02.12.10
19:30
Така скоро мисля да се завърна в залата преди месец и поливина претърпях операция от варикоцеле и затова мисля да правя 8x8 която не изисква толкова големи тежести. Стажът ми е година и малко. В началото няма да правя крака и корем за не се напряга корема, където е операцията. Или може 1 път в седмицата крака с бедроно разгъване и сгъване. Така запланувал съм програмата по следния начин.
Понеделник и четвъртък:
Гърди:
Избутване на дъмбели от полулег
Гилотинна преса на Жиронда
(искам да акцентирам на горните част на гърдите)
Гръб:
Придърпване на хоризонтален скрипец- широк надхават
Придърпване на хоризонтален скрипец- среден подхват
Рамо:Раменни преси
Суинг с дъмбели на жиронда
Вториник и Петък:
Ръце:
Трицепс:Избутване на щанга от лег с тесен хват
Разгъване на скрипец
Бицепс:Сгъване с крив лост
(тука не знам, мисля, че едно упр. за бицепс е достатъчно)
Предмишница:сгъване на крив лост
разгъване на крив лост
02.12.10
20:38
Мнения .. ?
02.12.10
20:45
Махни разгъването за предмишница и сложи с бицепса Зотман сгъване или обратен хват. Така хем 2 за бицепс, хем си оттренирал и половината предмишница и само я довършваш със сгъването на китките ;)
Коремът е стабилизатор и ще се напряга и при другите упражнения, но смятам, че го знаеш де.
Може да сложиш и прасец, поне да ти дръпне малко, ако (както е най-често) ти изостава.
Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 02.12.10 20:45.
Програмата си е много тежка независимо от избора на упражнения. При условие, че си претърпял операция не мисля, че е удачно да се хвърляш веднага на нея. От бързината с която трябва да изпълняваш отделните повторения рискуваш да си усложниш живота.
Мненито ми е чисто аматьорско и неангажиращо
02.12.10
21:06
Е то не е било кой знае каква операция. Просто хирургическа намеса да се каже лекарите ми разрешиха след 2-3 седмици да тренирам. Не знам мисля, че тежестите който се използват са разумни. А прасеца ще го вкарам при ръцете :)
казано от stoyanskiqq на 02.12.10, 19:30:
Гилотинна преса на Жиронда (искам да акцентирам на горните част на гърдите)
Внимавай с раменете, пресата на Жиронда не ги жали много много. Прави я на смит-машина, както самия Жиронда препоръчва ;) http://www.youtube.com/watch?v=67Zp7-1AOYg&feature=related
Трицепса идва на мястото на гърба в понеделник и четвъртък след рамото, а гърба отива при бицепса във вторник и петък:
Гръб:
Придърпване на горен скрипец- среден подхват
Придърпване на хоризонтален скрипец- широк надхват
Бицепс:
Сгъване с прав лост
казано от stoyanskiqq на 02.12.10, 19:30:
тука не знам, мисля, че едно упр. за бицепс е достатъчно
Напълно съм съгласен с теб, но само ако го правиш в Жиронда стил ;) http://www.youtube.com/watch?v=M3dlFVyskAY
Мнението беше редактирано от default на 03.12.10 21:59.
03.12.10
22:07
Благодаря за съветите. А смятате ли, че наистина е много тежка програмата за мен. Аз мисля, че е подходяща за сега, защото тежестите не са много високи. Вие как мислите ?
казано от stoyanskiqq на 03.12.10, 22:07:
Благодаря за съветите. А смятате ли, че наистина е много тежка програмата за мен. Аз мисля, че е подходяща за сега, защото тежестите не са много високи. Вие как мислите ?
Какво значи тежка или не? Или можеш да се възстановяваш или не :) Ако минеш на варианта, който ти предложих гърди, рамо и трицепс в един ден, можеш да махнеш по едно от упражненията за рамо и трицепс за да ти е по-леко. Остави суинга с дъмбели и разгъването на скрипец за трицепс. Или вместо да тренираш 4ри дни, прави я в два дни и ще имаш един отделен ден за крака и предмишници. Опитвай и разбери кое е най-доброто за теб :)
03.12.10
22:32
Да, ще екпериментирам. Но исках да попитам дали ще е тежка за след операцията. Но мисля, че щом почти 2 месеца за минали, а лекарите ми казаха 1 месец, няма да има проблеми. :)