" Разделяне " на рамото в три тренировъчни дни ?

12.12.10
14:22

Смятате ли, че ще е добра идея да ” разделя ” рамото в три тренировъчни дни ? Програмата ще изглежда подобно на това :
Понеделник - Гърди, Бицепс, Предно рамо
Вторник - Гръб, Задно Рамо, Трапец
Сряда - Крака, Трицепс, Средно Рамо
Четвъртък - Почивка
Петък - Ден за ръце
Събота - Тренировка за изоставащите мускулни групи/ упражнения
Неделя - Почивка

Или да си остана по нормалния начин и да ги обединя в един ден ? Поздрави !

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 14:39.

12.12.10
15:23

Опитвал съм подобно нещо, не бих казал че даде някакъв съществен резултат.

Особено частта с отделеното “средно рамо” - не виждам смисъл. От друга страна, изглежда искаш да наблягаш едновременно на ръцете и на ...’изоставащите мускулни групи’. Не ми допада разпределението ти, а ако се окаже и че тренираш волейбол, съвсем съм в шах.

12.12.10
17:09

при мен след разделянето, раменете ми “живнаха” .... но програмата като цяло не ми харесва ... какво целиш с тази програма?

Волейбол тренирам веднъж седмично ( в Четвъртък). С кое в програмата не сте съгласни ? Дайте мнението си, за да я променя. :)
П.П Не искам да наблягам на ръцете. Не съм от онези вманиачените в ” големи ” ръце хора. Просто не останаха групи за четвъртия и петия ден и някак си разбъркано го подредих.
А това как е ? :
Понеделник - Гърди и Бицепс
Вторник - Гръб, Корем
Сряда - Рамо, Трапец
Четвъртък - Почивка
Петък - Крака, Трицепс, Корем
Събота - ???

Не останаха групи.(освен предмишницата, но нея мога да я вкарам навсякаде). Какво да правя ? Единствения вариант е да повторя някоя мускулна група, или да разместя така, че в още един ден да имам само една мускулна група да тренирам.

Мнението беше редактирано от Михаел Иванов на 12.12.10 23:17.

13.12.10
09:54

вместо да се чудиш какво да тренираш в събота, вземи си почини - само с един ден почивка доникъде няма да я докараш, освен ако не си на стероиди.
бих тренирал така:
1. гърди, предно рамо
2. гръб, трапец, задно рамо
3. крака, средно рамо
4. ръце вкл предмишница
почивка в сряда и неделя

13.12.10
10:34

казано от FRANKO1 на 13.12.10, 09:54:

вместо да се чудиш какво да тренираш в събота, вземи си почини - само с един ден почивка доникъде няма да я докараш, освен ако не си на стероиди.

Преди време тренирах по програмка с базови упражнения и тренирах всеки ден.. не се възстановяхвах на 100%, но пък растеж и напредък имах.. до голяма степен зависи от интензивността на тренировките ти :)

казано от FRANKO1 на 13.12.10, 09:54:

1. гърди, предно рамо
2. гръб, трапец, задно рамо
3. крака, средно рамо
4. ръце вкл предмишница
почивка в сряда и неделя

Тази изглежда добре :) въпреки, че аз бих тренирал ръцете като динамисти поне 2 пъти в седмицата :)

Мнението беше редактирано от Калоян Цонев на 13.12.10 10:35.

13.12.10
10:43

Въпросът е какво се цели с това разделяне? Т.е. с какво предполагаш, че би ти помогнало? Аз смятам, че при такова разделение е по-добре да сложиш средното рамо при гърдите, защото предното така или иначе работи много здраво в тренировката за гърди.

Обърках се отвсякаде вече. Благодаря за коментарите, но все още не съм решил. Целта на това разделяне беше просто да експериментирам как ще ми се отрази. Тази седмица ще тренирам рамото в един ден.
Франко, почивам 2 пъти седмично. Почивката в четвъртък е заради тренировката по волейбол.

13.12.10
17:25

Ако просто ни изостава като цяло рамото,така разделено дали ще има ефект ? И по колко упражнения са необходими 1-2 ?

Аз правя по едно упражнение за всяка част от рамото.

13.12.10
20:03

на тренировката по волейбол да не играете карти? :)
пак си е тренировка и организма отделя ресурс за възстановяване и от нея

Не точно ама е доста несериозна работа :)

няма никакъв смисъл от това да разделиш средно и предно рамо... когато правиш предно рамото колкото и чисто да го правиш средното рамо си участва и обратното така че... а и то на рамото му трябва малко работни серии ако го правиш след гърди предно и средно рамо може да ги тренираш с по едно упражнения... задното си е при гръб ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1