09.12.10
10:30
Предполагам от заглавието личи смисълът на въпроса. Кой лост е по подходящ в упражнения като:
Бицепсово сгъване с надхват , Пронирано разгъване в китки за предмишница и Сгъване за предмишница с щанга.
Личната ми логика на разсъждение ме води към следните заключения - правият лост ще натовари цялата китка докато EZ лоста ми се струва, че ще натвари повече външната част на китката, но естествено може и да греша.Освен това съм забелязал че има EZ лостове със страшно голяма извивка, които предполагам са абсолютно неприложими в случая.Въпросът ми е насочен към идеята за максимално предпазване на китките от травма.След вчерашна тренировка с прав лост имам лека болка в едната китка.
Първите две упражнения са дадени за горна, външна част на предмишницата, но кое от двете би било по ефективно при опити за натрупване на маса ?
Темата беше редактирана от Ентусиаст на 09.12.10 10:46.
09.12.10
17:51
За външната ч1аст на предмишницата правя с лост като на снимката и съм мноиго доволен мн добре влиза ...Малко имитир хамър згъване
С прав лост прави предмишниците. Бицепсовото сгъване с надхват е по-скоро за брахиалис и брахиорадиалис. При нормалното бицепсово сгъване обаче е по-добре за китките да се тренира с крив лост.
казано от Стоянчо на 09.12.10, 17:52:
С прав лост прави предмишниците. Бицепсовото сгъване с надхват е по-скоро за брахиалис и брахиорадиалис. При нормалното бицепсово сгъване обаче е по-добре за китките да се тренира с крив лост.
Здравей @Стоянчо,
Благодаря за готиния и изчерпателен отговор.
Има ли нещо друго с което мога да предпазвам китките при упражнения за предмишница -освен добра разгрявка. Не знам разумно ли е да се слагат фитили или нещо от сорта ( на мен това не ми звучи като добра идея ).
Хрумна ми нещо докато пиша този пост— Всички ( или повечето ) правим предмишница на лег-пейката или на пейката за коремни преси а те са меки, тесни и неудобни. Ако се прави върху не толкова мека ( или твърда ) повърхност дали няма да е по добре за китките и да даде по голяма стабилност в изпълнение на упражненията.
Лично аз като допълнителна мярка за предмишница се старая да подбера винаги къс и добре балансиран лост, отворите на тежестите да прилягат добре и допълнително поставям скоби за фиксиране на тежестите.
Хубав ден на всички.
Пробвай следното: хващаш лоста така все едно ще правиш трапец, но зад тялото и така сгъваш предмишниците нагоре. Нито китки болят, нито нищо. :)