30.11.10
15:00
Здравейте,Искам да ми помогните да си изготвя програма :С .. нямам никакфа програма , а тренирам от месец и нещо по 5 дена седмично! Ще правя бицепс , трицепс , гърди , рамо , гръб , крака и корем .. ако някои може да ми помогне с програма ще сам много благодарен!!! Благодаря предварително !! .. ПЛСС
14г.160.53кг :)
30.11.10
17:17
http://www.bb-team.org/workout/1359_programa-za-obem-v-tri-dni-za-nachinaeshti#axzz16mOpKPTU ето ти една програма за начинаещ като теб. Изпълнявай я 2-3 месеца и тогава се върни с още въпроси. :)
30.11.10
21:41
Ми аз от това нищо не разбирам .. аз не сам чак толкоз начинаещ че .. да не разбирам колко да вдигам .. ProXxX ти ше можеш ли да ми дадеш савет някакав гледам че разбираш от фитнес :) .. ако някои може да ми каже някаква програма която е ползвал когато е бил начинаещ.. плз помогнете ! :С
Мнението беше редактирано от rocky balboa на 30.11.10 21:43.
30.11.10
22:00
Чакай сега :D Не разбираш,а не си толкова начинаещ,за да не разбираш :D Не го разбрах това,но както и да е.
Уточни дали искаш да качваш килограми или да сваляш.По-вероятно е първото според мен,затова ще ти дам съвет за него.
Малък си и тези 5 тренировки седмично няма да ти се отразят добре.Направи ги 3.Гледай да научиш правилното изпълнение на упражненията,но не на скрипци и машини,които са елементарни,а на истински упражнения със свободни тежести-лег,клек,тяга,раменни преси,фреснко ръване,кофички и прочее.Отначало давай по-леко,за да свикне тялото ти на стрес от такова естество.
Иначе за програма-ето примерна според мен:
Клек
Лег
Набиране
Раменни преси
По избор нещо за бицепс и трицепс и/или корем и прасец.
По 3 серии от 8-10 повторения.Можеш да замениш упражненията със сходни,да редуваш клека с тяга,а може да добавиш и някое гребане за гръб,но засега набиранията биха ти били достатъчни,според мен.Това е “програмата”,3 пъти седмично се повтаря същото.Почивай достатъчно между сериите.След 2-3 месеца може да добавиш повече упражнения и да разнообразиш.Стреми се да покачваш работните тежести на упражненията.Запомни-ако не се храниш прилично и не почиваш достатъчно,ефектът няма да е желаният от теб.Прочети малко статии за храненето и почивката в сайта,за да знаеш за какво става въпрос в спорта.
Поздрави,пожелавам ти успех ;)
Мнението беше редактирано от az100yan на 30.11.10 22:02.
30.11.10
22:06
proxx ти е дал програма за начинаещи . Защо не искаш да работиш по нея ? Тази програма за начинаещи е добра . :)
30.11.10
22:07
Благодаря ти много :)
01.12.10
07:49
казано от rocky balboa на 30.11.10, 21:41:
Ми аз от това нищо не разбирам .. аз не сам чак толкоз начинаещ че .. да не разбирам колко да вдигам .. ProXxX ти ше можеш ли да ми дадеш савет някакав гледам че разбираш от фитнес :) .. ако някои може да ми каже някаква програма която е ползвал когато е бил начинаещ.. плз помогнете ! :С
Пич, може да се чувстваш, че вече си по-напреднал, но това не е така. 1 месец тренировки не е нищо. Не се обиждай или срамувай от това. Всеки е започнал по-този начин. Та дори и аз съм още в графата “начинаещи”. Чак когато минеш 6 месеца тогава може да се каже, че си малко по-напреднал. Не става въпрос само за теб, така седят нещата принципно. В началото трябва да се кара по-полека, тялото постепенно да навлиза в по-тежък режим на работа, за да е наред всичко. Най-важно в началото е да научиш правилната техника на изпълнение на упражненията и въобще тялото ти да се научи как да реагира при подлагане на стрес. Дали ще е тази или друга програма с малко по-различни упражнения е все тая, тя просто трябва да бъде 3 пъти в седмицата и да обхваща по 1 (максимум 2) упражнения за мускулна група, като упражненията са главно базови и многоставни. Базови и многоставни ще рече, че се използват главно свободни тежести като щанги и дъмбели и също така използваш много мускули, за да извършиш дадено движение. Например клякането с щанга. Там не използваш само краката, а и кръста, гърба, корема, гъза и още много други малки стабилизиращи. При мъртвата тяга е подобно. Използват се и упражнения на машини естествено. Това е накратко. Успех! :)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 01.12.10 07:51.
01.12.10
21:46
Благодаря ти !!! :)