19.04.05
13:29
Тази извара си взимам в кутийка за цял ден и плюскам между основни хранения. Препоръчвам на всички които са избрали да не ядът рафинирана захар, сладко и т.н.
- Извара 500 гр (Аз си купувам “Дядо Либен” заради малко мазнини и подходяща консистенция)
- Банан 0.5
- Яблъки средноголеми - 2 бр.
Всичко това се разбива с блендер на каша.
Може да използвате само яблъки, или само банани , зависи от предпочитанията и целите ви. Пробвах и със портокали, вкусно :) Със сливи е приятно.
Подправки
+ Канела (когато плодовете които използвате са яблъки, става просто вълшебно)
или
+ Какао (аз слагам 2 ч.л. с връх) мноого е вкусно :) ако обичате вкус на шоколад
или
+ Кокосови стргт. (ще стане малко по-калорично)
или
+ Бадеми (ще стане малко по-калорично)
или
+ Сини сливи (сухи)
Приятели, обърнете внимание на този мейл който получих от Владимир Недков (Image) за сини сливи. Мерси Владо, не го знаех това за сливите!
Viki, mahnah towa sys sliwite i izwarata - ne ti go preporychwam! Sinite sliwi sydyrjat oksalowa kiselina, koqto w kombinatziq s wisokoto sydyrjanie na beltyk natowarwa dosta cherniq drob (ne sluchano mi be zabraneno da konsumiram tozi plod w protzesa na lechenie s hranene, kogqto bqh s ostrata hepatitna infektziq.
С киви и ананас за съжеление не се получава хубаво, много е кисело и семките на киви правят ястието горчиво, както и прекалено течно.
Екперементирайте :) Това ястие е прекрасен източник на белтък, колко са полезни извара и плодове вие всички знаете.
По въпроса с какао -> в магазина за кафе може да си купите натурално какао 10-15% мазно, с по-малко мазнина не съм намирала засега. Какао на Nestle и подобни съдържа захар и добавки.
Поздрави.
upd: Ако си слагате повече плодове, то десерт става доста по-калоричен и наситен със плодова захар, и вече не e чак толкова диетичен. Аз почти винаги правя само със 2 средноголеми яблъки и 0.5 банан. Ако теглото не ви е проблем смело експерементирайте! :)
Браво на теб, да ям само извара ми беше поомръзнало, непременно ще опитам да я смеся с нещата които предлагаш, мяркал съм подобни рецепти, но за канела, какао и бадеми не съм виждал, а ми звучи вкусно :D
19.04.05
15:12
наистина е много вкусно :) аз само така се научих да ям извара.
само следи да не прекаляваш плодове ако си на някаква диета де, но с тези количества които написах горе става доста сладко. Избирай по-сладки яблъки и плодове.
Ако измислиш нещо ново пиши тука :)
19.04.05
15:44
Защо не споделиш чудесната рецепта и с читателите на изданието, които не влизат често във форума? Можеш да го направиш тук!
19.04.05
16:13
за тебе всичко на света :) хи-хи
19.04.05
17:04
Утре сутрин, всички читатели на изданието ще могат да се насладят на рецептата! Голямо мерси!
19.04.05
17:07
ок, само че не можах да сметна точно калории и съставки, ще се опитам утре да изчисля и да постна тук изчисленията.
19.04.05
17:17
Не се притеснявай вече е изчислено :). Утре ще видиш резултата!
това и аз ще го пробвам :) още утре ще си го забъркам да го сърбам в работата и без друго само си клатя краката там барем нещо полезно да свърша ...
супер идея е тва 10х
19.04.05
22:26
[quote author=“tory_”]това и аз ще го пробвам :) още утре ще си го забъркам да го сърбам в работата и без друго само си клатя краката там барем нещо полезно да свърша ...
супер идея е тва 10х
пиши после дали се получило и дали ти харесва :)
а който няма блендер увисва,така ли http://smilies.sofrayt.com/%5E/q/bawling.gif
[quote author=“freakster”]а който няма блендер увисва,така ли http://smilies.sofrayt.com/%5E/q/bawling.gif
какво е блендер :shock: с пасатор не става ли?
20.04.05
10:41
не съвсем не увисва!
