11.12.10
23:08
Здравейте! На 15 години съм и имам 8 месеца стаж. 181см висок, 70кг (като започнах бях 65.5-УРА) Тренировките са ми насочени към качване на тегло, повече от което мускул :D. Искам да напиша програмата си и вие, всички вие здрави пичове да добавяте нещо или да казвате какво не Ви харесва и защо. Възтановяването на мускулите е добре, не чувствам никаква умора, отпадналост, а напротив страшно съм. Около 10ч от денонощието ми минават в сън. Ето и тренировката:
Понеделник: Гърди, трапец, прасец
Гърди:
лег 6х8-10
горен лег 3х8-10
флайс 3х8-10
Трапец: повдигане на раменете за трапец 4х12-15
Прасец: калф машина 4х12-15
Вторник: Бицепс, Трицепс, Предмишница
Бицепс:
Бицепсово с ЕЗ-лост 4х8-10
Концентрирано/Чуково 4х8-10 (на седмица ги редувам)
Трицепс:
Френско 4х8-10
Лег с тесен хват 4х8-10
Предмишница:
сгъване за предмишница 4х8-15
Четвъртък: Гръб, Корем
Гръб: ( е тука казвайте най-сериозно, защото никаква тренировка за гръб не мога да си харесам, винаги има нещо което не ми харесва :@ )
Набиране 4х8
Гребане с щанга 4х8
Долен скрипец 3х8-10
Тяга 3х колкото стане :D
Корем:
Преси 4х различно
повдигане на крака от лег 4х различно
Петък: Рамо, Крака
Рамо:
Раменна преса с щанга пред врат 5х8-10
повдигане напред 3х8-10
повдигане настрани от наклон 3х8-10
Крака:
Клек 6х8-10 (понякога с повече повторения, нали уж краката искали повече..)
Бедрено разгъване 4х8-10
Бедрено сгъване 4х8-10
Знам, че програмата има нужда от доизпиване, когато си 100 кг мускули, и че яденето е по-важно, но все пак.
Приемам бирена мая. Ще опиша един примерен храноден:
8:30 - 5 белтъка, 1 жълтък
1:30 - боб/леща/свинско/пилешко/картофи/ориз/яйца (горката ми майка с 3ма фитнес-маниаци вкъщи готви само еднакви манджии :D )
3:30 - същото
5:30 - кисело мляко или някакво по-леко ядене
7:30 - основното ядене :D
Сладко си похапвам от време на време. Дневно пия около 1.0-1.5 литра пресно мляко (преди беше повече, но напоследък ...). Мазно или пържено - никакво. В менюто ми неизменна част са: яйца, мляко, месо, боб, леща, ориз, картофи (то само това е ;) )
Хапвам доста банани и мед.
Сутринта имаш голяма дупка,сложи 1 хранене още в този период.В 17:30 също може да хапнеш нещо по-сериозно от едно кисело мляко.
Зависи кога си лягаш но измести последното хранене с час по късно или добави още едно,с по-малко въглехидрати по-късно.
И внимавай с еднообразното хранене,поне при мен това е причината да пропускам някои хранения,просто въпреки че съм гладен не ми се яде пак и пак едно и също.
12.12.10
06:24
казано от johny_trevata на 11.12.10, 23:08:
Здравейте! На 15 години съм и имам 8 месеца стаж. 181см висок, 70кг (като започнах бях 65.5-УРА) Тренировките са ми насочени към качване на тегло
Не съществуват такива тренировки!!