Въпрос за бицепса и растежа му

12.12.10
13:54

Така ,

по принцип тренирам 1 път седмично бицепс и 1 трицепс . Въпроса ми е относно бицепса.Събота и неделя ми остават почивни дни,но не се чуствам изморен и ето вчера правех упражнения само за бицепса с дъмбели( Чуково,скотово,бицепсово по 3 серии 6-8 повторения) .Нечуствам болка или пренатоварване в бицепса.

Днес мисля пак да го тренирам по същата схема.

Въпроса ми е - може ли да тренирам бицепса ,когато си поискам при положение ,че нямам умора или болка в него?Това претренирване ли е и прече ли му при растежа ,и развитието ?

Темата беше редактирана от Milen0v на 12.12.10 13:55.

12.12.10
15:21

На мускул му трябват три дена поне да се възтанови ,защото ако го правиш по-често няма да има растеш ,а може да се забележи точно обратното :)

12.12.10
16:27

Направи така съчетай и двете на една тренировка бицепс и трицепс и прави дроп серии или супер серии и др  на един мускул му трябват 2/3 дена за да почине иначе нямя ефект :)

12.12.10
17:24

Всичко което ти казаха по-горе е вярно, въпреки че при всеки, всичко е индивидуално. Конкретно ще дам пример със себе си. Аз също се придържах към 1 път седмично. От 2 месеца ги правя 2 пъти и ефекта е поразителен. Изпробвай, експериментирай. Никой тук не може да ти каже какво точно ще проработи при теб.

12.12.10
18:05

А при тежестите също ли е така ? Колкото по тежък дъмбел(тежести) толкова по голям ефект върху самия мускул ?

12.12.10
18:17

Да,но при коректно,чисто изпълнение. Много лекото и прекалено тежкото не натоварват добре където трябва.

13.12.10
10:46

Ако успяваш да натовариш качествено бицепсът един път седмично, от повече няма да имаш нужда. В противен случай, тренирай си го 2 пъти. Ако и тогава не го чувстваш изтрениран, то нещо в тренировката най-вероятно куца.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1