Кажете си мнението за тази програма

02.12.10
11:15

Здравейте, бихте ли си казали мнението за тази програма.Като цяло съм я променил защото беше малко по различна, но не съм сигурен дали не са прекалено много упражненията или е грешно съставена(понеже някой дни и упражнения съм променил)

Ден 1 - Понеделник

Упражнение 1: Бицепс с прав лост - загрявки и след това работни серии:

1-ва серия 10 повторения
2-ра серия 10 повторения
3-та серия 8 повторения
4-та серия 6 повторения

Упражнение 2: Бицепс - Dumbell curls - или на кратко  с дъмбел чрез извъртане

1-ва серия 10 повторения
2-ра серия 10 повторения
3-та серия 8 повторения
4-та серия 6 повторения

Упражнение 3: Бицепс – Скот

1-ва серия 12 повторения
2-ра серия 10 повторения
3-та серия 10 повторения
4-та серия 6 повторения

Упражнение 4: Трицепс: - кофички тесен хват

1-ва серия 15 повторения
2-ра серия 12 повторения
3-та серия 10 повторения
4-та серия 10 повторения

Упражнение 5: Трицепс - упражнение на скрипец с лост

1-ва серия 12 повторения
2-ра серия 12 повторения
3-та серия 10 повторения

Упражнение 6: Предмишница - тренировка с лост без тежести до отказ

ДЕН 2 - Вторник - Почивка

Ден 3 - Сряда

Упражнение 1: Гръб - Скрипец зад врат

1-ва серия - загрявка
2-ва серия 15 повторения
3-та серия 15 повторения
4-та серия 10 повторения
5-та серия 8 повторения

Упражнение 2: Гръб - Скрипец пред врат

1-ва серия 12 повторения
2-ра серия 12 повторения
3-та серия  8 повторения

Упражнение 3: Гръб - Набираня през врат

1-ва серия 12 повторения
2-ра серия 10 повторения
3-та серия  8 повторения

Упражнение 3: Гръб - “Чукове”  (Гребане с щанга)

1-ва серия 12 повторения
2-ра серия 10 повторения
3-та серия  8 повторения

Упражнение 4 (по избор): Ренегатско гребане с пудовки(дъмбели)
1-ва серия 12 повторения
2-ра серия 10 повторения
3-та серия 10 повторения

Упражнение 5: Трапец- 1 упражнение - с дъмбел

1-ва серия 15 повторения
2-ра серия 12 повторения
3-та серия 10 повторения
4-та серия  8 повторения

ДЕН 4 – Четвъртък - Почивка

ДЕН 5 - Петък

Корем  +  Крака

Упражнение 1: Коремни преси. за предпочитане под наклон. 5-6 серии по 30 повторения

Упражнение 2: Коремни преси на машина
1-ва серия 25 повторения
2-ра серия 25 повторения
3-та серия 25 повторения

Ден 6 - Събота

Гърди + Рамо

Упражнение 1: Повдигане от  горен лег

1-ва серия - загрявка
2-ва серия 12 повторения
3-та серия 10 повторения
4-та серия 10 повторения
5-та серия 8 повторения

Упражнение 2: Повдигане от хоризонтален лег

1-ва серия 12 повторения
2-ра серия 10 повторения
3-та серия 10 повторения

Упражнение 3: Флайс

1-ва серия 12 повторения
2-ра серия 12 повторения
3-та серия 10 повторения
4-та серия  6 повторения

Упражнение 4: Пек Дек
1-ва серия 15 повторения
2-ра серия 12 повторения
3-та серия 12 повторения
4-та серия 10 повторения
Упражнение 5: Рамо - с Дъмбел редуване на ръцете. Подвигане на равнината на рамото

1-ва серия 15 повторения
2-ра серия 15 повторения
3-та серия 10 повторения

Упражнение 6: Обратен Пек Дек - за задно рамо

1-ва серия 15 повторения
2-ра серия 15 повторения
3-та серия 12 повторения
4-та серия 10 повторения

Ден 7 - Неделя - Почивка

Темата беше редактирана от Jackctrl на 18.01.13 19:08.

БИцепс - 2 глави
ТРИцепс - 3 глави
При теб има 3 упражнения за бицепс и 2 за трицепс.
Гърбът най-просто казано извършва 3 вида движение - вертикално дърпане, хоризонтално дърпане и движение тип пулоувър. Третото го нямаш, второто го покриваш с 1 гребане (и ренегадско, но то е по избор), а вертикалното гребане ти е заето с цели 3 упражнения. И, което е по-странно, за лостаджия с 4 години стаж имаш 1 набиране и 2 вида скрипец... Би трябвало поне с набирането да си на ‘ти’ и докато си в залата да наблегнеш повече на пренебрегваното от повечето лостаджии хоризонтално дърпане.
Като цяло събота е най-добре конструирана.
Липсата на тренировка за крака пък въобще оставям без коментар. Може би мисълта ти е такава: Ако избера 2 пъти повече упражнения, отколкото трябва, то ще махна половината тяло (всичко от кръста надолу) и така няма да претренирам. Желязна логика, но...за глинен човек.

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 02.12.10 11:31.