аз преди да купя блендер стържих плодове на дребно ренде. Малко по-дълго става и не се получава самата смес равномерно разбъркана, но също е доста вкусно! Пробвай!
p.s. аз си купих наскоро блендер за 19.00 (даже п-малко не помня точно цената) на пиротска. може да намериш и по-евтино 8)
20.04.05
10:43
[quote author=“tory_”][quote author=“freakster”]а който няма блендер увисва,така ли http://smilies.sofrayt.com/%5E/q/bawling.gif
какво е блендер :shock: с пасатор не става ли?
да, едно и същотот е :)
20.04.05
10:44
enjoy!! :lol:
я ми поразяснете малко нещата,щото хич не ме бива за готвач,да кажем че сипна всичко в една купа и пасирам,ябълките трябва ли да са настъргани,на парчета направо цели да ги слагам :?:
20.04.05
11:22
хихи не :)
ако готвиш със блендер (пасатор):
- нарязваш 2,5 бр. яблъки (и/или други плодове) на парченца и ги пасираш със блендер, правиш ги на каша. като за бебенца дето нямат зъбки.
- после в купата с тази плодова смес слагаш 500гр. извара, хващаш блендер и пасираш и смесваш цялата тази манжа :) Докато няма да стане като пюре, еднообразно и добре разбъркано.
- избираш си каква подправка искаш да добавиш и си я слагаш във тази смес. разбъркваш с лъжица.
- ядеш и се радваш на живота :)
ако готвиш със ренде:
- настъргваш 2,5 бр. яблъки (и/или други плодове) на дребно ренде, правиш смес като за бебенца дето нямат зъбки.
- после в купата с тази плодова смес слагаш 500гр. извара, и супердобре разбъркваш с лъжица. Докато няма да стане като пюре, еднообразно и добре разбъркано.
- избираш си каква подправка искаш да добавиш и си я слагаш във тази смес. разбъркваш с лъжица.
аз когато добавям ядки ги нарязвам с нож, а не ги правя на прах, щото е адски приятно понякога да ти попадне нещо в устата което да дъвчеш :)
Вчера си слагаш сушени ягоди, супер вкусно е!
И сега последно цветно съобщение. Ако си слагате повече плодове, то десерт става доста по-калоричен и наситен със плодова захар, и вече не чак толкова диетичен. Аз почти винаги правя само със 2 средноголеми яблъки и 0.5 банан. Ако теглото не ви е проблем смело експерементирайте! :)
мм,всичко това е много хубаво,ще пробвам,мисля да си направя с ябълки,извара и канела,дали ще стане добре?А, и ябълките на колко големи парчета да ги режа,и с корите ли да ги пасирам,щото имам едни ябълки дет корите са им като на кестен
20.04.05
18:23
ми аз ги нарязвам на кубчета, някаде 2х2см са, и правя с кора. в кора има много полезни неща. тя не се смила на каша а става на парчета. но ако не ядеш кора то можеби пасирай си яблъки без кора. аз обичам с кора.
с канела и яблъки става много добре, като домашен пай, поне на мене това ми напомня :)
избирай си сладки яблъки, обикновено са червени или жълти, питай в магазина какви са им сладките. зелените не стават, дават кисело, а извара с кисело е направо буееее..
:)
значи току що си забърках версията с бабълките и канелата и ... стана просто фантасмагорично :D много е вкусно, аз добавих и захарин да ми е по-сладко и бих сложила и орехчета ам нямаше :? а щеше да стане още по-добре ...
определено канелата играе основна роля в цялостното впечатление, вкарва едни такива нюанси едва доловими, но решаващи за вкуса 8) препоръчвам на всички да го опитат
21.04.05
02:45
Не ти препоръчвам добавянето на захарин. Не случайно захарина е забранен за употреба и влагане в храни в САЩ. Установи се канцерогенността на въпросното вещество след термична обработка. Макар и това ястие да не подлежи на такава, по-добре използвай кафява захар, фруктоза, мелеса, петмез или полиоли (плодови алкохоли - сорбитол, малитол бла-бла... :P )
от къде се купуват тия неща? само за петмез не ми спомянавай, че ще драйфам :x какво значи канцарогенен? ще ми повреди ли някой орган тъй да се каже :lol: аз го ползвам от години и проблем с него не съм видяла ...
