Прав лост VS EZ лост в тренировки за предмишница

09.12.10
10:30

Предполагам от заглавието личи смисълът на въпроса. Кой лост е по подходящ в упражнения като:
Бицепсово сгъване с надхват , Пронирано разгъване в китки за предмишница и Сгъване за предмишница с щанга.

Личната ми логика на разсъждение ме води към следните заключения - правият лост ще натовари цялата китка докато EZ лоста ми се струва, че ще натвари повече външната част на китката, но естествено може и да греша.Освен това съм забелязал че има EZ лостове със страшно голяма извивка, които предполагам са абсолютно неприложими в случая.Въпросът ми е насочен към идеята за максимално предпазване на китките от травма.След вчерашна тренировка с прав лост имам лека болка в едната китка.

Първите две упражнения са дадени за горна, външна част на предмишницата, но кое от двете би било по ефективно при опити за натрупване на маса ?

Темата беше редактирана от Ентусиаст на 09.12.10 10:46.

09.12.10
17:51

За външната ч1аст на предмишницата правя с лост като на снимката и съм мноиго доволен мн добре влиза ...Малко имитир хамър згъване

09.12.10
17:52

С прав лост прави предмишниците. Бицепсовото сгъване с надхват е по-скоро за брахиалис и брахиорадиалис. При нормалното бицепсово сгъване обаче е по-добре за китките да се тренира с крив лост.

09.12.10
20:54

казано от Стоянчо на 09.12.10, 17:52:

С прав лост прави предмишниците. Бицепсовото сгъване с надхват е по-скоро за брахиалис и брахиорадиалис. При нормалното бицепсово сгъване обаче е по-добре за китките да се тренира с крив лост.

Здравей @Стоянчо,

Благодаря за готиния и изчерпателен отговор.

Има ли нещо друго с което мога да предпазвам китките при упражнения за предмишница -освен добра разгрявка. Не знам разумно ли е да се слагат фитили или нещо от сорта ( на мен това не ми звучи като добра идея ).

Хрумна ми нещо докато пиша този пост— Всички ( или повечето ) правим предмишница на лег-пейката или на пейката за коремни преси а те са меки, тесни и неудобни. Ако се прави върху не толкова мека ( или твърда ) повърхност дали няма да е по добре за китките и да даде по голяма стабилност в изпълнение на упражненията.

Лично аз като допълнителна мярка за предмишница се старая да подбера винаги къс и добре балансиран лост, отворите на тежестите да прилягат добре и допълнително поставям скоби за фиксиране на тежестите.

Хубав ден на всички.

09.12.10
21:01

Пробвай следното: хващаш лоста така все едно ще правиш трапец, но зад тялото и така сгъваш предмишниците нагоре. Нито китки болят, нито нищо. :)

10.12.10
00:33

Този интерес към превенция на китките в следствие на някаква травма ли е? Можеш да ползваш накитници. От фитили няма нужда, защото те помагат когато по-скоро има опасност да изпуснеш шангата при прекомерни тежести на тяга или гребане.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1