20.04.05
20:29
неска един бив6 културист с доста опит и знание ми сподели несто много инрересно не бях 4увал за такова до сега.става6е дума за гардите(таи като ми изостават)каза ми ж понеделник да пражя по 5-6 серии с по 60-70%от МАХ като до отказ с 5-6 серии кофи4кии до отказ и от полулег састото като лега.имало супер ефект варху разтежа и масата на мускола???? вие какво мислите ,4ували ли сте за несто подобно
На мене пък са ми казвали, че последната серия трябва да е до отказ - така мускула свиквал по-добре с тежеста.
nензам дали енам да се претренира затова ви ппитам,като се замисля трибоиците не претренирват а правят едно и састо секи ден по4ти
Така мускула се преуморява.
Колкото повече откази регистрираш в една тренировка толкова повече се забавя въстановяването имай го в предвид за да не прегориш
Един отказ би могъл да те доведе до претрениране (и то неусетно :!: ). Какво остава за това, което ти спомена. Схемата е добра, но при условие, че НЕ СЕ СТИГА ДО ОТКАЗ, а се спира далеч преди него. Силно не ти препоръчвам да правиш повече от един отказ за мускул на тренировка.
[quote author=“Martin”]Един отказ би могъл да те доведе до претрениране (и то неусетно :!: ). Какво остава за това, което ти спомена. Схемата е добра, но при условие, че НЕ СЕ СТИГА ДО ОТКАЗ, а се спира далеч преди него. Силно не ти препоръчвам да правиш повече от един отказ за мускул на тренировка.
И аз така мисля. Съгласен съм с въпросния човек, че тези упражнения са добри. Специално кофички до отказ биха могли да се приемат като добри, ако се прави стабилно ядене и почивка и се съобрази с интензивността на други упражн. които се правят в трен. за гърди още.
Абе като цяло, мисля, че конкретния съвет на “Бившия култорист” е доста нелеп. Възможно ли е да е поради факта, че използва остарели методики, нали е бивш? :?
тои нее стар,просто ве4е не се занимажа заради контузия,мисла да пробжам и сте ви кайа след 1 месец дали има ефект:)
ако ги тренираш по 1 път седмично може да пражиш откази на последната или последните 2 упражнения той човека може да е прав все пак е бивш
“Фармацефт”
Това може да е имало ефект при него. Само за сравнение ще дам приятеля, с когото тренирам: при него най-ефикасната техника е отказа - прави серия до отказ, за следващата има повече сила от преди даже, покачва сила, че и малко маса (той просто не може да качи маса, такъв тип е явно)
Така че методиката може да не е абсурдна, а просто индивидуална