канцерогенен значи че може да получиш ракови образувания от него тоест да се разболееш от рак
а дали е голяма опасността , ми не мога да кажа
[quote author=“liebeskummer”]канцерогенен значи че може да получиш ракови образувания
и то злокачествени
Рецептата е много яка и вкусна. Също така към десерта може да се добавят 50г стафиди и става още по-вкусно.
абе това не става ли към кило и половина
готов продукт
за един ден ли го изявате
12.09.06
01:27
кой ти е казал да го ядеш наведнъж???
следиш си калории и всичко и по колкото
не е дале4 от акъла да си направиш и по-малка ДОЗИ4КА :lol:
4е тая извара мн бързо се разваля
кое се разваля много бъррзо
така приготвената извара или по принцип изварата
и какво занчи банан 0.5
половин банан или половин кило банани
снощи е пробвах
и стана наистина добре
само че с 2 банана
400 гр извара и 4 малки ябълки
с един банан остана доста сухо
стоеше на трохи
13.09.06
13:43
представяш ли си как е половин кило банани!!!!!
естествено, че е половин банан
не съм го готвила тоя десерт, ама съм си купувала два пъти извара дедо либен разфасовка половин кило, която естествено за 3 днине можах да изям, а на 3тия ден се вкисна, макар че срока и на годност беше около седмица, ама може би след като се отвори и се сговнясва
ами половин кило банани са към 2-3 банана
аз го забърках с 2 банана
и на 3тия ден го до изядох
но определно е кофти такова количество
трябва да се прави 2 пъти по малко количество
с половин бабан става на трохи
трябва да му слажиш тогва мляко малко
или вода да стане като крем
иначе е страхотен десерт
много свеж и изнендаващо добре за извара
14.09.06
12:34
мисля, че може да сложиш 2-3 ч.л. кисело мляко
аз не съм го правила, ама имам чувството, че изварата ще ми затлачи пасатора :oops:
ами и аз така мисля ама ми писна все на всчка извара да слагам и мляко че да мога да е преглъщам
сутрин в белъците, с извара пак слагам мляко
и ми омръзна
пък и се претисявах че не мога да го изям за 1 ден
и в комбинация с плодовете, изварата и мялкото нямаше да е много трайна
едвал и ще ше да изкара 3 дена
16.09.06
11:58
именно
аз всъщност имах прдвид супени лъжици, не 4аени, мляко, ама съм се объркала
аз извара не ям, ама май тряя да по4на
16.09.06
18:04
преди малко пробвах рецептата, супер е . НаруШих НВД днес но нали е позволено един път в седмицата да излизаШ от релсите за да продължиШ да гориШ миШелини. Така аз го направих по следният на4ин 150мл мляко, 250гр извара, около 70гр стафиди и един малък банан и стана супер вкусна сместа 4е си облизах пръстите и каната на миксера и споделих пове4е от половината вкусотия с приятелката ми, хареса и пита ме от къде съм се нау4ил да приготвям такива специалитети :P
16.09.06
18:13
[quote author=“valentinik46”]преди малко пробвах рецептата, супер е . НаруШих НВД днес но нали е позволено един път в седмицата да излизаШ от релсите за да продължиШ да гориШ миШелини. Така аз го направих по следният на4ин 150мл мляко, 250гр извара, около 70гр стафиди и един малък банан и стана супер вкусна сместа 4е си облизах пръстите и каната на миксера и споделих пове4е от половината вкусотия с приятелката ми, хареса и пита ме от къде съм се нау4ил да приготвям такива специалитети :P
верно бях я забравил но пак стана гот, ниЩо след седмица две пак Ще направя,аз мисля 4е много по здравословно е да си хапне 4овек тая изварка отколкото един смотан Шоколад или торта на вънка
09.10.06
20:04
искам само да питам,моята извара е солена,нормално ли е това?
защото тази рецепта да речем при мен май няма да се получи :roll:
11.10.06
19:30
...което е пъти по-вкусно...
13.10.06
09:11
...което е пъти по-вкусно...
:P наистина е много по-вкусно от изварите които сьм ял преди
и все пак маи си е извара,която обаче е овкусена...не прилича на сирене...пьк и е 2.05лв килото:)
то тва сирене да не е без пари :wink: