полулег с щанга долна част 3х8-10 повторения
5.Кофички 3х10 повторения
  - Бицепс
1.Концентрирано сгъване от седеж с дъмбел с една ръка 3х10-12
2.Сгъване с щанга за бицепс от стоеж 4х8-10
3.коремни преси 4х25-30

Вторник:
  - Гръб
1.Загряване на стави и сухожилия 5 мин.
2.Мечка 3х8
3.Разтваряне с машина 3х10
4.Набирания на висилка пред главата широк захват 5х5
5.Дърпане скрипец зад врат 3х10

Четвъртък:
  - Трицепс
1.Загряване на стави и сухожилия 5 мин.
2.Сгъване ръка над глава 4х10
3.Право свиване на ръце  4х10
4.Трицепс машина 3х15
  - Рамене
1.Бутане нагоре от седеж на машина 4х8
2.Дърпане от стоеж машина за рамене 3х10
3.Разтваряне на машина за рамене от седеж 3х12
4.Теглене на машина за трапец 4х15
5.Коремни преси 4х25-30

Петък:
  - Крака
1.Загряване на стави и сухожилия - 5 мин.
2.Клякане с щанга 4х6-8
3.Лег - преса 4х10
4.Разгъване на краката с машина предно бедро 3х15
5.Задно бедро на машина от лег 4х10
6.Прав калф за прасец 4х15
7.Седящ калф за прасец 4х15

И да попитам добре ли ще е да Сложа краката вторник за да си починат мускулите от понеделник? И съответно гръб-четвъртак и трицепс/рамене петък?

30.11.10
00:19

Ти на вториа месец си с програмата на Рони а след година?

30.11.10
01:15

Не говоря за бъдеще или за програмата на Рони, а искам прост коментар.

30.11.10
02:00

казано от vatman на 30.11.10, 00:19:

Ти на вториа месец си с програмата на Рони а след година?

Що бе,кво му има на програмата,обоснови се?

30.11.10
09:18

Не е програма за стаж един месец.В предната тема казваш че си 55 кила с тая програма кадето си написал има опаснос да изчезнеш.  http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49252

Мнението беше редактирано от vatman на 30.11.10 09:46.

30.11.10
11:43

Програмата ти е добра и общо взето и аз бих те посъветвал да е нещо такова, но в четвъртък може да размениш трицепса с рамото, и още нещо- недей да наблягаш на машини за рамената, там се намира най- подвижната става в човешкото тяло- съответно и най- важни са мускулите стабилизатори, а те се тренират само със свободни тежести- препоръката ми е повече свободни тежести за рамената и ги сложи преди трицепса защото няма да имаш сила за тях след като тренираш него ;)

30.11.10
12:08

Стига лъгахте човека, тази програма е много тежка за неговия стаж - ще претренира още на 2-рата седмица. Пич, избери си по едно упражнение в 3-4 серии(в зависимост от големината на мускулната група) на мускул и тренирай 3 пъти в седмицата. Пример:
Лег преси
Лег
Набирания
Раменни преси
Лег тесен хват
Бицепсово сгъване

Старай се да изпълняваш всичко правилно, защото свикнеш ли с грешната техника, ще ти е много трудно да я поправиш. След още някой месец увеличи упражненията (по 2 на мускул) и раздели тренировките на 2, примерно 1-ви ден горна част на тялото, 2-ри ден долна част.

30.11.10
14:41

казано от trec_nutrition_fen на 30.11.10, 11:43:

Програмата ти е добра и общо взето и аз бих те посъветвал да е нещо такова, но в четвъртък може да размениш трицепса с рамото, и още нещо- недей да наблягаш на машини за рамената, там се намира най- подвижната става в човешкото тяло- съответно и най- важни са мускулите стабилизатори, а те се тренират само със свободни тежести- препоръката ми е повече свободни тежести за рамената и ги сложи преди трицепса защото няма да имаш сила за тях след като тренираш него ;)

Ти не виждаш ли какьв му е стажа и колко кила е ?

01.12.10
16:19

Много добре виждам какъв му е стажа, но никой не казва че трябва да вдига по 100 кг за всяко упражнение, напротив- вместо да се бъхта по 3 часа в залата правейки всички мускулни групи на куп(както правят повечето начинаещи!), той е направил една систематизирана програма която изолира всяка една мускулна група, което ще му помогне да не претренира, и напротив- ако тренира всичко на куп ще претренира по лесно, защото един начинаещ може с амбицията си да направи невъобразими бози(претрениране, контузии и т.н.- виждал съм какво ли не) така поне има някакви рамки, а тежестите трябва да са подходящите за килограмите му и стажа му!
ПП: Има някои неща които са му в повече, но като цяло се е справил и сам ще разбере кое е излишно в бъдеще ;)

Мнението беше редактирано от trec_nutrition_fen на 01.12.10 16:21.

01.12.10
16:22

Ти си гении как не сме се сетили бре

01.12.10
16:27

Никога не започвай тренирането на дадена мускулна група с изолиращи упражнения като концентрично сгъване и разгъване на дъмбел зад глава в твоя случай.Определено програмата ти е тежичка за човек с малко стаж.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1