3 +1дневен сплит, ММ. гръб, ръка, гръден кош

11.12.10
16:19

Здрасти!
От януари мисля да ходя на фитнес. Имам извесетн опит на лостовете. В никакъв случай не искам да спирам упражненията със собствено тегло. Идеята ми е хем да ходя на фитнес, хем в тренировката ми да присъстват лицеви, набирания и тн.

До колкото разбирам, щом съм начинаещ, ще трябва да ходя 3 пъти седмично.  Искам да акцентирам върху гърба, ръката и гръдния кош. Пресата почти не ме вълнува. Краката са ми проблемна зона и трябва да намаля мазнината в тях.

първи ден: гърди,ръка, (трапец)
втори ден:  гръб, крака (корем)
трети ден: ръка, гърди
четвърти ден /на лостове/ гръб, рамена, трицепс, (корем)

Това измислих сам. Искам да разшира гърба, да уголемя гръдния кош и да къча маса в ръцете.

Кои упражнения да включа в тренировката си? Аз се сещам за : гребане с дъмбел, лежанка, лицеви, набирания, флайс, Кръстосано сгъване с дъмбели, трицепсово разгъване с дъмбел зад глава.

Е? Идей?

Темата беше редактирана от zul zul на 11.12.10 16:21.

12.12.10
21:56

Никви идей?

12.12.10
22:04

казано от zul zul на 11.12.10, 16:19:

Здрасти!
От януари мисля да ходя на фитнес. Имам извесетн опит на лостовете. В никакъв случай не искам да спирам упражненията със собствено тегло. Идеята ми е хем да ходя на фитнес, хем в тренировката ми да присъстват лицеви, набирания и тн.

До колкото разбирам, щом съм начинаещ, ще трябва да ходя 3 пъти седмично.  Искам да акцентирам върху гърба, ръката и гръдния кош. Пресата почти не ме вълнува. Краката са ми проблемна зона и трябва да намаля мазнината в тях.

първи ден: гърди,ръка, (трапец)
втори ден:  гръб, крака (корем)
трети ден: ръка, гърди
четвърти ден /на лостове/ гръб, рамена, трицепс, (корем)

Това измислих сам. Искам да разшира гърба, да уголемя гръдния кош и да къча маса в ръцете.

Кои упражнения да включа в тренировката си? Аз се сещам за : гребане с дъмбел, лежанка, лицеви, набирания, флайс, Кръстосано сгъване с дъмбели, трицепсово разгъване с дъмбел зад глава.

Е? Идей?

Разбира се,че първо ще започнеш с кръгови тренировки...защо веднага се хвърляш на сплита?Около 50% от форума е със запитване от начинаещи за тяхната програма,а дори не са си направили труда да прочетът нещо преди това.Съветвам те първо да прегледаш темата първи стъпки във фитнеса мисля,че се казваше,да прегредаш раздела хранене и след това да напишеш какво си измислил.Тогава ще помагаме...програмата не е всичко,яденето е от голямо значение също.Има и раздел за тренировъчни програми,избери 1,която ти допада и дай да коментираме ...

12.12.10
23:26

Сигурно си прав. Реших, че след като имам опит на лостовете ще мога да пропусна кръговите тренировки.

Темите на начинаещите ги четох, но не видях нищо близко до моето положение. Не искам да изоставям лоста или другите упражнения със собствено тегло.

13.12.10
00:41

казано от zul zul на 12.12.10, 23:26:

Сигурно си прав. Реших, че след като имам опит на лостовете ще мога да пропусна кръговите тренировки.

Темите на начинаещите ги четох, но не видях нищо близко до моето положение. Не искам да изоставям лоста или другите упражнения със собствено тегло.

Това,че ходиш на лостове не означава,че в залата се върши същото,ако мога така да се изразя.Има кръгови програми за начинаещи с цел покачване на ММ,с които щом искаш да запазиш лицевите,можеш да използваш.Не виждам какво ти пречи...Набиранията,коремните,помпи,кофи също са част от  програми.Просто харесай една и дай да видим какво ще добавяме или махаме,щом не ти харесват така :?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1