ограничена програма

03.12.10
14:54

Като за начало Здравейте!
“Ограничена програма” под това наименование имам предвид че тренирам унас и не разполагам с всички уреди , следователно немога да изпълнявам множество упражнения.До момента съм тренирал към 2 месеца на собствена глава като не съм спазвал строго хранителен режим.Темата я пускам защото от скоро прочетени статий тук и в други сайтове разбрах че не бива да се правят някой видове упражнения в един ден и не трябва различни мускулни групи да се комбинират.Аз до момента чета но нямам големи познания и бих помолил някой през свободното си време да ми препоръча някоя тренировачна система която да мога да изпълнявам(може и да не е тествана).Не държа за сега особено на краката но четох че било добре за тялото когато и те се развиват на равно с др. мускули.
Разполагам с:
2 прави лоста
лежанка + полулег
вертикален скрипец
15кг дъмбел (който ми е много (за бицепс))
2 x 5кг гири
2 x 2кг гири
лост за набиране
прожина за разпъване (стара за застъпане с два крака)

4 дена седмично
цел:покачване на мускулна маса

Благодаря предварително на участниците в темата.Ще очаквам с нетърпение вашите съвети.

Аз веднъж влязох във сайт за Формула 1. Там прочетох за горивото, което трябва да се сипва, кога да се включва на 6 скорост, че гумите трябва да се сменят след по-малко от час каране и т.н. Направих си една проста сметка и  се оказа, че за да стигна до морето ми трябват няколко тира конвой, които да ми карат механиците, гумите, горивото и т.н. И после разбрах, че всъщност не съм пилот от Формула 1, а най-обикновен шофьор-любител...
Когато четеш от сайтове програми и съвети е добре да гледаш за кой се отнасят. Иначе се получават смешни неща.
Когато напреднеш в бодибилдинга вече не е удачно да тренираш всички групи в една тренировка, защото тя би се проточила с часове. Тогава тялото се разделя на отделни части и те се тренират в отделни тренировъчни дни (т.нар. сплит). Но първите месеци може спокойно да тренираш всички мускулни групи, като целта не е максималното напопване с повече упражнения, отколкото правят професионалистите, а заучаване на техниката за правилно и безопасно изпълнение и подготовка на тялото и системите му. Това, че някой с ръка 50см тренира ръцете в отделен ден не означава, че и този с ръка 30см трябва да го прави.
Та, докато ти станат големи познанията, си избери програма за начинаещ и замени упражненията със сходни, които твоята домашна зала ти позволява.

03.12.10
16:18

Аз и в залата ползвам почти същите уреди.
По-важното е не колко уреда имаш, а с колко килограма тежести разполагаш ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1