02.12.10
19:40

Oranje, го каза съвсем директно. Според мен също програмата е изключително лоша. Направи ми впечатление следното: Няма крака! Това е все едно да си се представиш като анимационните герои тип обърнат конус.  Трицепсът го тренираш с 2 упражнения и те не са най-добрите. Имаш голям стаж на лостовете и съм убеден, че поясната област ти е изключително слаба. Мисля също, че с тази подредба ще имаш претрениране заради разпределението между гърди, гръб, бицепс и трицепс. Стига критики, сега съвет:
Изгради тренировката си с базовите упражнения със свободни тежести. Непременно вкарай в действие “Светата троица” ( клек, мъртва тяга, хоризонтален лег ). Има една много хубава приказка: -Искаш големи ръце? Клякай!

02.12.10
21:46

Благодаря ви много за мненията и съветите :) все пак затова съм я написал темата..да чуя мнения, критики и кое как ще е по добре.
По принцип и крака тренирам, но гледам да не ги натоварвам много понеже имам малко проблеми с коленете.

Имаш голям стаж на лостовете и съм убеден, че поясната област ти е изключително слаба.

Дидо.бб Прав си.Затова гледах и да не слагам мъртва тяга в упражненията, че да не напрая някоя беля, но може би просто трябва да внимавам с килограмите.

Ако не е проблем да кажете, кои упражнения примерно да променя в програмата и какво да добавя в кой ден или как според вас ще е по- добре да бъде програмата.Приемам всякакви мнения и съвети понеже в залата специално нямам голям опит и предпочитам някой който е по напред с “материала”  да помогне.

Мнението беше редактирано от Jackctrl на 02.12.10 21:48.

02.12.10
22:18

Искам първо да отбележа, че не смятам себе си за напреднал, но ще кажа, че съветите ми са почерпени от грешките, които допусках и продължавам да допускам ( но тях сигурно ще ги осъзная в по-късен етап ). Под упражнения със свободни тежести имам предвид, да замениш всички упражнения на машини с такива с щанги и дъмбели. Причината е заради базовота им роля и въвеждането на много синергисти в работа. Ще ти дам примерни упражнения. Мисля, че ще се справиш с намирането им.
Трицепс: хоризонтален лег с тесен хват , френско разгъване с крив лост ( нещо ми се прецака клавиатурата и запетайките не работят както и да е без пунктоация ще довърша ) френско разгъване с дъмбел в двете ръце  І  кофички на пейка І
Бицепс І бицепсово сгъване с прав лост І бицепсово сгъване с крив лост І бицепсово сгъване с дъмбели
Крака І клек І римска мъртва тяга І лег преса І разгъвания и сгъвания на машина І напади с дъмбели І магарешко яздене за прасец І надигания на пръсти с тежест ( може щанга може и дъмбел )
Рамене І раменна преса І разтваряния в страни с дъмбели І вертолет І
Гърди І хоризонтален лег І лег с положителен наклон І лег с отрицателен наклон І флайс с дъмбели
Гръб І мъртва тяга І гребане с щанга в подхват І гребане с дъмбел І мечка

Искам да кажа че аз също започнах с лостовеІ Тренирах около 10 месеца и резултатите бяха на лице І но с тях дойдоха и негативитеІ Добра долна част на гърдите и изоставащи горна и средна І добра горна част на гърба но изоставаща долна част и поясната област І нямах никакви бедра І дългата ( латералната ) глава на трицепса ми не беше развита въобще
Също си мислех че имам проблем с коленете но след като почнах да клякам осъзнах че проблемите идват от слабите мускули на такава голяма група като бедратаІ Стига да спазваш правилото да клякаш докато бедрата станат успоредни на пода няма да имаш проблемиІ Мъртвата тяга е отричана от хора които не я изпълняват правилноІ При съобразена тежест и заучена техника няма да имаш никакви проблеми ( не се притеснявай от първоначалната болка в пояса обикновено това е мускулната треска на слабите еректори която бъркаме с болки в кръстта )
Относно упражнениятаІ тренирай големите групи с 4 упражнения в 3-4 серии по 8-10 повторения ( крака гърди гръб ) а ръцете с 3 упражнения по 3 серии в 8-10 повторения
За програмите има най-различни тук във форума са добре разработени и някои интересни сплитовеІ Можеш да използваш някой от тях или например сплит Тренировка-почивка ( през ден ) Гърди+бицепс І Гръб + трицепс І Крака + рамене  Или пък 4 дневен 2 тренировки 1 ден почивка 2 тренировки 2дни почивка  Гърди І ГръбІ почивка І ръцеІ Крака+раменеІ почивкаІпочивка
Тъй като имаш дълъг стаж няма смисъл да започваш така както започват начинаещите а е нужно да се фокусираш върху слабите си места и те да ти се превърнат в основна цел докато не изравниш силните и слабите страни
Сметнах за добре да бъда подробен тъй като преминах от лостове в зала без необходимите знания за слабостите ми и трябваше време за да ги осмисля

02.12.10
22:21

забравих трапецаІ повдигания на раменете с щанга І повдигания на раменете с дъмбели

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1