03.12.10
14:00
Здравейте :P Преди 2 месеца тренирах 5x5 ,но за нещастие си контузих крак и се наложи да спра и да се ориентиръм към сплит без да правя крака.Докато тренирах по 5x5 забелзах,че корема започна да расте вследстивие на големите тежести а след като спрях програмата въпреки,че продължавах да тренирам корем,той спадна.Та мисълта ми е дали ще е добре да започна пак 5x5,но вместо 3 пъти в седмицата да тренирам 2 пъти,а един отделен ден да тренирам http://www.bb-team.org/workout/3579_silen-i-vpechatlyavasht-korem-s-dve-prioritetni-trenirovki-sedmichno#comment-7867 + рамене?
От какво точно ти е растял корема...??
Иначе, всичко може, но не си обяснил ясно идеята си.
5х5 само за горна част, а в отделен ден - корем и в отделен рамене?
Ако е така, не би било проблем, но зависи и как си разпределиш дните, какво точно имаш предвид с “5х5” и т.н.. Дали ще е добре или по-добре или най-добре, съвсем не знам.
03.12.10
21:16
Нестава! Тотално си кривнал от смисъла на 5х5. Ориентираи се към нещо друго,.
Имам предвид програмата където я е качил Oranje,5x5.Идеята ми е да тренирам по нея понеделник и петък а в сряда да правя тази за корем на която съм дал линк + рамо.Като целта ми е да кача маса в пресата и раменете.
Проблема ми е,че колкото и да тернирам преса ако няма клек и тяга мускула се се смалява.
А и още нещо прпуснах в сяда рамото и пресата да не ги правя 5x5 а 4x8
Мнението беше редактирано от mehur40 на 03.12.10 21:41.
05.12.10
21:24
За маса в пресата ще ти препоръчам следното! Много ядене + НИКАКВО ДВИЖЕНИЕ + висококалорично късно ядене. Трябва да имаш към 10 000 калории дневно и ‘масата’ на корема ще се увеличи МНОГОКРАТНО!
А сега сериозно:
1)не се занимавай с глупости - 5х5 без клек /тяга/ ?
2)пресата - тренирай си корема и наблегни на изчистване %подкожни мазнини
3)направи приоритетни раменете - може даже да скалъпиш 2 тренировки в седмицата. Е по-малки като обем, но 2 ;)
Мнението беше редактирано от johny_trevata на 05.12.10 21:26.